داوود میرشکار مدیرکل زیست بوم های دریایی سازمان محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گیتی آنلاین گفت : برای این که ما بتوانیم محیط زیست پویایی را در دریای خزر داشته باشیم باید بتوانیم تمام فاکتورهای زیستی و فیزیکوشیمیایی دریای خزر به پایداری آن کمک نموده و عوامل برهم زدن تعادل اکوسیستم را شناسایی کنیم . برای این کار نیاز است که بتوانیم حق آبه دریای خزر را تامین کنیم.
وی افزود: طی سال های گذشته با احداث سدهای زیاد بر روی رودخانه ها و نیز بهره برداری از آب رودخانه در حوزه کشاورزی، وارد نمودن پساب های صنعتی، فاضلاب های شهری، زهاب های کشاورزی که به صورت عملیات تجزیه و بازچرخانی و موارد دیگری که حاوی آلودگی زیست محیطی است متاسفانه وضع دریای خزر را تا حدودی نامناسب کرده است.
میرشکار نتیجه گیری کرد: لذا باید یک برنامه ریزی کوتاه مدت ، میان مدت و بلندمدتی داشته باشیم برای این که بتوانیم حق آبه دریای خزر را هم از رودخانه های داخلی و هم از رودخانه های بزرگی مثل ولگا در کشور روسیه و کشورهای دیگری که صاحب رودخانه هستند تامین کنیم. در مرحله بعد باید بتوانیم اکوسیستم هایمان که تخریب شده را احیاء کنیم تا بتوانیم دریایی پویا و زاینده داشته باشیم.
مدیرکل زیست بوم های دریایی، دریای پویا را اینطور تعریف کرد: پویا یعنی این که یک دریایی باشد که آن اکوسیستم بتواند به فعالیت های خودش ادامه دهد و آوردهایی که برای یک اکوسیستم دارد و برای کره زمین دارد را بتواند حفظ کند و ادامه دهد.
«پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»