به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی گیتی آنلاین در لشتنشا (استان گیلان)، نشست سید حسن میرهاشمی، شهردار لشتنشا با جمعی از بانوان، جوانان و شهروندان حامی محیط زیست و مدیران یکی از شرکتهای مطرح در حیطه محیط زیست و تفکیک زباله برگزار شد.
شهردار لشتنشا در این جلسه که روز گذشته در محل شهرداری برگزار شد، طرح جداسازی پسماندهای خشک و تر و تفکیک زباله از مبدا و تبدیل زبالههای تر را به کمپوست و کود گیاهی بسیار حائز اهمیت دانست و بر مدیریت صحیح مقوله پسماند و لزوم همکاری و مشارکت نیروهای مردمنهاد جهت ترویج این طرح و آموزش و فرهنگسازی در این زمینه تاکید کرد.
شهردار لشتنشا تصریح کرد: به طور کلی، از جمله مزایای این طرح کاهش حجم زبالههای شهری و عدم هدایت شیرابههای مضر و سمی به محیط زیست است که حتی میتوان آن را از جنبههای متعدد دارای صرفه اقتصادی نیز دانست.
گفتنی است در این نشست در جهت ایجاد گروهی برای همکاری و مساعدت در امر مدیریت صحیح پسماند و کاهش آلودگیهای محیط زیستی توافقی حاصل آمد و بر مشارکت فعال و همهجانبه نیروهای مردمنهاد و بهرهمندی از ظرفیت و توانمندی آنان در این عرصه تاکید شد.
شایان ذکر است کمپوست کودی است که از بازیافت مواد ارگانیک (مواد زائدی که ازگیاهان و حیوانات برجای میمانند) به دست میآید. به دیگر سخن، پوسال یا کمپوست پسماندهای آلی تجزیه شده و نسبتاً پایدار حاصل فرایند پوسش هستند و پوسش یا کمپوست کردن عمل پوساندن و تجزیه بقایای گیاهی، حیوانی یا زبالههای شهری همچنین لجن فاضلاب است که تحت شرایط خاص و روشهای گوناگون انجام میگیرد. این عمل شاید کهنترین روش بازیافت باشد.
از کمپوست (Compost) در باغبانی و کشاورزی به عنوان تقویتکننده خاک استفاده میشود. کارشناسان کشاورزی عقیده دارند کمپوست یکی از بهترین کودهای گیاهی و تقویتکنندههای طبیعی خاک است و میتواند جایگزین خوبی برای کودهای تجاری شود. مهمترین حسن این کود، ارزان بودن آن است. شما میتوانید بدون پرداخت حتی یک ریال آن را در خانهتان تولید کنید.
استفاده از کمپوست ساختار خاک را ارتقا میدهد، محتوای خاک را تقویت میکنند و سبب میشود خاک مدت زمان بیشتری بتواند آب را در خود نگه دارد. کمپوست قدرت باروری خاک را افزایش میدهد و کمک میکنند ریشههای سالم در گیاه رشد کند.