
گیتی آنلاین- به نقل ازایرنا اسحاق جهانگیری روز پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی که در زابل برگزار شد اظهارداشت: به عنوان کسی که در اقتصاد مقاومتی مسوولیت مستقیم داشته یکی از خوبیهای این سیاستها این بود که در بالاترین سطح کشور ابلاغ و اعلام شد به این معنی که رهبر معظم انقلاب این سیاستها را به عنوان سیاستهای کلی که باید دستور العمل همه دستگاهها، قوای سه گانه و نهادهای عمومی و حاکمیتی باشد، تعریف کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی تنها متوجه دولت نیست بقیه خیلی ساده از کنار آن عبور میکنند و خود را پاسخگو نمیدانند با اینکه در واقع باید پاسخگو باشند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: هر کسی حتی بخش خصوصی در ایران مکلف است که در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی عمل کند و به عنوان یک سیاست بالا دستی قوانین و مقررات جاری کشور که تدوین و تصویب میشود نباید در تضاد و معارضه با سیاستهای این اقتصاد باشد.
وی تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی به این دلیل است که در مقابل تکانههای خارجی اقتصاد کشور بتواند روی پای خود ایستاده و به نوعی بتوانیم اقتصاد را بازسازی و در مقابل این تکانهها اقتصاد کشور به یکباره به هم نریزد.
جهانگیری اظهارداشت: واقعیتی که وجود دارد این است که اقتصاد دنیا به هم پیوسته بوده و آن را نمیتوان چیز مجزایی در نظر گرفت که یک دیوار دور خود کشید و به دنیا کاری نداشت.
وی بیان کرد: باید اقتصاد به گونهای طراحی شود که این تکانههای بیرونی به آن آسیب نزند، ۲ گونه تکانه جدی در کشورمان همواره با آن روبه رو هستیم که نخست به دلیل اینکه اقتصادمان به نفت متصل بوده تکانههایی وجود دارد که معمولا در شرایط کاهش قیمت نفت پیشبینی میشود و این مهم خیلی اتفاق بزرگی بوده و میتواند یک دفعه منابع درآمدی و ارزی کشور را تحت تاثیر قرار داده و کشور مان را اذیت کند.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما باید اقتصادمان را به نقطهای میرساندیم که نفت نتواند روی اقتصاد کشور تاثیر بگذارد از این تکانه مهمتر تکانههایی بوده که توی ۱۰ تا ۲۰ سال اخیر کشور خیلی جدی با آن روبه رو شد.
وی تصریح کرد: ما تحریمها را از اول انقلاب تاکنون داشتهایم و هیچ زمانی کشور از تحریمها رها نبوده و از همان سالهای ۵۸ ما با تحریمهای امریکا روبه رو بودیم البته این تحریمها خیلی فشار جدی وارد نمیکردند و ممکن بود در روند توسعه کشور اخلال ایجاد میکرد ولی نه بخش خصوصی و نه دولتی متوجه این مساله نمیشد.
جهانگیری اظهارداشت: تحریمها در این دهه اخیر به عنوان تحریمهای شورای امنیت در مقطع قبلی به طور خاص روی منابع فروش نفت کشور به عنوان اصلیترین منبع درآمدی و سیستم بانکی به عنوان جایی که پول باید جابه جا کند فشار آوردند.
وی تاکید کرد: در این دوره نیز آمریکاییها بعد از خروج از برجام فشار سنگینی گذاشتند با نیت اینکه اقتصاد کشور و نظام را فلج کنند و در واقع به تعبیر خودشان از هم بپاشانند.
معاون اول رییس جمهوری بیان کرد: آن چیزی که کمک کرد که ما بتوانیم این تحریمهای این دفعه را خوب پشت سر بگذاریم سیاستهای اقتصادد مقاومتی بود.
وی تصریح کرد: ما خوشبختانه از سال ۹۲ شروع به وارد کردن ۶ میلیون تن گندم کردیم و سال ۹۴ تا ۹۵ کشور را به خودکفایی کامل گندم رساندیم که این مساله در اثر همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی بود.
جهانگیری اظهارداشت: وزارت جهادکشاورزی خودکفایی در گندم را به عنوان یک طرح اقتصادی مقاومتی تعریف و روی آن ایستادگی کرد و کشاورزان نیز به صحنه آمده و کشور از واردات این محصول بینیاز شد.
وی بیان کرد: و قتی بنزین را تحریم کردند ما در داخل کشور با محدودیتهایی روبه رو شدیم زیرا هر سال و هر روز برای مصرف کشور باید میزانی بنزین وارد میکردیم و این مهم گلوگاهی بود که در صورت کارسازی تحریمها میتوانست کشور را فلج کند.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: برای اینکه بنزین تامین کنیم مجبور شدیم به پتروشیمیها بگوییم به جای مواد پتروشیمی یک ماده افزودنی بهآن اضافه تا ماده پتروشیمی تبدیل به سوختی مشابه بنزین مصرف شود که این مهم دهها آثار زیست محیطی دیگر میتوانست در کشور داشته باشد.
وی گفت: از جمله طرحهای اقتصاد مقاومتی خودکفایی در زمینه بنزین است در این تحریم این دفعه آمریکاییها فکر کردند که حتما مساله سوخت، بنزین و گازوئیل یکی از مشکلات و بحرانهای ما خواهد شد و این محصول از هر نقطهای به ایران ورودش ممنوع بود تا ما نتوانیم تامین کنیم.
«پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»