گوترش در پیام خود نوشت: چندی پیش اعلام شد که جمهوری خلق چین با موفقیت بر فقر مطلق غلبه کرده است. من به دولت چین و جناب آقای شی جین پینگ صمیمانه تبریک می گویم. این یک دستاورد بزرگ و مهم برای داشتن جهانی بهتر و پر رونق تر است و در برنامه توسعه پایدار سال 2030 نیز سهمی مهم خواهد داشت. من از رهبری خردمندانه شما در تمام این سال ها قدردانی می کنم. شما دستاورد فوق العاده ای داشته اید که موجب امیدواری و تشویق جامعه جهانی شده است. این دستاوردها تایید می کند که تعهدات سیاسی دولت چین دولت و ثبات سیاسی برای بهبود وضعیت زندگی مردم فقرترین و ضعیفترین اقشار جمعیت بسیار مهم است. الگوی توسعه سبز و باز و همراه با تکیه بر نوآوری فرصت بزرگی است به همه انسان ها کمک خواهد کرد. معتقدم چین پیوسته به موفقیت های بزرگتری دست خواهد یافت و هدف «رهایی همه از فقر» را محقق می کند.
رفع فقر رویای همیشگی بشر بوده است. حصول پیروزی همه جانبه چین در مبارزه با فقر به توسعه اقتصادی و اجتماعی همه جانبه در چین کمک کرده و با ایجاد دورنمای وسیع برای تحقق توسعه پایدار، سطح برخورداری مردم چین از حقوق بشر را افزایش داده و پروژه عظیم حقوق بشر چین را عملی کرده است. این دستاورد با نشان دادن مسیر توسعه و شکوفایی به کشورهای در حال رشد، نقشی مهم در توسعه جهان و یافته های علمی برای استفاده در برنامه توسعه پایدار 2030 سازمان ملل خواهد داشت.
دستاوردهای چین در زمینه فقرزدایی به راحتی حاصل نشده است. با مروری بر واقعیت های چین، می توان چهار درس بزرگ از فقرزدایی تاریخی چین گرفت که شامل رهبری قوی، پایبندی بر محوریت مردم، بسیج تمام نیروهای جامعه و اجرای راهبرد فقرزدایی هدفمند هستند.
موفقیت چین، که بزرگ ترین کشور در حال توسعه جهان محسوب می شود، در حوزه ریشه کن کردن فقر مطلق اطمینان فوق العاده زیادی را به روند غلبه بر فقر جهان تزریق کرده است؛ از همه مهم تر این است که بدنبال تحلیل نمونه های فقرزدایی چین، جهان از الگوی چین در زمینه کاهش فقر به عنوان یک مرجع عبرت های زیادی گرفته است.