به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین از خراسان رضوی، مردان زمان کافی برای مراجعه به پزشک و تمایل به صرف هزینههای درمانی ندارند، فاقد بیمه بوده و از آزمایش و چکاب و شنیدن خبر ابتلا به بیماری هراس دارند. با این حال این موارد نمیتواند توجیه کننده عدم مراجعه مردان به پزشک باشد، زیرا در سنین خاصی، چکاپ و انجام معاینات پزشکی دقیق، برای پیشگیری و تشخیص بیماریهای مردان ضروری است.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر در این خصوص در گفت و گویی با بیان اینکه اصلیترین عاملی که سلامت مردان را تهدید میکند، وحشت آنها از رفتن به پزشک است؛ گفت: تحقق کامل سلامت مردان در گرو شناسایی و مدیریت عوامل خطر و تهدید کننده سلامت با منشاء فیزیولوژیک روانی و اجتماعی شامل فشارخون بالا، قندخون بالا، چربیخون بالا، چاقی و افزایش وزن، عوامل خطر تغذیهای شامل گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، نان و برنج سفید، دریافت کم سبزی و میوه و عوامل خطر سبک زندگی مانند مصرف الکل، موادمخدر، سیگار، فعالیت بدنی نامطلوب و همچنین عوامل خطر محیط کار مانند غیراستاندارد بودن محیط کار، عدم امنیت شغلی و استرس شغلی است.
مجتبی قائمی افزود: به طورکلی پنج علل اصلي بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطانها، حوادث، بيماريهاي دستگاه تنفسي و عفوني و انگلي بيش از 71 درصد آمار فوت مردان را به خود اختصاص میدهند.
وی با بیان اینکه بيماريهاي قلبي عروقي و سرطانها در سنين سالمندي و بزرگسالي علل مهم مرگ به شمار میرود، مطرح کرد: مرگ به دليل حوادث در همه سنين به ويژه در مردان جوان ملاحظه ميشود.
قائمی اظهار کرد: طبق آمار برگرفته از سامانه سینا در شهرستان کاشمر اکنون در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت برای تمامی گروههای سنی مردان خدمات مختلفی از جمله تن سنجی، ارزیابی الگوی تغذیه، بررسی قند و چربی خون و بررسی سلامت روان به صورت رایگان انجام میشود.
وی بیان کرد: آمارها نشان میدهد در سال 1399 تعداد 14 هزار و 162 فرم ردههای مختلف سنی مردان تکمیل شده که از این تعداد چهار هزار و 643 نفراز مردان مبتلا به فشارخون بالابوده و درکل 14.73 درصد از جمعیت بالای 30 سال شهرستان کاشمر (مرد و زن) فشار خون بالا شناسایی شده دارند که میزان برآورد خطرسنجی حوادث قلبی ـ عروقی در همین گروه معادل 52 درصد است.
قائمی از شیوع بالای بیماریهای قلبی ـ عروقی در بین مردان خبر داد و افزود: مهمترین دلیل بهبود در بقاي بیماران، علاوه بر درمانهاي موثرتري که پیدا شده است، افزایش آگاهی مردم و ارتقاي روشهاي تشخیص زودهنگام است. حتی براي کسانی که احتمال بهبودي آنها کم است، شانس زنده ماندن در زمان تشخیص زودتر، بیشتر خواهد بود.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر با اشاره به اینکه بسیاري از سرطانها، تنها با معاینه پزشکی و آزمایشهاي تکمیلی تشخیص داده میشوند که سرطانهاي پستان، دهانه رحم و روده بزرگ از جمله آنها هستند، تصریح کرد: باید به افراد آموزش داده شود که سرطان بر خلاف تصور عام، یک بیماري قابل پیشگیري است به طوري که بیش از 40 درصد سرطانها قابل پیشگیریاند.
وی مطرح کرد: هرچه تعداد فامیل مبتلا بیشتر و سن ابتلاي آنها پایینتر به خصوص زیر50 سال باشد، میزان خطر بیشتر افزایش مییابد. نزدیک به دو سوم افرادي که به سرطان روده بزرگ میشوند، هیچ سابقه خانوادگی ندارند و بسیاري از آنها عوامل خطري دارند که میتوان اصلاح کرد.
قائمی خونریزی دستگاه گوارشی تحتانی (خونریزی از مقعد) طی یک ماه اخیر، داشتن یبوست (بدون اسهال، درد شکم و احساس پر بودن مقعد پس از اجابت مزاج) طی یکماه اخیر، کاهش بیش از10 درصد از وزن بدن طی 6 ماه اخیر، سابقه فردی سرطان روده بزرگ، سابقه فردی آدنوم روده بزرگ، سابقه بیماری التهابی روده بزرگ (IBD)، سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ در افراد درجه یک خانواده، سابقه سرطان روده بزرگ در افراد درجه دو خانواده که در سن زیر 50 سال بروز کرده باشد و سابقه بیماریهای ارثی را از مهمترین علائم مشکوك سرطان روده بزرگ عنوان کرد.
وی گفت: در شهرستان کاشمر طی سال 1399 تعداد 11 هزار و 869 فرم غربالگری سرطان روده بزرگ از سن 30 سال به بالا تکمیل شده که تعداد 3 هزار و 852 فرم درگروه سنی 70-50 سال بوده که از این تعداد 206 نفر تست فیت مثبت داشتهاند که جهت اقدامات تکمیلی به سطح بالاتر ارجاع شدهاند.
وی در ادامه سرطان پروستات را به عنوان شایعترین سرطان مردان عنوان کرد و افزود: در مراحل اولیه سرطان پروستات بهندرت علامتی از این بیماری بروز میکند، حتی اگر این بیماری به مراحل پیشرفته برسد، در هنگام تشخیص هم ممکن است هیچ علامتی بروز نکند.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر وجود خون در ادرار و منی، درد مکرر در موضع درگیر، مشکل در دفع ادرار، نیاز ناگهانی و یا مکرر دفع ادرار، کاهش وزن غیرقابل توضیح، وجود درد در لگن و ران و کمر، وجود درد و یا علائم غیرطبیعی در آلت تناسلی، جریان ضعیف دفع ادرار و درد استخوانی را از علائم سرطان پروستات پیشرفته عنوان کرد.
وی یاد آور شد؛ آجیل، فلفل قرمز، بروکلی، چای سبز، قارچ، انار، تخم کدو، سالمون، گوجه فرنگی از جمله غذاهای سودمند برای سلامت پروستات است، همچنین با ترک دخانیات، ورزش کردن وداشتن رژیم غذایی مناسب میتوان به پیشگیری از بروز سرطان پروستات کمک نمود.
«پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»