به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین از خراسان رضوی، مسلم ساقی در جلسه با سرپرست سازمانبسیج جامعه پزشکی کشور که عصر چهارشنبه در محل سالن جلسات این فرمانداری برگزار شد، افزود: به خاطر بازار و موقعیت جغرافیایی که کاشمر دارد رفت و آمد به این شهرستان به خصوص از سوی زائران بیشتر از دیگر شهرستانهای اطراف است.
وی همچنین اظهار داشت: چون کاشمر قطب درمانی منطقه است مراجعات بسیاری حتی از خارج استان به منطقه داریم، به طوری که وقتی وضعیت سیستان و بلوچستان بحرانی شد از چابهار و خراسان شمالی نیز بستری داشتیم.
فرماندار کاشمر با بیان اینکه طی چند روز گذشته 49 درصد بستریها در کاشمر غیربومی بودند، بیان کرد: در حوزه پیشگیری و درمانی در شهرستان کاشمر اقدامات اساسی صورت گرفته است، با همدلی و همراهی که در بین مسئولان بوده کمترین هدر رفت انرژی را در این منطقه داشتهایم.
فرماندار کاشمر با اشاره به اینکه آمار کاشمر در بستریها و فوتیها از سطح متوسط استان پائین تر است، تصریح کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا زمان را از دست ندادیم و از همان روزهای اول جلسات مبارزه با کرونا در شهرستان نیز تشکیل گردید.
وی با تأکید بر اینکه هیچگاه در تصمیمگیریها افراط وتفریط نداشتهایم و تصمیمگیریها بر اساس خرد جمعی بوده است، عنوان کرد: اگرچه طرح شهید سلیمانی در ابتدا با قوت و قدرت اجرا شد و یکی از طرحهای موفق بود اما اکنون به لحاظ بیماریابی و قرنطینه معکوس کمرنگ شده است.
ساقی گفت: متأسفانه در چند روز اخیر کمبود واکسن مشهود است، هرچند تا 1800 دوز در روز تزریق داشتیم و تا سه هزار ظرفیت واکسیناسیون داریم اما در حال حاضر نیز به خاطر کمبود واکسن هزار دوز در روز بیشتر تزریق نمیشود.
وی افزود: بهرغم اینکه مرکز تجمیعی واکسیناسیون سپاه در مناطق کم برخوردار کاشمر راهاندازی شده اما این مناطق از واکسیناسیون استقبال نمیکنند و روزانه کمتر از 50 نفر تزریق داریم که میطلبد در این خصوص فرهنگسازی و تبلیغات بیشتری صورت گیرد.
فرماندار کاشمر با بیان اینکه در پیک پنجم بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا از مناطق کم برخوردار هستند، اظهار کرد: اگر کمبود واکسن مرتفع شود موفقیت بیشتری به دست خواهیم آورد.
تست کرونای 50 درصد بیماران مثبت است
رئیس شبکه بهداشت و درمان کاشمر در این جلسه گفت: شهرستان کاشمر با 155 هزار نفر جمعیت نسبت به شهرهای مجاور استان دارای خصوصیات خاصی هست که تراکم بالای جمعیت، سیاحتی و زیارتی بودن و قطب درمانی منطقه از آن جمله است.
محمد جواد یزدانی با بیان اینکه کاشمر به خاطر قطب درمانی بودن جمعیتی بیش از 400 هزار نفر را از شهرهای اطراف برای درمان پوشش میدهد، افزود: علیرغم تمامی مشکلاتی که طی 20 ماه گذشته به خاطر شیوع ویروس کرونا با آن مواجه بودیم اما به نسبت بسیاری از شهرستانهای اطراف وضعیت بهتری داشتیم.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کاشمر بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از 80 جلسه ستاد کرونا در سطح شهرستان برگزار شده که در کنترل بیماری تأثیر بسیاری داشته است.
وی مطرح کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون حدود 28 هزار نفر به صورت تست رپید و پی سی آر بیماریابی شدند که نتیجه تست حدود 50 درصد این افراد مثبت بوده است.
یزدانی در ادامه از راهاندازیآزمایشگاه مولکولیدر سطح شهرستان کاشمر خبر داد و عنوان کرد: تاکنون دو پایگاه تجمیعی واکسیناسیون در شهرستان دایر شده که یکی از این مراکز با توجه به دغدغههایی که وجود داشت در حاشیه شهر است.
وی گفت: چون بیشتر مبتلایان به کرونا از حاشیه شهر هستند به همین خاطر مورد توجه خاص قرار گرفتند و از 15 روز قبلدومین مرکز تجمیعی تزریق واکسن کرونابا نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به منظور افزایش سرعت روند واکسیناسیون در این منطقه راه اندازی شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کاشمر یکی از دغدغههای فعلی را تأمین واکسن دانست و افزود: این آمادگی وجود دارد که تا روزی چهار هزار نفر نیز در کاشمر واکسینه شوند.
وی با بیان اینکه هرچند در ابتدای این هفته بیش از 150 نفر در دو بیمارستان شهید مدرس و حضرت ابوالفضل(ع) کاشمر بستری بودند اما خوشبختانه این آمار اکنون به یکصد نفر کاهش یافته است، افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از چهار هزار نفر در بیمارستانهای کاشمر بستری شدهاند.
یزدانی عنوان کرد: اگر قرار باشد در ماههای آینده شاهد پیکهای بعدی باشیم باید بنیه درمانی سطح شهرستان تقویت شود، هرچند تاکنون در هر بیمارستان دو اکسیژن ساز نصب شده اما بیمارستان شهید مدرس که به بیماران کرونایی اختصاص یافته نیازمند سومین دستگاه نیز است.
وی همچنین تجهیز آزمایشگاه مولوکولی شهرستان را ضروری دانست و بیان کرد: برای مقابله با پیکهای بعدی نیازمند تجهیزات بیشتری در سطح شهرستان هستیم.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کاشمر در ادامه با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 2488 نفر در بیمارستانهای کاشمر بستری شدهاند، گفت: اگرچه در آبان سال گذشته تا 90 نفر فوتی داشتیم اما در این پیک خوشبختانه با تلاشهای کادر درمان آمار فوتیها بالا نبوده است.
وی از سیر نزولی بیماران مثبت سرپایی خبر داد و افزود: در شهرستان کاشمر 105 هزار نفر بالای 18 سال داریم که باید واکسینه شوند که تا به امروز 37.49 درصد این جمعیت واکسینه شدهاند.
یزدانی با اشاره به اینکه تاکنون 75 درصد افراد بالای 50 سال واکسینه شدهاند، یادآور شد؛بسیج جامعه پزشکی کاشمر 264 عضو فعال دارد.