به گزارش تحریریه، جدی شدن حذف دلار 4200 تومانی در لایحه بودجه 1401 و حتی گمانه حذف زودهنگام آن باعث شد تا جریان اصلاح طلب - کارگزاران به سرعت وارد میدان شده و با استفاده از چهره هایی مانند فرشاد مومنی، عبدالناصر همتی و حسین مرعشی میدان داری کند که نتیجه نهایی آن این بود که بتواند از جریان اصولگرایی اقدام به یارکشی نماید.
پیاده نظام گیری شده کار را از کارگزاران و حلقه های دانشگاهی آنها تحویل گرفت و باعث شد تا نمایندگان و اصولگرایانی مانند روح الله ایزدخواه، امیرآبادی فراهانی، احمد نادری، احسان ارکانی، احمد توکلی و ... وارد گود شده و به مدافعان سرسخت دلار 4200 تومانی تبدیل شوند درحالیکه عمدتا از نمایندگان عمیق مجلس و فعال در پیگیری مطالبات مردمی بوده اند.
جوسازی فرشاد مومنی و عبدالناصر همتی رئیس اسبق بانک مرکزی که 3 سال دوران ریاست وی را می توان بدترین دوران بانک مرکزی دانست با مشاهده جدیت دولت برای حذف ارز ترجیحی وارد میدان شد و هشدار داد. فرشاد مومنی نیز پس از 8 سال غیبت از انظار عمومی نگران تورم شد! و با حضور در حوزه علمیه و رسانه ها به مدافع سینه چاک دلار 4200 تومانی تبدیل شد که از طرف برخی رسانه های دولتی و اصولگرا نیز موردتوجه قرار گرفت.
اینکه چرا نمایندگان مجلس بدیهیاتی مانند مکانیسم دلار 4200 تومانی را درک نمی کنند باعث شگفتی است و ظاهرا تیم اقتصادی دولت به فرماندهی محمد مخبر درک کارشناسی جدی اقتصادی ندارد و نمی تواند سازوکار اقتصاد کلان را فهم کند. به همین دلیل دولت 6 ماه طلایی نخست را با تعلل و سردرگمی از دست داده و نتوانسته است قدم موثر بردارد.
در این باره تکرار چند نکته ضروری است؛
این 5 محور که به اختصار ذکر شد نشان می دهد، خروجی پرداخت دلار 4200 تومانی برخلاف اهداف اعلامی، نابود کردن سفره مردم و توزیع 700 هزار میلیارد تومان رانت بوده است، اما فهم سیاسی اندک جریان اصولگرا باعث شده است تا نیروهای فعال آن به هوادار سینه چاک سیاست طراحی شده به وسیله حزب کارگزاران تبدیل شده و به سادگی بازی بخورند.
همچنانکه در 4 سال اخیر پرداخت ارز ترجیحی باعث ایجاد رالی تورم و افزایش فقر عمومی شده است، ادامه آن در آینده نیز نتیجه ای متفاوت از گذشته نخواهد داشت و به همین دلیل است که جناح سیاسی مقابل رئیسی برای زمین زدن دولت سیزدهم به ابزار حفظ دلار 4200 تومانی به هر قیمت ممکن متوسل شده است.