محقق و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بازدید از نخلستان های جهرم گفت: مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخل ها، آرایش و اصلاح خوشه ها یا تنک کردن میوه خرما است.حمید زرگری افزود: اين عمليات ۶ تا ٨ هفته پس از گرده افشانی و زمانی كه ميوه ها به حدود يك سوم وزن اصلی خود می رسند، اجرا می شود.وی ادامه داد: عمل تنک میوه در نخل ها باعث افزایش مرغوبیت، بزرگ شدن میوه، ایجاد تعادل فیزیولوژیکی بین قسمت های رویشی و زایشی گیاه، کاهش ریزش محصول، پژمردگی و خشکیدگی خوشه و پدیده ترشیدگی میوه، افزایش سرعت رسیدگی میوه ها و بهبود رنگ گیری آنها می شود.عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس به نخلکداران توصیه کرد: برای تنک میوه به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما باید یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما از پایین حذف شود تا درختان خرما هر ساله به بار بنشینند.سطح زیر کشت خرما در استان فارس ٣١ هزار هکتار است که ۴ هزار و ٨٠٠ هزار هکتار از آن در شهرستان های جهرم و خفر وجود دارد. «پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»
نویسنده:عباس ستایش گو