
آیتالله محسن کازرونی در همایش سراسری مدیران صندوق قرضالحسنه امداد ولایت که در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به آیات ۱۱ سوره مائده و ۶ سوره حدید گفت: براساس این آیات خداوند به بنی اسرائیل گفت که من در هرحال با شمایم. هرگاه نماز بپای دارید و زکات بدهید و به فرشتگان من ایمان بیاورید و از آنها اعزاز و یاری کنید و خدا را قرض نیکو دهید یعنی به بندگان خدا قرض بیمنت و بدون ربا بدهید، در این صورت گناهان شما را میامرزم و شما را در بهشتی داخل گردانم که زیر درختانش نهرها جاری است، پس هرکس از شما پس از عهد خدا آمدن کتاب و رسولان و حجتهای آسمانی، کافر شود سخت از راه راست دور افتاده است.
رئیس هیات امنای کمیته امداد افزود: در این آیه اشاره دارد که در کنار نماز، زکات و ایمان به خدا و عزیز داشتن انبیا، موضوع قرض مطرح می شود. این از آیاتی است که جایگاه رفیع قرض دادن را نشان میدهد.
وی با تفسیر آیه ۶ سوره حدید بیان داشت: خداوند می فرماید «ای بندگان، به خدا و رسول ایمان آورید و از آن چه شمارا در آن وارث گذشتگان گردانید در راه خدا انفاق کنید پس آنان که از شما ایمان آورده و انفاق کردند، پاداش بزرگ بهشت اید خواهد بود ».
آیتالله کازرونی خاطرنشان کرد: این آیه اشاره دارد که سرمایههایی که امروز دست ماست، متعلق به ما نیست و خداوند ما را جانشین کرده است و به این موضوع اشاره دارد که افراد در کارهایی چون انفاق و صدقه حضور داشته باشند که مالک اصلی خداوند است و ما امانتدار هستیم .
رئیس هیات امنای کمیته امداد تاکید کرد: قرضالحسنه مهم است و انفاق در کنار ایمان به خدا و رسول دیده میشود و خداوند بلافاصله بیان میکند که اگر این کارها را کردی، من با شما هستم و گناه هان شما را پاک میکنم. در واقع خداوند، بهشت را با انجام این پنج کار به مردم بشارت داده است .
وی در ادامه بیان کرد: قرض به معنای کندن و جدا کردن است که جدا کردن مال راحت نیست؛ اگرچه در قرضالحسنه پول بعدا به فرد باز میگردد اما منافع مادی ندارد و لذا کار مهمی است و دارای ثواب بسیاری است.
رئیس هیات امنای کمیته امداد گفت: در وام دادن ضرورت سهلگیری است این به معنای عدم ضمانت نیست. در اعطای وام سخت نگیرید و تکریم را اولویت قرار دهید. هر کس در فضای قرضالحسنه حضور داشته باشد، کار خیری است که دارای آثاری است؛ اما مهمترین ویژگی آن این است که بخل و خساست را از انسان دور میسازد.
«پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»