
«خدیجه همتی کهراده» دانشجوی مقطع دکترای تخصصی فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف از نخبگان علمی تحت حمایت کمیته امداد شهرستان سمیرم است.
او که در حال حاضر دانشجوی دکترای تخصصی دانشکده فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف است، به دلیل موفقیتها و تلاشهایش از طرف معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان برای حضور در نخستین «کنگره بین المللی بانوان تاثیرگذار» با حضور ۹۰ کشور جهان دعوت شد.
به سراغ خانم دکتر همتی رفتیم و پای صحبت های او نشستیم.
* از موفقیت های علمی و تخصصی خود در دوران تحصیل برایمان بگویید.
در طول دوران دکتری موفق به انجام پایان نامهای کاملا بنیادی و کاربردی در زمینه تولید تکنولوژی هیدروژن از طریق تجزیه آب دریا شدهام که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و دسترسی فراوان به آب دریا، آیندهای درخشان برای نتایج عالی به دست آمده از این پایاننامه، برای صنعتی شدن در راستای رسیدن به جامعه کم کربن و هوای پاک قطعا انتظار میرود.
در مسیر تکمیل تحقیقات و پژوهشهایم، به مدت هفت ماه در گروه پروفسور «هیویانگ لی» که از دانشمندان شناخته شده جهانی در زمینه تکنولوژی هیدروژن هستند، در دانشگاه (SKKU) کشور کره جنوبی که سومین دانشگاه برتر کشور کره جنوبی و دارای رنکینگ جهانی ۱۰۱ است حضور داشتم. پروفسور لی از عمکردم در گروهشان بسیار رضایت داشتند، به گونهای که مرا به عنوان پژوهشگر جوان برتر به دانشگاه معرفی کردند.
* برای برنامههای تحقیقاتی به جز کره جنوبی، به کشورهای دیگری هم سفر کردهاید؟
به مدت ۲۰ روز در دوره مدرسه تابستانی انرژیهای تجدیدپذیر و فناوری سلولهای خورشیدی در دانشگاه الکتروتکنیکال LETI در شهر سنتپترزبورگ کشور روسیه حضور داشتم که موفق به کسب مقام نخست از ۱۰۰ شرکت کننده از سرتاسر جهان شدم. علاوه بر این در تابستان ۱۴۰۱ در بیست و سومین کنفرانس جهانی هیدروژن که در شهر استانبول کشور ترکیه برگزار شد نیز به عنوان سخنران دو مقاله حضور داشتم و مقاله هایم به عنوان مقالات برتر برگزیده شد، در این کنفرانس که میزبان دانشمندان برتر جهان در زمینه تکنولوژی هیدروژن بود، کاندید نماینده زنان ایران در تکنولوژی هیدروژن جهان شدم.
* در مورد حضورتان در کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار بگویید.
در طول تمام سالهای تحصیل از دبستان گرفته تاکنون، به عنوان دانشآموز و دانشجوی برتر و نخبه مطرح بودهام. هم اکنون نیز دانشجو و پژوهشگر برتر و نفر اول دانشکده از لحاظ آموزشی و پژوهشی با معدل کل ۱۹,۳۷۱ هستم. با توجه به تحقیقات و مقالات علمی ثبت شده در رویدادهای مختلف، در این کنگره به دعوت از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان بانوی تاثیرگذار حضور داشتم.
شکرگذار خداوند بزرگم که همواره در تمام مشکلات، پشت و پناهم بود، هر چند من از نعمت داشتن پدر محروم بودم ولی با حمایت های کمیته امداد و وجود مادری مهربان که مانند فرشتهای زمینی همواره با تمام آنچه در اختیار داشت در کنارم بوده، رنج و سختیهایم را تبدیل به نردبانی کردم تا تحصیلاتم را ادامه دهم و امیدوارم بتوانم برای پیشرفت کشورم و خدمت به مردم مثمرثمر واقع شوم.
«پایگاه خبری گیتیآنلاین درباره صحت یا رد ادعاها قضاوتی ندارد و مسئولیتی نمیپذیرد»