• امروز : دوشنبه - ۱۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 9 September - 2024
1

افزایش تولیدمرغ استان با تداوم صادرات در سال جهش تولید

  • کد خبر : 50709
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶
افزایش تولیدمرغ استان با تداوم صادرات در سال جهش تولید
استان کردستان با تولید میانگین بیش از 8000 تن گوشت مرغ در ماه هشتمین تولید کننده  گوشت مرغ در سطح کشور میباشد. با توجه به مصرف سرانه میانگین 25 کیلو گرم در سال و با توجه به تلاش سایر استانهای کشور در توسعه مرغداریها و تولید گوشت مرغ و عدم نیاز به تولیدات این استان حدود 63 درصد از تولید استان بصورت بیش بود تولید بوده که می بایست به خارج از کشور صادر و یا بصورت منجمد ذخیره سازی گردد.

به گزارش گیتی آنلاین ، هر ماه به طور میانگین ۴۰۰۰۰۰۰ قطعه مرغ تولیدی استان در هفت کشتارگاه استان کشتار و به سمت بازار مصرف روانه میشود، با توجه به همسایگی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق وقرابت فرهنگی و زبانی و تمایل زیاد تجار و بازرگانان عراقی به مراوده تجاری با کشور ایران پتانسیل مناسبی جهت مبادلات تجاری به وجود آورده که میتواند از آن در جهت صادرات مرغ به مناطق مختلف کردستان عراق و سایر استانها ی عراق بهره مند شد . اقلیم کردستان عراق با بیش از ۸ میلیون نفر جمعیت و با فرض میانگین مصرف سرانه دو کیلو گرم در ماه ودر صورت تصاحب ۵۰ درصد بازار مرغ توسط این استان می توان به صورت ثابت ماهیانه ۸۰۰۰ تن گوشت مرغ صادر نمود. با توجه به شعار سال که توسط مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است استان کردستان جهت دستیابی به این مهم با مشارکت بخش خصوصی فعال در بخش طیور می بایستی اقدامات زیر بنایی ومهمی جهت تحقق صادرات انجام دهد .تعداد کشتارگاه ها در استان نسبت به کل کشور ۵/۲ درصد و نسبت تولید مرغ به کل کشور ۳/۳ درصد است و این استان با توجه به پتانسیل صادرات متاسفانه فاقد هر گونه کشتارگاه خط ۲ میباشد . با لحاظ تولید ۸۰۰۰ تن تولید ماهانه مرغ در استان  و نیاز ماهانه ۳۰۰۰ تن مصرف داخلی استان در صورت کلید خوردن صادرات مرغ در آینده با کمبود میزان ۳۰۰۰ تن مرغ جهت صادرات مواجه خوهد شد که می بایستی اقدامات زیر بنایی لازم در این زمینه انجام تا بتوان هم به شعار سال تحقق بخشیم و هم ارز آوری مناسبی برای کشور داشته باشیم.

۱٫ افزایش تعداد کشتارگاه های استان علی الخصوص کشتارگاه خط ۲

۲٫ بهینه سازی و افزایش ظرفیت کشتارگاه های موجود

۳٫ افزایش ظرفیت یا ایجاد ظرفیت تولید مرغ

۴٫ ایجاد و ساخت سرد خانه و استفاده از آنها جهت ذخیره سازی مرغ منجمد صادراتی در تمام فصول سال

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=50709

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.