• امروز : شنبه - ۱۴ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 5 October - 2024

اخبار ویژه

رسیدگی به بیش از ۴۰۰ پرونده تخلفات بخش حمل و نقل جاده ای در سیستان و بلوچستان طی ۳ ماهه اول سالجاری بازدید وزیر بهداشت از ابر پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی ایرانشهر/ مذاکره برای تخصیص اعتبار در سفر استانی رییس جمهور به این پروژه تجلیل از خیرین آزادی زندانیان نیازمند ستاددیه بخش نازلوی ارومیه تبریک مدیرعامل به مناسبت سالروز تاسیس بانک ملت وزیر دادگستری وارد شیراز شد گام جدید شهرداری و شورای شهر سنندج در راستای ساماندهی وانت های میوه فروشی سطح شهر تولید بیش از ۱۳۴۰ تن گوشت مرغ در شهرستان ایرانشهر پوستر «آویختگی» منتشر شد دستگیری متخلف صید و زنده گیری پرندگان وحشی در مناطق شهرستان اقلید مدیر عامل شرکت تعاونی خدمات صیادی بندر حسینه: تحول استان هرمزگان با حمایت از جامعه صیادی امکان پذیر است بزرگداشت فرامرز قریبیان برگزار شد؛ دوستت دارم رفیق! مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد: توزیع ۷۰۰ تن کود یارانه‌ای در باروق

0
به مناسبت 29 سپتامبر، روز جهانی قلب مطرح شد؛

تغذیه مناسب و تحرک بدنی، کلید حفظ سلامتی قلب/ مرگ سالانه ۱۹ میلیون نفر به دلیل بیماریهای قلبی عروقی در دنیا

  • کد خبر : 66408
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
تغذیه مناسب و تحرک بدنی، کلید حفظ سلامتی قلب/ مرگ سالانه ۱۹ میلیون نفر به دلیل بیماریهای قلبی عروقی در دنیا
29 سپتامبر، روزجهانی قلب، نظر به اهمیت بیماری قلب و عروق در سطح جهان و تاثیر آن بر مرگ و میر جهانی (سالانه بیش از 19 میلیون مرگ و میر) و هزینه های بسیار بالای درمانی ناشی از درمان سکته های قلبی و پیوند قلب، امروز اهمیت زیادی پیدا کرده است.

متاسفانه در ایران نیز مانند کشورهای پیشرفته دنیا، بیماری های قلبی و عروقی علت اول مرگ و میر است و در حال حاضر حدود ۴۵ درصد کل مرگ و میر کشور ناشی از بیماری های قلب و عروقی است (حدود ۱۶۰ هزار مرگ در سال).

گرچه آمار مرگ و میر جهانی ناشی از بیماری های قلب و عروقی در خانم ها بیشتر از آقایان است، اما عواملی مانند عدم دسترسی به خدمات سلامتی مناسب خصوصا در کشورهای با درآمد پایین، تاثیر منفی بیشتری دارد. خوشبختانه با کنترل عوامل خطری مانند بیماری قند (دیابت)، پرفشاری خون و مصرف دخانیات به میزان زیادی از هزینه های ناشی از بستری کاهش داده شود.

روز جهانی قلب فرصت بسیار مناسبی است که با ارائه آموزش های عمومی خصوصا در ارتباط با تغذیه مناسب، افزایش فعالیت های بدنی و کاهش وزن در جهت حفظ سلامتی قلب گام برداریم. در کشور ما حدود ۲۴ درصد جمعیت از پرفشاری خون رنج می برند که متاسفانه حدود ۵۰ درصد از آنها هیچگونه کنترل درمانی ندارند یا اصولا از ابتلا به این بیماری بی خبرند. امید به زندگی در کشور ما افزایش خوبی داشته است، اما افزایش سن با درگیری های بیماری های مزمن که هزینه های بسیار سنگینی به نظام سلامت تحمیل می سازد، مواجه ساخته است.

تشخیص به موقع و پیگیری درمان مناسب می تواند از بسیاری از هزینه های درمانی و عوارض ناشی از بیماری های قلب و عروق کاهش دهد.

دکتر حسین فرشیدی

متخصص قلب و فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=66408

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.