• امروز : سه شنبه - ۲۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 10 September - 2024
0
شهردار مشهد

دستاوردهای مدیریت شهری در یک سال گذشته

  • کد خبر : 59935
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۳:۱۱
دستاوردهای مدیریت شهری در یک سال گذشته
از دوره چهارم و پنجم پروژه‌های رها شده زیادی داشتیم که اکثر این پروژه‌های بر زمین‌مانده را به اتمام رساندیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، محمدرضا قلندرشریف درنشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: کلنگ زنی مجموعه سالن‌های ورزشی بانوان ، پردیس بانوان شهربانوی کوهسنگی، ایستگاه اصلی الندشت، ایمنی و پدافند غیر عامل خط دو قطار شهری و پله‌های فرار این خط، پروژه‌های متعدد حوزه پسماند، اضافه کردن ایستگاه‌های ثابت پالایش و آلودگی هوا، باغ پرنده‌شناسی وکیل‌آباد و همچنین ورود ۱۳۰ دستگاه ون به مشهد از اقدامات بوده است.

شهردار مشهد بهسازی کال زرکش را از اقدامات درحال اجرا دانست و افزود:در زمینه هوشمندسازی و جمع‌آوری زباله خشک اقداماتی انجام دادیم که اکنون ۴۰۰ هزار خانوار در اپلیکیشن ثبت نام کردند و در تلاش هستیم تا پایان دوره به ۶۰۰ هزار نفر برسانیم ، رصدخانه مشهد بی‌نظیرترین رصدخانه است و پل ورودی مشهد از سمت جاده سرخس را چهار خطه کردیم.

وی گفت: اولین شهردار مشهد از بدنه شهرداری بودم و مدیران خود را نیز از همین بدنه انتخاب کرده‌ام؛ پروژه‌های زیادی تاکنون انجام شده که ما باید موضوعات را برای مدیریت شهری به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که زیرساخت‌ها ایجاد و ریل‌گذاری مناسب برای خدمات بعدی فراهم شود ، تعداد زیادی پروژه بر زمین مانده بود و زخم‌های متعددی بر پیکر شهر وجود داشت که مغفول مانده بود و به سرانجام رسید.

قلندرشریف تصریح کرد: پل سرخس به عنوان یکی دیگر از پروژه های خارج از محدوده شهری این دوره است؛ این پل در ورودی شهر مشهد قرار داشت و به دلیل عدم ایمنی کافی در حوادث برای شهروندان خسارات زیادی به بار می آورد اما با ورود شهرداری این تعریض و رضایت عمومی در آن منطقه حاصل شد.

شهردار مشهد اظهارکرد: امسال هزار و ۵۰ میلیارد تومان اوراق سال ۱۴۰۲ در بافت آبکوه، عامل و وکیل آباد هزینه می‌کنیم و اعتبار سال جدید؛ ۱۱۰۰ میلیارد تومان است که دو هزار میلیارد تومان هم برای بافت ثامن درنظر گرفته شده است.

وی درخصوص موضوع نهضت آسفالت که باهزینه ۷۰۰ میلیارد تومانی برای ۴میلیون و پانصد هزار مترمربع قیر خریداری شده تصریح کرد: بودجه حوزه اقتصادی سال ۱۴۰۱، حدود ۹۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و امسال ۲۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

قلندر شریف خاطرنشان کرد: از اواخر دهه هشتاد شهرداری ۱۷ پروژه در محور فرسوده حرعامل اجرا و پیاده‌روسازی انجام و سه راه کاشانی به چهارراه تبدیل شد؛ شهرداری به دو پروژه ترمه و حریر وارد و دو پروژه به سرمایه‌گذار داده شده و این درحالی است که تا پایان سال چند پروژه دیگر نیز اجرایی خواهد شد.

وی افزود: برای اولین بار شهرداری به اوراق صکوک ورود کرد؛ سال ۱۴۰۲، ۶۳۰۰ میلیارد تومان و در سال جدید ۲۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شده که حداقل ۵۰ درصد آن محقق می شود.

قلندر شریف با اعلام اینکه امسال از اواسط سال گذشته تاکنون اتفاقات خوب در حوزه اقتصادی بوده که چند اقدام آن در کل کشور بی سابقه بود، برای اولین بار در کل کشور مجوز صندوق تکمیل ساختمان را با همکاری شورای شهر اخذ کردیم بنابراین ایجاد صندوق جسورانه، تشکیل صندوق پژوهش و فناوری مسکن با سهم ۱۶ و نیم درصد شهرداری مشهد، صندوق تامین مالی جمعی برای اولین بار در شهرداری مشهد، خرید پساب به صورت کاملا غیر نقد برای اولین بار، خرید اتوبوس به صورت غیر نقد با اعتبار پنج هزار میلیارد تومان و ۱۳ پروژه کلان شهری در شورای عالی رفع موانع، از موضوعاتی بود که تعیین تکلیف شد.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد:چهار هزار میلیارد تومان تسویه بدهی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان نقدی بابت ملک پروانه از بانک شهر دریافت کنیم ، مطالبه ۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد از دولت طبق اسناد و مدارک بیش از ۳۰ هزار میلیارد مطالبات از دولت داریم؛ این طلب به دو بخش تقسیم شد، در بخش اول به مطالبات ما از دستگاه استانی و باقی آن مربوط به مبالغی است که بابت قوانین باید به شهرداری مشهد اختصاص داده شود ، این موضوعات و پیگیری های انجام شده تاکنون برای شهر مشهد پول نشده است.

قلندرشریف اضافه کرد:اتفاق ناگواری در خصوص رییس جمهور افتاد و کار ما دشوار شد چون مذاکرات ما با اعضای هیات دولت و رئیس جمهور برای تحقق ۵ هزار میلیارد تومان از این طلب ها به نتیجه رسیده بود و در سه ماهه ابتدایی سال جاری در هر ماه حدود ۲۰ درصد از بدهی های پیمانکاران پرداخت شده است.

وی گفت: این دوره مدیریت شهری، شهرداری‌ را با ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی از شورای پنجم با دلار ۲۵ هزار تومان دریافت کرد اما این موضوع سبب توقف در کار ما نشد و ما در حال حاضر مشغول به انجام کار هستیم و پروژه ها را پیش می بریم و تلاش می‌کنیم از منابع مالی خود و تسهیلات بانک ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. در سال جاری تاکنون ۶ هزار و ۶۱۶ میلیارد تومان در حوزه مصارف شهرداری پرداخت شده

شهردار مشهد بیان کرد:در سال جاری تاکنون ۶ هزار و ۶۱۶ میلیارد تومان در حوزه مصارف شهرداری پرداخت شده که هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن در حوزه پرداخت طلب پیمانکاران عمرانی بوده است. 

قلندرشریف در ادامه تکمیل و بهره برداری قطار شهری مشهد که در راس همه امور قرار دارد، را یک وظیفه ملی دانست و افزود :قسمت بزرگی از حفاری خط ۳ قطار شهری انجام شده و حفاری از محدوده میدان امام علی (ع) تا الهیه رفته است و اراده ما این است که بخشی از آن به زودی به بهره برداری می‌رسد ، قطار شهری مشهد ۴ خط اصلی دارد که خط یک تکمیل و اکنون در اختیار مردم قرار دارد و خط ۲ نیز در این دوره با تجهیز و تکمیل ایستگاه الندشت و سلامت به پایان رسید.

شهردارمشهد تاکیدکرد:هزینه‌های قطار شهری از درآمدهای منابع داخلی شهرداری تامین شده، حفاری خط ۴ نیز از شهرک شهید باهنر به سمت خواجه ربیع و مهر مادر انجام شده و در مرحله بولوار عبادی قرار دارد و برای حفاری هر کیلومتر قطار شهری ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ تمامی زیرساخت‌های اصلی قطار شهری که همان حفاری است انجام شده و نیاز به توسعه ایستگاه است.

قلندر شریف گفت: باتوجه به اینکه استیضاح شهردار حق شورای شهر است و باید از پنهان‌کاری پرهیز کنیم اما تحقق این امر و تشخیص آن بر عهده شورا است و باید روند قانونی آن طی شود بنابراین یکی از نکات مهم مسئولیتی این است که جواب دادن به حواشی چه منفعتی برای شهرداری و مردم دارد؛ این اقدام جز اینکه ذهن مردم را مشوش کند؛ حاصل دیگری ندارد تمام تلاش ما این است که بتوانیم با کمک دوستان ۱۵ کلان پروژه را ساماندهی کنیم، تکمیل برخی از پروژه ها آغاز شده و برخی دیگر نیز به زودی آغاز می‌شود.

وی درخصوص ایجاد سامانه سپند برای ساماندهی سرویس مدارس اعلام کرد: براساس آیین نامه جدید مسئولیت برگزاری و اجرای سرویس مدارس بر عهده شهرداری ها قرار گرفته درهمین راستا آموزش و پرورش در این حوزه سامانه ای به نام سپند برای پایش سرویس دانش‌آموزی ایجاد و در اختیار اولیا و مدارس قرار داده است.

شهردار مشهد درخصوص کشف رود ادامه داد:کشف رود از اهمیت بسیار زیادی برای مدیریت شهری برخوردار است و تصفیه خانه سپتاژ به‌منظور تصفیه فاضلاب‌های خانگی که با تانکر به کشف‌رود ریخته می‌شوند، باید ایجاد شود؛ این موضوع تکلیف شهرداری نبوده و شهرداری بابت رفع مشکل شهر به این موضوع ورود کرده و این درحالی است که تخلیه فاضلاب های خانگی در کشف‌رود یکی از معضلات ما بوده و متاسفانه همچنان برخی از این فاضلاب برای کشاورزی استفاده می‌کنند و پیمانکار این بخش توانمند نبود به همین علت خلع ید آن در دستور کار قرار گرفت.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: قصد داریم تا در پایان مدیریت شهری ششم، پروژه‌هایی که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند را به اتمام برسانیم تنها پروژه ای که در آن به دلیل فازبندی قابلیت اتمام ندارد، پارک ۷۷ هکتاری کرامت است و اگر به سابقه احداث و تکمیل پارک های بزرگ از جمله پارک ملت نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که تکمیل آن سال ها طول کشیده است اما اکنون بوستان کرامت، ۵۰ درصد پیشرفت کرده است.

انتهای پیام/.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=59935

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.