به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین از خراسان رضوی امیر ثابتی در رابطه با شرایط بازار مسکن در ۶ ماه نخست سال جاری، اظهار کرد: متاسفانه بازار مسکن چه در کلانشهرهایی همچون تهران، مشهد، تبریز و چه در سایر شهرهای ایران از ابتدای سال را با رکود مطلق سپری کرده است در همین راستا، این نکته را در همین بین نباید فراموش کرد که بازار حتی در بدترین شرایط رکود نیز فراز و فرودهایی را دارد اما رکود بازار امسال بسیار عجیب بود.
وی افزود: اگر نگاهی به آمار های رسمی خرید و فروش مسکن در شش ماه ابتدایی سال جاری داشته باشیم متوجه می شویم که تعداد آن بسیار کم بوده و اگر خرید و فروشی هم صورت گرفته در قالب تهاتر با خودروهای لوکس و یا تعویض ملک مسکونی بوده است.
کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از روند بازار مسکن در نیمه دوم سال چیست، گفت: اگر بخواهیم نگاهی واقع گرایانه به بازار در شش ماه دوم سال داشته باشیم براساس مولفههای فعلی بازار هیچ کاهش قیمتی را نخواهد داشت این در حالی است که عدهای از مردم چشم انتظار کاهش قیمت خرید مسکن هستند تا خرید خود را انجام دهند که این مهم خود از عوامل رکود بازار مسکن می باشد.
امیرثابتی تصریح کرد: از دیگر دلایل رکود بازار مسکن در سال جاری نیز این است که عدهای به دنبال شنیدن اخبار مثبت در فضای سیاسی بوده تا بتوانند خرید یا فروش خود را انجام دهند اما باتوجه به اینکه در این زمینه تاکنون اتفاق خاصی رخ نداده به همین علت دست به عصا حرکت می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی رکود بازار مسکن به پایان خواهد رسید، گفت: باید به صراحت این نکته را اعلام کرد که نمی توان زمان مشخصی را برای این مهم در نظر گرفت چرا که خروج رکود از بازار مسکن نیازمند مولفه هایی همچون ثبات اقتصادی، معلوم شدن وضعیت مواردی همچون برجام و غیره می باشد.
مشاور سرمایه گذاری های کلان بیان کرد: باید این نکته بسیار مهم را به خاطر داشت که در بازار مسکن فقط عدهای پیمانکار صنعت ساخت و ساز فعالیت ندارند بلکه در این زمینه بیش از ۸۰۰ صنف مشغول به کار بوده و از طرف دیگر بیش از یک میلیون کارگر ساختمانی فعالیت دارند که رکود این بازار باعث صدمه جدی به حداقل ۲ میلیون خانوار ایرانی می شود این در حالی است که ساخت مسکن سبب روشن شدن موتور اقتصاد کشور می شود.
امیر ثابتی بیان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باعث رکود بازار مسکن در کشور است عدم ارائه گزارش ماهانه تغییرات قیمتی بازار است چرا که اکنون به نسبت به سه ماه قبل بازار ریزش شدیدی داشته اما بسیاری از فروشندگان از این موضوع اطلاعی نداشته و با همان قیمتهای قبلی مصر به فروش ملک خود هستند که این مهم خود سبب عدم خرید از سوی خریداران می شود.
امیرثابتی در خاتمه تصریح کرد: نزدیک یک دهه است که مسکن در کشور ما به گران ترین کالای مصرفی تبدیل شده و میزان رشد قیمت آن در سالهای اخیر تقریبا سه برابر میزان رشد قیمت سایر کالاها و خدمات مصرفی در سبد خانوار بوده است و ما هر چند سال یک بار شاهد جهش قیمتی مسکن و باز رکود چند ساله آن هستیم؛ به عبارت دیگر، بازار مسکن بعد از بازار سرمایه، بیشترین رشد قیمت را در عصر جهش قیمتها تجربه کرده در حالی که بازار اول یعنی مسکن، جنبه مصرفی برای خانوارها دارد تا سرمایه گذاری.
انتهای پیام/