منصور لطفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری گیتی آنلاین، اظهار کرد: دریاچههای پشت سدهای ارس، شهید کاظمی بوکان، قیقاج، حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیر شرب، از جمله مناطق مهم فعالیت صیادان در استان به شمار میآیند.
مدیرشیلات و آبزیان اذربایجان غربی افزود: پیشبینی میشود امسال بیش از ۸ هزار تن انواع ماهیان گرمابی و بومی، با تلاش صیادان از منابع آبی آذربایجان غربی صید شده و روانه بازار مصرف شود. این استان در بین استانهای غیر ساحلی رتبه اول و در سطح کشور رتبه سوم را در صید ماهی داراست.
لطفی با اشاره به گونههای ماهی قابل صید در استان گفت: کپور، فیتوفاک، سوف، زردپر، ماش، کلمه، کولی، آمور و اسبله از جمله ماهیانی هستند که از منابع آبی آذربایجان غربی صید میشوند.
وی همچنین یادآور شد: ۴۳۰ مزرعه پرورش ماهی در استان فعالیت دارند که سالانه بیش از ۲۰ هزار تن انواع آبزیان تولید میکنند. با برنامهریزیهای صورت گرفته، انتظار میرود تولید آبزیان در استان به طور پایدار افزایش یابد.
مدیرشیلات و آبزیان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم، در ایران ۱۳.۲ کیلوگرم و در آذربایجان غربی ۸.۵ کیلوگرم است که بهمراتب پایینتر از استانداردهای بینالمللی و ملی است.
لطفی ادامه داد: بازارچهها و غرفههای عرضه مستقیم و زنده آبزیان در استان با هدف ترویج فرهنگ مصرف ماهی و افزایش سرانه مصرف آن فعال هستند. با برنامههای ترویجی و تسهیل دسترسی مردم به انواع آبزیان، امیدواریم شاهد افزایش مصرف این منبع غذایی مفید در استان باشیم.
وی همچنین افزود: صنایع مرتبط با شیلات، مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عملآوری و بستهبندی ماهی و شاهمیگو، و مراکز تولید تجهیزات شیلاتی در استان راهاندازی شده و برای توسعه این فعالیتها برنامههای حمایتی نیز در نظر گرفته شده است.
لطفی افزود: نزدیک به ۳ هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت شیلات و پرورش آبزیان در استان اشتغال دارند.
وی در پایان تأکید کرد: ماهی یک غذای سالم و کامل است و گنجاندن آن در سبد غذایی خانوارها میتواند به افزایش سلامت، طول عمر و کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند. آذربایجان غربی به عنوان قطب مهم تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و گرمابی، همچنین تولید آبزیان ارزشمندی همچون آرتمیای دریاچه ارومیه و شاهمیگوی دراز آب شیرین سد ارس، جایگاه ویژهای در کشور دارد.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: با شروع فصل صید ماهی، بهرهبرداری از منابع آبی غیرشرب شهرستانهای مختلف استان، تحت نظارت ۱۰ تعاونی و هفت گروه صیادی، آغاز شده است.