فرشته بامری // تعاون و همکاری ریشه در اعیاد مذهبی، جشن های محلی و آداب و رسوم مردم استان سیستان و بلوچستان دارد.
ادبیات کهن و ادبیات شفاهی و عامه استان نشان می دهد که شیوه زندگی مردمان این دیار بر اساس خودیاری و همیاری شکل گرفته است و نوعی از تعاون بدون چشمداشت بر آن حاکم است.
به مرور زمان و به فراخور رشد روزافزون جمعیت و مسائلی همچون افزایش تعداد فارغالتحصیلان دانشگاهی و اهمیت پاسخگویی به نیاز بازار کار، ایجاد بنگاههای کوچک و متوسط و به دنبال آن کسبوکارهای خرد در قالب تعاونی ها در استان اهمیت دو چندانی پیدا کرده است.
با اینکه هنوز هم با مغفول ماندن مزیتها و فرصتهای بخش تعاون روبرو هستیم اماطی چند سال گذشته، شرکتهای تعاونی مسکن به عنوان یکی از ابزارهای مهم توسعه اقتصادی نقش مهمی در تأمین مسکن مردم، ایجاد اشتغال، توسعه شهرنشینی و تحولات مسکن شهری در استان ایفا کرده اند و با اجرای پروژه های عمرانی در قالب تعاونی های مسکن به گردش مالی بی سابقه ای درسیستان و بلوچستان دست پیدا کرده ایم موفقیتی که علاوه بر لذت خانه دار شدن جوانان به اشتغال افراد جویای کار نیز کمک کرده است.
طرح نهضت ملی مسکن در استان سیستان و بلوچستان ضمن ایجاد امید در مردم برای داشتن سرپناه مناسب سبب اشتغال بیش از ۴۹ هزار نفر در استان شده است.
بر اساس آمارها ۴۴ هزار نفر برای خانه دار شدن در طرح مسکن ملی ثبت نام کرده اند که کار ساخت مسکن برای ۱۹ هزار نفر از این متقاضیان به تعاونی های تحت پوشش اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی واگذار شده است.
با این حال بخش مسکن فقط بخشی از ظرفیتهای اشتغالزا در استان محسوب می شود و هزاران فرصت شغلی دیگر نیز در دل تعاونیها نهفته و در انتظار شکوفا شدن است.
حال که تنها راه ایجاد فرصت برای دستیابی به سهم بالاتری از درآمد برای قشر ضعیف، ایجاد اشتغال است تشکیل تعاونی ها معرفی و ترویج فرهنگ تعاون در جامعه به عنوان راهی برای ایجاد اشتغال و کاهش فقر در استان ضروری است.