گیتی آنلاین_ علیرضا بصیری ضمن بیان این مطلب از شروع برداشت انجیر نی ریز خبرداد و گفت: همهساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغ های دیم شهرستان شروع می شود و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژهای است؛ ابرازکرد: قریب به ۵۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴۰۰۰ هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر(تازهخوری) و خشک به بازار عرضه می شود.
به گفته بصیری؛ با توجه به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر، پیشبینی میشود با کاهش محصول مواجه باشیم و کمتر از ۲۰۰۰ تن انجیر برداشت شود که در مجموع، میزان محصول تولیدی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
او تاکید کرد: عواملی چون طغيان آفت كنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شديد و ايجاد اختلال در فعاليت زنبورهای گردهافشان، در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه انجیر نیریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، تصریحکرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مطلوب، از منطقه خارج شود.