گیتی آنلاین_ علیرضا محمدی فارسی رییس اداره حفاظت محیط زیست فسا در این نشست و دیدار با تبادل نظر در خصوص پیشگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی شهرستان بر لزوم اتخاذ تدابیر مسوولان از سوی دستگاهها تاکید کرد و گفت: بسیاری از کشاورزان پس از آنکه محصول گندم، برنج و جو خود را برداشت میکنند، ساقههای باقیمانده گیاهان را آتش میزنند و به اندیشه خود زمین را با هزینهای ناچیز و زمانی کوتاه برای کشت بعدی آماده میکنند.
محمدی فارسی اضافه کرد: سوزاندن بقایای گیاهی بخصوص کاه و کلش هرساله به منظور از بین بردن علف های هرز باقیمانده و آماده سازی هرچه سریعتر زمین های کشاورزی برای کشت دوم به دلیل ناآگاهی کشاورزان از مضرات و سرمایه سوزی هایی که به دنبال دارد، انجام می شود. کشاورزان هم با انگیزههای مختلف، اقدام به آتش زدن آن میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست فسا گفت: اگرچه سوزاندن کاه و کلش در مزارع از قدیم مرسوم بوده و سالهاست که کاه و کلش را میسوزاند برخی به غلط تصور می کنند که این اقدام نیاز کمتری به استفاده از سموم در کشت دوم را فراهم می کند اما آنچه که امروز بصورت علمی اثبات شده است نابودی اکوسیستم و ویرانی ساختمان خاک است.
وی خواستار برخورد قاطع با این پدیده ناپسند شد و گفت: عوارض جبران ناپذیر آتش زدن کاه و کلش برای کشاورزان به دلیل آسیب زدن به ساختار خاک و نامرغوبی محصولات بعدی و از طرفی آلودگی و آسیب به محیط زیست باعث شده تا در سال های گذشته کارشناسان و مسولان امر تلاشی مضاعف درراستای آگاه سازی کشاورزان و ممانعت از این اقدام داشته باشند اما متاسفانه تاکنون نتیجه محسوسی حاصل نشده و همچنان برخی اصرار بر روش های سنتی کشاورزی و از این دست اقدامات دارند.
مسوولان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان فسا نیز در این نشست با تقدیر از همراهی محیط زیست بر لزوم استفاده از ظرفیت های قضایی و انتظامی برای برخورد با تخلفات در این حوزه تاکید کردند.