به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، برای اطلاع بیشتر از ماموریتهای بنیاد کرامت رضوی رفتیم تا در رابطه با وظایف و عمل کرد این معاونت توضیحانی بدهند در ادامه این گفتگو جعفر رئیسیانزاده، اظهار کرد: یکی دیگر از مأموریتهای مهم این معاونت را «سلامت» است که در بحث سلامت گروهها و اردوهای جهادی را داریم که این گروهها قبل از اینکه به مناطق محروم اعزام شوند ما بررسی لازم را در رابطه با نیازهای آن منطقه انجام میدهیم بعد متناسب نیاز آن منطقه تیم پزشکی اعزام میکنیم.
وی ادامه داد: همه میدانند بحث «کار جهادی» بعد از انقلاب شکل گرفت و قبل از انقلاب چنین موضوع و چنین اردوهایی برگزار نمیشده؛ لذا سال گذشته به تعداد سالهای انقلاب به مردم خدمترسانی کردیم تا در قالب اردوهای جهادی که ثمره انقلاب بوده، مردم طعم شیرین خدمت را بعد از انقلاب بچشند. سالانه حدود ۱۵۰ اردوی جهادی و خدمت سلامت در این راستا ارائه میشود که حدود ۵۰ مورد از اردوی جهاد سلامت در دهه فجر سال گذشته برگزار شد. گروههای جهادی در اطراف مشهد و استان خراسان جنوبی و شمالی به عنوان «نذر شفا» در حال خدمترسانی هستند و این خدمات بهشکل مداوم درحال انجام است.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی کمک به بیماران نیازمند را یکی دیگر مأموریتهای این معاونت در بحث سلامت برشمرد و افزود: با وجود یارانه و خدمات سلامت دولت باز هم افرادی هستند که از عهده تأمین دارو و پزشک به دلایل اقتصادی برنمیآیند و هزینه درمان برای این افراد بسیار بالا است، لذا مراکز درمانی در مشهد داریم که افراد نیازمند به این مراکز معرفی میشوند.
برسد به دست امام!/پاسخ به ۱۱هزار نامهی ضریح مطهر
وقتی فردی به هر دری زده و مشکلش حل نمیشود برای امام رضا نامه مینویسد و از ایشان میخواهد مشکلش را حل کنند؛ ما بر حسب وظیفه تلاش میکنیم با توجه به نگاه تولیت این نامهها خوانده شوند و با این افراد تماس گرفته شود و مشکلات این افراد بررسی و به صورت اورژانسی حل شود. این فرآیند بهعنوان «گرهگشایی» در دستور کار مجموعه قرار میگیرد و در مدیریت امور مجاورین و دبیرخانههای خدمت، تکتک این نامهها بررسی و موارد شناسایی میشوند و طبق شرایطی که دارند کمکهایی تقدیم میشود.
رئیسیانزاده در تکمیل بحث گرهگشایی و خوانش نامههای ضریح گفت: سال گذشته به ۱۱هزار نامهی ضریح مقدس حضرت پاسخ داده شد و کمکهای ما به این افراد از یک تا ۵۰ میلیون تومان بوده است. درخواستهای مردمی برای دریافت کمک زیاد است در مقابل خیلی از افراد زندگی، سلامت و اشتغال خود را مدیون امام میدانند و میتوانند در این بخش به ما یاری برسانند.
به رنگ مواسات/توسعهی خدمات مردممحور به زائران و مجاوران در مناسبتهای خاص
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی، سفرههای مردم را در برنامههای مجموعه ملاک مهمی دانست و گفت: در بحث کرونا ما توزیع ارزاق عمومی را در برنامه داشتیم که با تأکید رهبری معظم برای ادامهی این طرح در قالب «مواسات» ارزاق عمومی برای مردم محروم هرسال در ماه رمضان تهیه و توزیع میشود. رئیسیانزاده ادامه داد: امسال در آلبوم اعتبارات آستان قدس رضوی، ۳هزار بسته ارزاق برای توزیع بین محرومان پیشبینی شد و ارزش هر بسته هم یکمیلیونتومان بود؛ به خیران اعلام کردیم که آنها میتوانند با نصف قیمت این بستهها را تهیه و بین نیازمندان توزیع کنند و به این ترتیب ۱۰هزار بستهی ارزاق برای توزیع فراهم شد.
جعفر رئیسیانزاده ادامه داد: از دیگر خدمات ما در بحث ارزاق، تهیه مواد اولیه و اهدای آن به تشکلهایی است که کار خدمترسانی به زائران و مجاوران را انجام میدهند. این ارزاق با قیمت نیمبها تهیه و در اختیار آنها قرار میگیرد. امسال در دهه آخر صفر حدود ۲۵۰ مجموعه مردمی از این طرح استفاده کردند و حدود ۴۰ تن برنج و ۱۰ تن گوشت قرمز، ۲۰تن شکر و ۳۰ هزار آب معدنی و اقلام دیگر بین گروههای خدمترسان توزیع شد.
«میلاد» و جوانی جمعیت/تشویق خانوادهها به فرزندآوری و رفع مشکل ناباروری
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در بخش پایانی صحبتهایش، به بحث جوانی جمعیت کشور اشاره کرد و گفت: ما دربارهی سرفصل بسیار مهم جمعیت جوان کشور در دو محور اساسی، برنامههایی را در دستور کار داریم. مسئله اول «تشویق خانوادهها به فرزندآوری» است که در این زمینه تلاش کردیم گره ذهنی مردم در بحث فرزندآوری را باز کنیم. به عنوان مثال افرادی بودند که میخواستند بحث تبلیغ در زمینه فرزندآوری را انجام دهند اما مهارت لازم برای پاسخ به شبهات و مسائل این موضوع را نداشتند، در همین راستا سال گذشته دورهای طراحی شد برای ۵۰۰ نفر از افراد مستعدی که علاقه داشتند در این زمینه تبلیغ کنند و از اساتید ملی برای آموزش این افراد دعوت شد، بعد از این دوره ۲۰۰ نفر خواستار دوره تکمیلی بودند.
رئیسیانزاده گفت: با توجه به اینکه بهرورزان مراکز بهداشت و به عنوان افرادی که در پیشانی کار با مادران و زنان در ارتباط مستقیم هستند، از آنان برای شرکت در دورههای آموزشی تشویق خانوادهها به فرزندآوری دعوت شد که ۶۷۰ نفر از این افراد درخواست دوره تکمیلی را داشتند و هماکنون تبدیل شدند به مبلغان و مروجان فرزندآوری.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی ادامه داد: مسئله دوم «تسهیل فرزندآوری» است که در این زمینه تغذیه مادر موضوعیست بسیار مهم. مادرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی و سوء تغذیه احتمال سقط جنین برایشان وجود دارد؛ ما سعی کردیم با حمایتهای انجامشده بحث اقتصادی مادران را با بستههای ارزاق عمومی حل کنیم و این مادران در شبکه ما قرار گرفتند. گروه دیگر مادرانی بودند که در دوران عقد بودند و باردار شده بودند و قصد سقط جنین را داشتند؛ این گروه هم در اولویت حمایتهای بنیاد کرامت رضوی قرار گرفتند و ما برای آنها برنامههای خاص داریم.
جعفر رئیسیانزاده صحبت دربارهی مأموریتها و ظرفیتهای حوزهی مدیریتیاش را جمعبندی و تکمیل کرد: بیمارستان میلاد مشهد که بنا بود بهطور تخصصی در زمینهی ناباروری فعالیت کند، به دلیل کمبود بودجه و امکانات با تأخیر ۲ساله در ساخت و تجهیز روبرو شد؛ به دستور مستقیم تولیت معزز و ورود متمرکز آستان قدس رضوی این بیمارستان تکمیل و تجهیزات لازم برای آغاز بهکارش تأمین شد. آستان ملکوتی حضرت ثامنالحجج حدود ۱۴میلیارد تومان برای راهاندازی این بیمارستان هزینه کرد. با راهاندازی این مرکز هزینهی باروری که بین ۳۰ تا ۵۰میلیون تومان بود، امروز به ۵ الی ۶میلیون تومان رسیده و حتی اگر زوجین این هزینه را نداشته باشند با کمکهای بلاعوض و تسهیلات میتوانند از خدمات مرکز استفاده کنند.
انتهای پیام/