گیتی آنلاین_ این نشست که با حضور دکتر علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و روسای دبیرخانههای سلامت ۳۸ سازمان و دستگاه اجرایی برگزار شد، گزارش هایی از عملکرد پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، دفتر امور حمایتی و توانمندسازی در حوزه کودکان و همچنین شبکه ملی اعتبار و فارا (فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان) ارائه و ضمن شرح فرآیند آزمون وسع سنجی خانوارها، سه طرح اساسی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شامل طرح کالابرگ الکترونیک، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و حمایت از مادران باردار و شیرده(یسنا) به همراه کلیه چالش ها و چشم اندازهای آتی طرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر عسگریان در این نشست گفت: طی سال های اخیر اقدامات این وزارتخانه در حوزه رفاه، نشان افتخار جمهور اسلامی ایران است. از آنجا که یکی از کمیسیون های ذیل سند ملّی دانش بنیان امنیت غذایی، کمیسیون امور اقتصادی با هدف ارتقای امنیت غذایی آحاد جامعه می باشد و مسئولیت مستقیم آن به عهده این وزارتخانه است.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ارائه طرح معیشتی و حمایتی کالابرگ در این جلسه به عنوان یکی از مهم ترین راهکارهای دولت در راستای کاهش مشکلات معیشتی خانوارهای کم درآمد مورد است.
وی به پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اشاره کرد و اظهار داشت: این پایگاه حاصل یک کار علمی بسیار پیچیده با ۱۵۱ شاخص و وضعیت وسع سنجی کاملا مشخص است. از طریق شبکه ملی اعتبار نیز بستر اعتباری مفصلی در سطح کشور ایجاد شده که بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار فروشگاه به این شبکه متصل هستند و قابلیت پشتیبانی بیش از ۲ میلیون فروشگاه را نیز دارد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی گفت: تمام فعالیت های اعتباری و هر آن چه در حوزه معیشتی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی مورد درخواست است را می توان در شبکه ملی اعتبار اجرا کرد.
وی افزود: در طرح کالابرگ فجرانه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن مواد غذایی در ۱۱ قلم بین افراد واجد شرایط توزیع شد و هیچگونه صف و معطلی برای افراد به وجود نیامد. در طرح رفع سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال با توجه به ارتباط تنگاتنگی که با وزارت بهداشت داشتیم، ۱۲۴ هزار نفر مشمول اجرای این طرح شدند و در بستر کالابرگ الکترونیک، ماهیانه برای کودکان مبتلا به سوء تغذیه در دهکهای درآمدی ۱تا ۷ اعتبارات رایگان در نظر گرفته شد.
دکتر عسگریان همچنین بیان داشت: در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون صیانت از خانواده و جوانی جمعیت، طرح حمایت از مادران باردار و شیرده (یسنا) نیز اجرا گردید و برای مادران شیرده(دارای فرزند زیر۲ سال) در دهک ۱ درآمدی در ۸ استان با محرومیت بالا از نظر نرخ باروری و تغذیه (استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، فارس، هرمزگان، گلستان و لرستان) سبد رایگان غذایی به مدّت سه ماه در بستر کالابرگ الکترونیکی شارژ گردید که با تأمین اعتبار لازم، سایر استانها نیز مشمول طرح خواهند شد.
وی افزود: آمارهای اخذ شده در این زمینه نیز نشان دهنده اثربخشی بین ۴۲ تا ۷۰ درصدی شاخص های تن سنجی و بالای ۸۰ درصدی در زمینه آموزش و مشاوره مادران است. این طرح را با بخش خصوصی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و آستان قدس رضوی با ۲۴ هزار مادر شروع کردیم که در مرحله بعد به یک میلیون مادر افزایش یافت.
دکتر مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ضمن توضیح در خصوص اهمیت تداوم طرح های مذکور در بهبود رفاه اجتماعی و سلامت و امنیت غذایی آحاد جامعه، نسبت به لزوم پیگیری از سوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تامین اعتبار کافی در این زمینه تاکید کرد.