• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Thursday - 27 March - 2025
6

۷۷درصد اعتبارات ابلاغي به سيستان و بلوچستان تخصيص داده شده است/ اجراي پروژه هاي آب، راه و مسكن در اولويت كار

  • کد خبر : 29045
  • ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
۷۷درصد اعتبارات ابلاغي به سيستان و بلوچستان تخصيص داده شده است/ اجراي پروژه هاي آب، راه و مسكن در اولويت كار
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان گفت: از مجموع هشت هزار و ۵۰۸ ميليارد تومان اعتبار ابلاغي، ۶ هزار و ۵۶۵ ميليارد تومان به طور كامل به استان تخصيص يافته كه حدود ۷۷ درصد است .

گیتی آنلاین-به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان، مهرداد عرب اول هفته اول شهريور ماه، كه با نام و ياد شهيدان والا مقام رجايي و باهنر مزين شده را به همه دولت مردان خدوم و مجموعه اداري و اجرائي كشور تبريك گفت و اظهار كرد: آنچه كه در هفته دولت تحت عنوان پروژه در سطح استان افتتاح مي شود ماحصل اعتباراتي است كه در سال ۱۴۰۱ به استان و بدنه اجرايي استان تزريق شد و اكنون شاهد افتتاح و بهره برداري بخش عمده اي از اين پروژه ها در هفته دولت هستيم.

وي با بيان اينكه سيستان و بلوچستان يكي از استان هاي پيشتاز در ميزان كمي اعتبارات است، ادامه داد: حجم اعتباراتي كه به استان ابلاغ مي شود قابل ملاحظه است و اين خطه در زمره استان هاي اول و دوم در بودجه مي باشد؛ اما با توجه به اينكه سيستان و بلوچستان پهناورترين استان كشور بوده و از سوي ديگر كم تراكم ترين استان كشور به شمار مي رود از اين حيث مجموعه دولت موظف است براي تمامي كانون هاي جمعيتي، خدمات زيربنايي و روبنايي و غيره را ارائه كند كه اين امر باعث افزايش قيمت تمام شده پروژه ها درا ين استان شده است.
اين مسئول با بيان اينكه فاصله روستاها در اين استان حدود ۶۵ كيلومتر است، ادامه داد: سيستان و بلوچستان بالاترين آمار روستاهاي كشور بعد از خراسان رضوي را به خود اختصاص داده؛ هم اينك ۵۲ درصد جمعيت استان شهري و ۴۸ درصد جمعيت روستايي هستند با اين وجود هيچ تفاوتي در ارائه خدمات شهري و روستايي وجود ندارد از اين حيث جنس كار در اين استان فرق دارد.
وي تصريح كرد: از سوي ديگر نيزعقب افتادگي هايي از قبل در حوزه هاي زيرساختي وجود داشته كه براي رساندن آنها به حد مطلوب و يا جذب سرمايه گذار و بخش خصوصي توجه به آنها در اولويت قرار دارند.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان در بخش ديگر با بيان اينكه سال گذشته اعتبارات در سه سطح استاني، اعتبارات رديف هاي متفرقه و اعتبارات ملي ابلاغ شدند، ادامه داد: سه هزار و ۹۸۷ ميليارد تومان از رديف استاني بين بيش از ۶۰ دستگاه اجرايي توزيع شد كه ۲ هزار و ۴۸۶ پروژه با اين رقم در سطح استان شروع به كار در بخش هاي مختلف كرد.
به گفته وي؛ رديف هاي متفرقه اي هم به استان ابلاغ شد كه حدود ۸۰۵ ميليارد تومان بوده كه ۱۶۳ پروژه با آن آغاز شد، افزون بر آن پروژه هاي نيمه تمام از سال هاي قبل نيز از اين رديف بهره مند شدند.
اين مسئول با اشاره به اينكه از محل اعتبارات ملي نيز بالغ بر سه هزار ميليارد تومان دريافت كرديم كه ۸۸ پروژه با آن شروع شد، اذعان كرد: در مجموع هشت هزار و ۵۰۸ ميليارد تومان اعتبار دريافت كرديم كه اين اعتبار براي ۲ هزار و ۷۷۶ پروژه در بخش هاي مختلف بكارگيري شد. اين اعتبارات بدون لحاظ اعتبارات متمركز در اختيار وزارتخانه ها مي باشد كه از آن محل هم استان سهم مناسبي داشته است.
وي گفت: در حوزه اعتبارات استاني عمده پروژه ها از سه جنس احداث، توسعه و تعمير بوده كه ۸۵ درصد اعتبارات را در برگرفته است يعني از مجموع ۲ هزار و ۴۸۶ پروژه، يك هزار و ۹۴۵ پروژه مربوط به اين سه حوزه بوده است.
عرب اول با بيان اينكه در بخش رديف اعتبارات متفرقه ۵۹ درصد اعتبار به حوزه احداث اختصاص يافته بود، تصريح كرد: در حوزه اعتبارات ملي نيز ۶۶ پروژه در حوزه احداث، ۲۰ پروژه به صورت تعميرات و سه پروژه در قالب تجهيزات بوده است.
وي تاكيد كرد: از مجموع اعتبارات ۶ هزار و ۵۶۵ ميليارد تومان كاملا به استان تخصيص يافته كه حدود ۷۷ درصد است.
اين مسئول خاطرنشان كرد: امسال شاهد افزايش قابل توجه افتتاح پروژه ها نسبت به سال قبل هستيم كه علت اصلي آن تخصيص عمده اعتبارات به صورت نقدي بوده است.

عملكرد اعتباري دستگاه هاي اجرايي زير ذره بين سازمان برنامه و بودجه
وي در بخش ديگر سخنان خود يكي از اقدامات ويژه امسال بر خلاف ساليان قبل را ارائه گزارش به صورت هفتگي از حساب دستگاه هاي اجرايي عنوان كرد و افزود: در اين بين برخي ادارات در شوراي نظارت استان تذكرات لازم را گرفته و متعهد شده اند تا پايان شهريور اين اعتبار را هزينه كنند كه كيفيت و نظارت اجراي پروژه ها براي ما ملاك است.

دستاوردهاي حوزه اعتبارات استاني
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان بيان كرد: در بخش اعتبارات استاني در فصل انرژي اتفاقات مهمي رخ داد كه توسعه شبكه برق روستايي به طول ۹۵ كيلومتر، احداث پست فوق توزيع شهرك كامبوزيا، برقرساني به سايت گردشگري درك، برقرساني به سايت آب هاي ژرف چاه شماره سه و برقرساني به مجتمع هاي گلخانه اي خصوصا در شهرستان سراوان بخشي از آن است.
وي ادامه داد: انجام آسفالت راه روستا

يي بالغ بر ۳۴۲ كيلومتر ، عملياتي و اجرايي كردن ۲۷۶ دستگاه ابنيه فني، بازگشايي بيش از ۳۶۰ كيلومتر راه روستايي، هزار و ۹۱ كيلومتر آسفالت راه فرعي و اصلي، بالغ بر ۲۰۵ كيلومتر روكش و ترميم در راه روستايي و مرتفع سازي حدود ۲۹ نقطه حادثه خيز در استان بخشي از اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل با توجه به بعد مسافتي كه سيستان و بلوچستان بوده است.
اين مسئول با بيان اينكه در حوزه ورزشي افتتاح سالن كشتي زابل، سالن ورزشي چابهار، افتتاح ۱۰ سالن ورزشي چند منظوره انجام گرفت، افزود: در حوزه مسكن و عمران روستايي نيز حدود ۶۲۰ روستا در قالب طرح هادي قرار گرفتند.

طرح هاي آبرساني در اولويت
وي اذعان كرد: در حوزه آب و فاضلاب نيز اولويت با پروژه هاي آبرساني روستايي بوده به گونه اي كه بهره برداري از ۲۲۳ پروژه آبرساني روستايي بخشي از آن است كه اينها علاوه بر روستاهاي طرح جهاد آبرساني مي باشد، افزون بر آن با توجه به اينكه در حوزه آبرساني سيار بالغ بر ۹۰۰ روستا و ۲ شهر بريس و سيركان به صورت سقايي آبرساني مي شوند امسال رفع اين مشكل از طريق شبكه در دستور كار است.
عرب اول، تعيين حريم و حد بستر رودخانه ها به ويژه رودخانه هاي فصلي جنوب استان را بخش ديگر اقدامات در فصل آب و فاضلاب دانست كه اعتبارات قابل توجهي براي ايجاد ديوارهاي حفاظتي در اختيار متوليان آن قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه امسال زمان شروع و پايان پروژه ها ملاك انجام آنها قرار دارد تا اثرگذاري خود را داشته باشد، افزود: در حوزه آب شرب بيشترين تنش آبي در حوزه سيستان و زاهدان وجود داشت كه براي كنترل اين تنش آبي حوزه آب و فاضلاب اقدام به حفر چاه در منطقه حرمك، دشت هامون و شيله كرده است، خوشبختانه با چاه هاي حفر شده آب شرب شبكه در حوزه زاهدان تامين شده به گونه اي كه كمترين قطعي آب را داشته ايم، اگر اين تدبير بكارگيري نمي شد قطعا با مشكل مواجه بوديم.
اين مسئول با بيان اينكه اقدامات خوبي براي تامين آب شرب در دستور كار است، گفت: اعتبارات قابل ملاحظه اي با دستور مستقيم رئيس جمهور بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان براي طرح اضطراري تامين آب اختصاص داده شد كه وزارت نيرو پاي كار آمد و تنش را كنترل كرد.

اعتبارات سفر مقام معظم رهبري راهگشاي رفع مشكلات
وي در بخش ديگر سخنان خود به رديف هاي متفرقه اعتباري اشاره كرد و ادامه داد: اين اعتبارات مانند اعتبارات سفر مقام معظم رهبري به استان است كه تداوم دارد، يعني استان هايي كه از متوسط كشوري فاصله دارند براي پروژه هايي كه منتج به اشتغال مي شود از اين محل استفاده مي كنند كه بسيار موثر بوده، همچنين رديف توسعه سواحل مكران بخش ديگري است كه امسال ۲هزار و ۷۰ ميليارد تومان اعتبار آن بوده كه بين استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان توزيع خواهد شد، در اين زمينه بالغ بر هزار ميليارد تومان از اين اعتبارات به اين استان تعلق گرفت چرا كه بيشترين بخش سواحل مكران را داريم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان با بيان اينكه بنادر صيادي تنگ و كنارك پروژه هاي مهم اشتغال هستند كه به آنها توجه ويژه شده و تا سال ۱۴۰۳ اين دو پروژه به سرانجام خواهند رسيد، گفت: در حوزه اعتبارات ملي نيز پروژه هاي بزرگي در حوزه راه وجود دارد كه تمام كريدور هاي شمال و جنوب، شرق و غرب همه در قالب اعتبارات ملي ديده شده اند، در اين راستا سال گذشته حدود هزار و ۳۶۶ ميليارد تومان اعتبار دريافت كرديم و اتفاقات خوبي در اين محورها به وقوع پيوست.
وي با بيان اينكه يكي از گران ترين پروژه ها در حوزه راه است، ادامه داد: يك كيلومتر راه ۳۰ ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

آخرين وضعيت از مصوبات سفر رياست جمهوري به سيستان وبلوچستان
اين مسئول با بيان اينكه سيستان و بلوچستان دومين استاني بوديم كه رئيس جمهور در شهريور ماه ۱۴۰۰ به آن سفر كرد، گفت: در اين سفر اتفاقات خوبي رقم خورد و بعد از سفر مصوبات تصويب شد بالغ بر ۱۲۸ مصوبه از محل سفر دور اول رئيس جمهور صورت گرفت كه حدود ۲۸ هزار ميليارد تومان مجموع ارقام اين مصوبات در نظر گرفته شد، كه از آنها ۹۰ مصوبه در حوزه عمراني، ۱۹ مصوبه در حوزه حمايتي و ۹ مصوبه در حوزه اقتصادي و سرمايه گذاري بود.
وي تصريح كرد: هم اينك از ۱۲۸ مصوبه حدود ۴۳ مصوبه اجرايي و عملياتي شده، ۸۱ مصوبه در حال اجرا است و چهار مصوبه اجرايي نشده كه قرار شده تا قبل از سفر دور دوم مجوز آنها از وزارتخانه هاي مربوطه و شوراي اقتصاد دريافت كنيم.
عرب اول خاطر نشان كرد: فعالترين پروژه هاي استان مربوط به سفر رئيس جمهور است كه بخشي از آنها در دو سال اخير به بهره برداري رسيده كه شامل بهره برداري از ۳۰۰ كيلومتر بزرگراه در حوزه شمال و جنوب استان، راه آهن زاهدان خاش و راه اندازي ايستگاه مسافربري آن، انجام ۵۰۰ كيلومتر آسفالت راه روستايي، آبرساني به حدود ۲۰۰ روستاي فاقد شبكه، افتتاح بالغ بر ۴۰ زمين چمن مصنوعي روستايي،

بهره برداري بالغ بر سه هزار كلاس درس و تجهيز سيستم گرمايشي و سرمايشي، گاز رساني به كارخانه سيمان سيستان، گازرساني به سيستان است كه تمام اين موارد از دستاوردهاي سفر رئيس جمهور در دوسال گذشته است.

حمايت از توليد و اشتغال با ارائه تسهيلات « كمك هاي فني اعتباري»
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان در پايان گفت: در حوزه اشتغال امسال با توجه به تاكيد استاندار سيستان و بلوچستان اعتباراتي تحت عنوان كمك هاي فني اعتباري با حجم بالايي در نظر گرفته شده، افرادي كه خواهان ورود در بخش خصوصي براي بازار كسب و كار هستند نگران نباشند، تمامي سود وكارمزد اين تسهيلات از طريق هماهنگي دستگاه هاي اجرايي با بانك عامل تامين مي شود و در پرداخت تسهيلات براي كسب و كار خود دچار مشكل نخواهند شد.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=29045

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.