به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی خلیلآباد ، دوره آموزشی مهارتی پرورش ماهی در استخرهای دومنظوره کشاورزی با حضور کارشناس ماهیان گرمابی و خاویاری استان و بهره برداران و علاقه مندان این رشته در محل هنرستان کشاورزی این شهرستان برگزار شد.
کارشناس ماهیان گرمابی و خاویاری استان در این دوره آموزشی گفت :پرورش ماهی دارای مزایای فراوانی است ازجمله استفاده از آبهای بلااستفاده برای پرورش ماهی ، استفاده از آبهای شور برای برخی گونه ها ، ایجاد اشتغال و درآمد، تولید گوشت ارزان قیمت با کیفیت بالا و دارای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن میباشد.
تفقدی با اشاره به انواع ماهیان کپور از جمله کپور معمولی ،کپور علفخوار ، کپور نقره ای و کپور سرگنده ادامه داد: عوامل مهمی در رشد ماهی از جمله وزن اولیه ، زمان رهاسازي ، تراکم رهاسازي ، کیفیت بچه ماهی تغذیه مناسب و متنوع دخیل هستند.
وی افزود:پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی موجب غنی شدن آب های خروجی از این منابع شده و املاح مورد نیاز گیاه را به صورت محلول از طریق آوندها به گیاه می رساند.
وی بیان داشت: این کار موجب غنی شدن آب خروجی استخر شده و تاثیر مستقیمی در افزایش راندمان تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی آبیاری شده با آب خروجی این استخرها دارد و نتیجه این اقدام کاهش مصرف کود و تولید محصول ارگانیک در بخش کشاورزی بوده که از نظر زیست محیطی نیز حائز اهمیت می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل آباد با اشاره به اینکه در این شهرستان ۳۴ استخر ذخیره آب کشاورزی در امر پرورش ماهیان گرمابی مجوز اخذ نموده اند بستر مناسبی جهت پرورش آبزی پروری و اشتغال زایی فراهم گردیده است.