• امروز : یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 7 July - 2024
5

اجرایی شدن تفاهم نامه های علمی بین دو کشور ایران و عراق در منطقه تاثیر شگرف می گذارد

  • کد خبر : 32058
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۸:۳۷
اجرایی شدن تفاهم نامه های علمی بین دو کشور ایران و عراق در منطقه تاثیر شگرف می گذارد
رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي گفت: اجرایی شدن حتی یکی از این تفاهم نامه ها تاثیر شگرفی در میان دو کشور و منطقه کمی گذارد.

وحيد اميدوار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین از خراسان رضوی اظهار کرد: در رویداد هفته علم دانشگاه های علم ایران و عراق ما پنج تفاهم نامه امضا کرديم.

وی ادامه داد: با دانشگاه واسط عراق در زمينه ايجاد مرکز مشترک آب و انرژي، با دانشگاه ميسان، بغداد در حوزه ايجاد مرکز انرژي و مواد تفاهم نامه امضا کردیم، همچنین چون شبکه جهاني نانو اسلام در دست ما است با دانشگاه واسط تفاهم نامه ای امضا کردیم که آنها نماينده ما در عراق باشند و يکي هم با دانشگاه بابل آماده کرديم که امضا نشد.

رئيس پژوهشگاه مواد و انرژی بیان کرد: برگزاری هفته علم ایران و عراق رویداد بسیار خوبی بود و نکته‌ای که وجود دارد این است که ما تنها تفاهم نامه امضا کردیم، برای اجرای شدن لازم است دو طرف ایرانی و عراقی موانعی که بر سر اجرایی شدن این تفاهم نامه ها است را بردارند.

امیدوار افزود: از جمله این موانع بحث های مالی است که دو دولت برای اجرای شدن این تفاهم نامه باید باهم همکاری کنند اگر این مانع رفع و اين تفاهم نامه ها اجرايي شود تاثير شگرفی در منطقه خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موانع اجرای شدن این تفاهم نامه است قوانین دست و پا گیر است که مانع به سرانجام رسيدن اين تفاهم نامه ها مي شوند که اگر تسهيلات براي رفت و آمد دو طرف ايجاد شود سرعت عملياتي شدن اين تفاهم افزايش مي يابد.

رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي بیان کرد: این رویداد در حد يک رويداد خيلي خوب بود اما اينکه وزرات علوم چگونه ميخواهد اين تفاهم نامه ها را اجرايي کنند بحث ديگري است.

امیدوار تصریح کرد: اين رويداد در حوزه کشورهاي همسايه عامل محرکي خواهد بود که ساير کشورهاي همسايه هم بتواند از اين رويداد ايده بگيرند، همچنین، با ساير کشورهاي همسايه چنين رويداد مشترکي برگزار کنند و مسلما برگزاری این رویدا مشترک با توجه به پیشرفتهای ایران در اولویت قرار می گیرد.

وی افزود: شبکه نانو فناوري جهان اسلام «INN» ذيل سازمان کنفرانس اسلامي و کميته علمي آن است، سه شبکه بين المللي ايران فعالیت آن به ایران واگذار شده، يکي شبکه نانو، دانشگاههاي مجازي و ديگري شبکه پارکهاي فناوري است.

رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي بیان کرد: ما در شبکه نانو فناوري ما با ستاد نانو به توافقاتي رسيديم تا از موازي کاري اجتناب شود در اين زمينه هم دانشگاه هاي عراق از جمله دانشگاه واسط و بابل مايل هستيد مرکزيت هاي در خصوص نانو در دانشگاه‌شان ايجاد شود به علاوه برعراق با مالزي و ترکيه وارد بحث گفتگو شديم.

امیدوارم گفت: در بحث شبکه نانو فناوری تا کنون تنها در حد همايش و کنفرانس مجازي فعالیت داشتیم که تلاش داریم پروژه هاي مشترک که با تامين هزينه اي که از سوي دولتهاي تامین شود اجرا کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=32058

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.