به گزارش گیتی آنلاین ، همانگونه که میدانیم پرورش مرغ در روستا ها با توجه به نوع تغذیه که اکثر بصورت تغذیه در مزرعه و یا درمحیط روستا می باشدکمترین هزینه تولید را برای صاحبان این دامها در کنار سایر مشاغل دارد. که با مطالعه دقیق روی همین موضوع میتوان از شرایط روستا نشینان برای تولید و پرورش مرغ با کمترین هزینه تولید بهره مند شد . با توجه به وارداتی بودن بالای ۷۰% نهاده های دامی پرورش مرغ ( ذرت و کنجاله سویا ) نیاز دولت را جهت تامین امنیت غذایی ،به این نهاده ها و تامین آن بصورت مداوم و مرتب بیش از بیش نموده است. با توجه به لزوم حرکت به سمت استقلال غذایی متاسفانه این چرخه تامین نهاده از محل واردات جهت تولید مرغ را باید مورد توجه قرار داد و رفته رفته نیاز به واردات را از راههای جایگزین کاهش داد که یکی از این راها تقویت تولید و پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار در روستاها بدلیل ظرفیت بالای آن می باشد که در صورت انجام این مهم دستاورد هایی مثبت خواهد داشت که به تعداد کمی از آنها بصورت کوتاه اشاره ای خواهم داشت .
۱٫ کاهش نیاز واردات نهاده های دامی ( ذرت و کنجاله سویا ) و جلوگیری از ارزبری.
۲٫ ثبات در امنیت غذایی کشور
۳٫ اشتغال زائی روستانشینان و جلوگیری از مهاجرت به شهرها
۴٫ چرخش از تولید محمولات کشاورزی با مصرف بالای آب به سمت پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار
۵٫ افزایش صادرات پایدار مرغ به سایر کشورها
۶٫ تامین ۱۰۰% تولید مرغ گوشتی با امکانات داخل روستا
۷٫ تامین پروتئین غذایی روستاها
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن تعداد روستاهای استان کردستان بالغ بر ۱۶۵۱روستا در قالب جعیت ۷۱۱۰۰۰نفر و ۱۷۷هزارخانوار می باشد.با توجه به ظرفیت بالقوه در روستاها و در صورت ترویج پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار نژآد دار شاهد تولید حداقل ۵۰۰۰۰۰هزار قطعه مرغ گوشتی در یک دوره و همچنین تولید ماهانه تعداد ۱۳میلیون تخم مرغ خواهیم بود.
در پایان با توجه به زمان بر بودن دوره پرورش مرغ بومی در روستا و به صرفه نبودن تولید و پرورش این نژادها می بایستی دولت از طریق جهاد کشاورزی و اتحادیه ها و سایر تشکل ها نسبت به تامین مرغ گوشتی و تخم گذار نژاد دار که دوره پرورش را کوتاه کندو تحویل به روستانشینان متقاض اقدام نماید تا بتوان به اهدافی که به آن اشاره شده است یافت.