به گزارش پایگاه خبری گیتی آنلاین، مرتضی صفری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی در مراسم اختتامیه جشنواره غذاهای سنتی و محلی که در هتل آنا با حضور غلامحسین عماری فرماندار ارومیه،شهبازی مدیر کل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، عبداللهی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و نیره الهامی مدیرکل امور بانوان استانداری برگزار شد؛ گفت: سومین دوره جشنواره که با شرکت آشپزان و سرآشپزانی از ۱۵ استان کشور و همچنین دو کشور همسایه آذربایجان و ترکیه در ارومیه برگزار شد؛ امروز پس از پنج روز رقابت و تلاش به مرحله پایانی خود رسید.
صفری با اظهار اینکه برگزاری چنین جشنواره های نشاط اجتماعی را به همراه دارد؛ قول مساعد داد جشنواره های بعدی با حضور ۳۱ استان کشور برگزار و زمینه شرکت تیمهای بیشتری از کشورهای همسایه و سرآشپزان بینالمللی فراهم خواهد شد.
او با بیان اینکه علارغم زندگی در عصر تکثر رسانهها، با یک انحصار رسانهای مواجه هستیم گفت: متاسفانه فضای موجود در جامعه جهانی به شکلی طراحی شده که قدرت تفکر را از انسان گرفته است. با وجود اینکه روزانه صدها اطلاعات در ذهن ما خطور می کند بدون اینکه نیازی به آنها داشته باشیم؛ و همین اتفاق قدرت تفکر و تامل را از ما میگیرد. و هر آن چیزی را که میگویند سبک زندگی که برای ما طراحی کردهاند به عنوان بازیگرانی که قدرت تفکر ندارد آن را اجرا می کنیم.
صفری تصریح کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی زمینه بازگشت به آداب، رسوم و سنتهای گذشتگان می باشد که موجب حفاظت و صیانت داشتههای فرهنگی و هویتی ما خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه با اشاره به استقبال پرشور و بی نظیر مردم از جشنواره غذا و حضور فعال و باشکوه شرکت کنندگان، آشپزان و سرآشپزان در جشنواره باعث شد با انگیزه و جدیت بیشتر گام های بزرگتری در راستای برگزاری چنین جشنوارههای متنوع و شاد برداریم.
صفری در ادامه با اشاره به اجرای طرحهای مختلف فرهنگی و گردشگری در استان، از جهش بزرگ در حوزه گردشگری خبر داد که در آینده نزدیک شاهد آن خواهیم بود؛ گفت: امسال برای نخستین بار در شهریور ماه هتلهای شهرستان های ارومیه، خوی، مهاباد، ماکو و سایر شهرستانهایی که دارای هتل و مراکز اقامتی بودند، پر از مسافر بود.
او افزود: در ارزیابی وزارتخانه، استان آذربایجان غربی رتبه ششم را در بین استانهای پر مسافر کشور کسب کرد که در حوزه گردشگری نوید روزهای خوب برای استان میدهد.
۲۰ نوع غذای سنتی آذربایجان غربی ثبت ملی شد
در ادامه مراسم رضا حیدی معاون گردشگری میراث فرهنگی آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: این جشنواره در دو بخش خانواده محور و آموزشی برگزار شد که بخش خانواده محور در مدرسه ۲۲بهمن و در قالب نمایشگاه غذاهای سنتی برگزار شد.
حیدری با بیان اینکه در این جشنواره آشپزهای بین المللی از دو کشور آذربایجان و ترکیه حضور داشتند گفت:همچنین شرکت کنندگان از استان های آذربایجان غربی،تهران،مرکزی،قزوین،زنجان،کردستان،لرستان و فارس نیز در این جشنواره حاضر بوده و باهم دیگر به رقابت پرداختند.
حیدری اجرای جشنواره های غذا در فواصل مختلف را برای جذب گردشگران غذایی به استان بسیار موثر عنوان کرد و گفت: با مساعدت مدیر کل میراث فرهنگی جشنواره های غذایی در فواصل مختلف برگزار خواهد شد.
معاون گردشگری میراث فرهنگی آذربایجان غربی تصریح مرد: امروز همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی غذا مسابقه آشپزی در بین سر آشپزهای شرکت کننده در این جشنواره برگزار شد و با داوری داورهای بین المللی نفرات برتر این مسابقه انتخاب شدند.
به گفته حیدری تاکتون ۲۰نوع غذای سنتی آذربایجان غربی ثبت ملی شده است.