• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024

اخبار ویژه

قرارگاه مشترک جهاد تبیین و ستاد انتخابات حوزه انتخابیه زاهدان و شهرداری زاهدان راه اندازی شد کلنگ زنی و افتتاح ۷ پروژه در سراوان آغاز پیش فروش بلیت اتوبوس ویژه اربعین / نرخ حمل و نقل زائران اربعین حسینی از سیستان و بلوچستان به پایانه های مرزی اعلام شد آیین بدرقه راهیان سلامت نوروزی اورژانس کشور برگزار شد جشنواره رسانه و تعلیم و تربیت فرصتی مغتنم برای بهره گیری از ظرفیت رسانه ها برای پویایی تعلیم و تربیت فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود از بین جوانان (مرد) مومن، متعهد و کارآمد دارای مدرک تحصیلی دیپلم رشته های نظری، فنی حرفه ای و کار و دانش در مقطع درجه داری استخدام می کند. درخواست همکاری و همراهی از تمامی مشترکین برق بازرسی بیش از ۱۹۰مرکز عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی در شهرستان دشتستان پاكسان يك گام تا مسكو پیام تبریک بهزاد شمس الدینی به مناسبت آغاز هفته بانکداری اسلامی تقدیر مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس از قضات دادگاه بخش کامفیروز  آغاز پویش «تعالی سلامت، استمرار خدمت»

0
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با وبدا:

تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است

  • کد خبر : 61309
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳
تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان خبر داد.

گیتی آنلاین_ دکتر بابک عشرتی در گفتگو با خبرنگار وبدا با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه های قرمز رنگ بر روی بدن است، گفت: لکه های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی اول بر روی صورت و بعد بر روی گردن، بدن و دست ها ظاهر می شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله مرغان به خود می گیرند.

وی افزود: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری نیز غدد لفناوی گردن متورم می شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می شود.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آبله میمونی در حال حاضر درمان خاصی ندارد و فرد بیمار بهبود می یابد، گفت: افرادی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه ای دارند ممکن است دچار فرم شدید آبله میمونی شوند و کمتر از یک درصد از مبتلایان به این بیماری، فوت می کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی را جدا کردن و حفظ فاصله بیماران از افراد سالم دانست و گفت: جدا کردن بیماران به ویژه در زمان ظاهر شدن ضایعات پوستی بر بدن، بسیار مهم است چراکه بیشترین احتمال انتقال بیماری در همین زمان است.

وی با اشاره به انتشار آبله میمونی از کشورهای آفریقایی و عدم شناسایی بیماران مبتلا به آبله میمونی در کشور، یادآور شد: در موج قبلی این بیماری که دو سال قبل بود، در ایران نیز یک مورد بیمار آبله میمونی که از خارج از کشور آمده بود را گزارش کردیم اما موج جدید این بیماری عمدتا در کشورهای آفریقایی است اما سه مورد ابتلا به این بیماری در پاکستان نیز گزارش شده است.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش مراقبت های بهداشتی در کشورمان به دنبال گزارش موارد ابتلا به آبله میمونی در پاکستان خبر داد و گفت: به پایگاه های مراقبت های مرزی در سراسر کشور هشدار داده ایم بیمارانی که از مرزهای شرقی و غربی کشورمان عبور می کنند باتوجه به علائم آبله میمونی، شناسایی شوند.

دکتر عشرتی به زائران اربعین توصیه کرد که نه فقط در مورد آبله میمونی بلکه در مورد سایر بیماری های عفونی، اسهالی و تنفسی، بهداشت فردی را رعایت کرده و ضمن شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و یا حتی ضدعفونی کننده ها، حتما در ازدحام جمعیت ماسک به همراه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اگر زائران و مردم، بیماری را با علائمی مانند ضایعات تاولی در بدن یا صورت دیدند از او فاصله بگیرند که این فاصله می تواند یک متر باشد و البته بهتر است فرد بیمار در مجامع و محل های شلوغ، حاضر نشود و به استراحت بپردازد.

این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: انتقال بیماری آبله میمونی و شیوع آن ارتباطی به فصول گرما یا فصل خاصی ندارد. راه انتقال این بیماری بیشتر از طریق پوست و تماس های نزدیک است. بزاق دهان اگر بر روی پوست آسیب دیده بیفتد ممکن است راهی برای انتقال این بیماری باشد.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ساخت کیت تشخیص آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران، تصریح کرد: بهترین و سریع ترین راه تشخیص این بیماری، تشخیص علامتی است چراکه در این ایام، ارسال و آزمایش های انستیتو پاستور بر روی نمونه ها از نقاط مختلف کشور مقداری زمان بر است.
دکتر عشرتی ادامه داد: هنوز نه در کشور ما و نه در بسیاری از کشورها واکسنی به طور مشخص برای این بیماری وجود ندارد و جای تحقیق و پژوهش زیادی بر روی دو گونه آبله میمونی که با همدیگر متفاوت هستند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه آبله میمونی در دنیا در سنین قبل از ۱۸ سالگی مشاهده شده است، گفت: موارد گزارش شده قطعی از این بیماری، عمدتا افراد ۱۸ تا ۴۸ سال بوده اند و افرادی که سن بالاتری دارند، بیشتر در معرض آبله میمونی قرار دارند.
لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=61309

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.