به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد،به مناسبت هفته ملی پیشگیری از تنبلی چشم، معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی بر اهمیت تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان تاکید کرد و گفت: “تنها راه پیشگیری از این مشکل، شناسایی به موقع عوامل آن است.” وی توصیه کرد که تمامی کودکان ۳ تا ۶ ساله، قبل از ورود به مدرسه، حداقل سه نوبت در سال تحت معاینه بینایی قرار بگیرند تا از بروز مشکلات بینایی و نابینایی در آینده جلوگیری شود.
محسن مروی اضافه کرد که کودکان مبتلا به تنبلی چشم ممکن است علائمی نداشته باشند و والدین نیز تا زمان پیشرفت مشکل از آن مطلع نشوند.
وی همچنین تاکید کرد که برنامه پیشگیری از تنبلی چشم، با همکاری پایگاههای سنجش بینایی، در سراسر کشور و تحت نظارت سازمان بهزیستی اجرا میشود و همه کودکان ۳ تا ۶ ساله از مناطق شهری، روستایی و عشایری را تحت پوشش قرار میدهد.
این برنامه در سه سطح اجرا میشود: در سطح اول، مربیان آموزشدیده از دستگاه غربالگری یا چارت E برای معاینه کودکان استفاده میکنند. در سطح دوم، کودکانی که نیاز به معاینات تخصصیتر دارند، به مراکز بیناییسنجی همکار معرفی میشوند. در سطح سوم، کودکانی که معاینات تخصصی نیاز دارند به چشمپزشک و در صورت لزوم به مراکز فوقتخصصی ارجاع داده میشوند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت سن طلایی ۳ تا ۶ سال برای پیشگیری و درمان، گفت: در سنین بالاتر درمان تنبلی چشم دشوارتر شده و میزان بهبودی کاهش مییابد. در صورتی که درمان پس از ۱۲ سالگی آغاز شود، بهبودی در دید حاصل نخواهد شد. خانوادههای دارای کودک ۳ تا ۶ ساله میتوانند برای اطلاعات بیشتر در مورد مراکز غربالگری و زمانهای سنجش به ادارات بهزیستی محل سکونت خود مراجعه کنند.