رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در تشریح جزئیات دستاوردهای سفر اخیر هیأت دولت و وزیر جهاد کشاورزی به این استان، از مصوبات گسترده، تخصیص تسهیلات کلان، آغاز طرحهای زیرساختی و اشتغالزایی پایدار در حوزههای مختلف کشاورزی خبر داد.
به گزارش گیتی آنلاین منطقه کرمانشاه ،مهندس علی چالهچاله، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، امروز یکشنبه ۴ خرداد ماه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت سفرهای استانی مقامات عالیرتبه کشور، اظهار داشت: «سفر مقامات کشوری به استانها، فرصتی مغتنم و راهبردی برای بیان مطالبات مردمی، انتقال نیازهای واقعی دستگاههای اجرایی و پیگیری میدانی مشکلات و ظرفیتها است. در همین راستا، سفر اخیر هیأت محترم دولت به استان کرمانشاه، بهویژه حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی، فرصتی ارزشمند برای مجموعه جهاد کشاورزی استان فراهم کرد تا مسائل، کمبودها و اولویتهای اصلی بخش کشاورزی به صورت دقیق و مستند به اطلاع مقامات مربوطه رسانده شود.»
وی گفت: «با هماهنگی و پیگیری مستمر انجامشده و در سایه تعامل سازنده با معاون محترم رئیسجمهور، جلسات متعددی با مسئولان کشوری، بهویژه در حوزه بانکی و سرمایهگذاری برگزار شد که ماحصل آن تصویب بستهای گسترده از تسهیلات و حمایتهای مالی برای اجرای پروژههای کشاورزی در سطح استان بود.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه افزود: «در مجموع، بیش از ۹۳۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در قالب همکاری با شش بانک عامل برای اجرای پروژههای اولویتدار بخش کشاورزی مصوب گردید. از این مبلغ، ۵۳۵۰ میلیارد تومان در قالب سرمایه در گردش و ۳۶۹۲ میلیارد تومان در قالب تسهیلات سرمایهای تخصیص داده شده است.»
وی خاطرنشان کرد: «این اعتبار عظیم در قالب اجرای ۴۳۰ طرح تکمیلی و ۷ طرح توسعهای برنامهریزی شده است که به ایجاد اشتغال مستقیم برای حدود ۴۷۷۱ نفر منجر خواهد شد. از جمله این طرحها، میتوان به ۲۶۲ پروژه در بخش دام و طیور با ظرفیت اشتغالزایی ۱۶۱۶ نفر، ۲۹ طرح گلخانهای با تسهیلاتی بالغ بر ۵۵۰ میلیارد تومان، ۴ طرح شیلاتی، ۳ طرح تعاون روستایی و ۲ طرح در حوزه آب و خاک اشاره نمود.»
وی ادامه داد: «در حوزه بهداشت دام نیز مبلغ ۶ میلیارد تومان برای تجهیز و توسعه زیرساختهای قرنطینه دام در نظر گرفته شده است. همچنین، در راستای ارتقای بهرهوری منابع آبی، مبلغ ۶۲۶ میلیارد تومان برای اجرای پروژههایی از جمله سامانههای نوین آبیاری تحت فشار، زهکشی اراضی کشاورزی، بازسازی و نوسازی قنوات و همچنین طرح ساماندهی عشایر به عنوان یکی از طرحهای ملی، مصوب و در قالب برنامه دو ساله به استان کرمانشاه تخصیص داده شده است.»
مهندس چالهچاله در ادامه این نشست با اشاره به برنامههای وزیر محترم جهاد کشاورزی در جریان سفر به استان کرمانشاه بیان داشت: «وزیر محترم جهاد کشاورزی در این سفر از گلخانه و کارخانه تولید رب گوجهفرنگی رژینتاک بازدید کرده و از طریق ویدیوکنفرانس، فاز دوم پروژه سایبان باغ زاگرس به وسعت ۲۰ هکتار را افتتاح نمودند. فاز اول این پروژه نیز به همان میزان اجرا شده بود و در مجموع ۴۰ هکتار تحت پوشش قرار گرفت.»
وی گفت: «همچنین ایشان در شهرستانهای سنقر و کلیایی و کنگاور حضور یافته و ضمن شرکت در شورای اداری شهرستان سنقر، از اراضی کشاورزی روستای گزنهله و طرحهای اجرا شده آبیاری تحت فشار، روستا و سد جامیشان و نیز سد کبوتر لانه (آناهیتا) بازدید به عمل آوردند. در پایان سفر نیز وزیر محترم در جلسه هیأت دولت استان شرکت نمودند.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به رویکرد زیستمحیطی و نگاه بلندمدت سازمان متبوع خود اظهار داشت: «ما در سازمان جهاد کشاورزی تلاش داریم که توسعه بخش کشاورزی را در کنار حفظ و ارتقای شاخصهای زیستمحیطی دنبال کنیم. یکی از نمونههای این رویکرد، بررسی استفاده از ظرفیت سدهای غیر شرب برای پرورش آبزیان، بهویژه ماهی است که مطالعات زیستمحیطی و ارزیابیهای کارشناسی در این زمینه آغاز شده و در حال پیگیری است.»
وی همچنین یکی از مطالبات مهم استان را ایجاد پایانه یا سکوی صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: «ایجاد چنین زیرساختی میتواند تحول قابل توجهی در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی استان و دسترسی بهتر به بازارهای صادراتی ایجاد کند. البته تحقق این مطالبه نیازمند همکاری نهادهای مرتبط از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت است.»
در ادامه، مهندس چالهچاله به دغدغه مهم کشاورزان درباره خرید تضمینی گندم نیز اشاره کرد و افزود: «بحث قیمت تضمینی گندم از موضوعات محوری در سطح ملی است که در قالب کارگروههای تخصصی در حال بررسی است. طبق آخرین مصوبات، قیمت خرید تضمینی گندم معمولی (نان) ۲۰۵۰۰ تومان و گندم دولا ۲۰۹۰۰ تومان تعیین شده است.»
وی در پایان سخنان خود به پروژه عظیم و راهبردی سامانه گرمسیری پرداخت و تصریح کرد: «پروژه سامانه گرمسیری بهعنوان یکی از بزرگترین طرحهای کشاورزی کشور، در استان کرمانشاه نیز در حال اجراست. این طرح در مجموع ۵۳ هزار هکتار وسعت دارد که از این میزان، ۳۷ هزار هکتار در فاز اول به بهرهبرداری رسیده و در فاز دوم نیز ۱۱ هزار هکتار دیگر به آن اضافه خواهد شد. خوشبختانه تأمین آب این پروژه پیشبینی شده، اما خشکسالیهای اخیر و کاهش محسوس سطح آب در مخازن سدها، روند اجرایی آن را تا حدی با چالش مواجه ساخته است.»
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تداوم حمایتهای ملی و تخصیص بهموقع اعتبارات مصوب، بخش کشاورزی استان کرمانشاه بتواند مسیر توسعه پایدار، افزایش بهرهوری، ایجاد اشتغال و ارتقای کیفیت زندگی روستاییان و عشایر را با شتاب بیشتری دنبال کند.