• امروز : دوشنبه - ۱۸ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 8 July - 2024

اخبار ویژه

برای پاکسان موفقیت ها ادامه خواهد داشت تاکید استاندار بر تعیین تکلیف آماده‌سازی سایت‌های نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان هلال احمر خراسان رضوی با همدلی و صمیمیت به مسیر تعالی خود ادامه خواهد داد رانندگان سرویس مدارس موظف به استفاده از محتواهای تربیتی هستند مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در آستانه برگزاری مجمع عمومی شستا اعلام کرد: شستا در مسیر تحول و آینده‌سازی/ رشد ۵۹ درصدی سود شستا تصویب لایحه بودجه ۹۹ وضعیت معیشتی مردم را بدتر می‌کند شاعران ارومیه در وصف مظلومیت مردم غزه به سوگ نشستند شبی که مخابرات برای تامین ارتباط پایدار بهمئی نخوابید/صرف فعل خواستن با تدبیرویژه سرپرست مخابرات کهگیلویه وبویراحمد شاخص امنیت غذایی کشور ۱۱ است تبدیل پارک معلم خرم آباد به پارک ورزشی مهاجرت در عصر مدرن تبدیل به یک پدیده سیاسی شده است/ چرخش سیاست از اقتصاد به سمت هویت، بزرگترین تهدید دموکراسی است تضمین پشتیبانی ۲۰ ساله از افراد تحت پوشش بیمه اجتماعی

5
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در نشست هم اندیشی نقش و اثرات تغییر اقلیم بر روی اکوسیستم های تالابی:

تغییرات اقلیمی و برداشت های بی رویه آب از منابع زیر زمینی، تالاب های فارس را به سوی مرگ تدریجی برده است

  • کد خبر : 34937
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸
تغییرات اقلیمی و برداشت های بی رویه آب از منابع زیر زمینی، تالاب های فارس را به سوی مرگ تدریجی برده است
فارس_ نشست هم اندیشی نقش و اثرات تغییر اقلیم بر روی اکوسیستم های تالابی با حضور مجتبی ذی الجودی معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور در شیراز تشکیل شد، مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس دراین نشست گفت: تغییرات اقلیمی و برداشت های بی رویه آب از منابع زیر زمینی ، تالاب های فارس را به سوی مرگ تدریجی برده است.

گیتی آنلاین_ عطا پورشیرزاد در این نشست بر لزوم چاره اندیشی برای احیای تالاب های فارس تاکید کرد و افزود: استان فارس دارای ۱۴ تالاب است که ۵ تالاب آن ثبت کنواسیون رامسر شده است ، تالاب های ارژن و پریشان در منطقه حفاظت شده قرار دارند که ذخیره گاه زیست کره نیز بشمار می آیند و کاملا خشک هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: دو تالاب طشک و بختگان هم در منطقه پارک ملی قرار دارند، در سال جاری به علت تداوم برداشت های بی رویه آب و همچنین کاهش بارندگی و ریزش های جوی شاهد خشک شدن این تالاب ها بودیم، متاسفانه تالاب های فارس وضعیت خوبی ندارند و خشک شدند.

وی با ترسیم سیمای بارندگی در استان فارس در سالهای مختلف افزود: فارس با وسعت و پهنای قابل توجه به شش پهنه اقلیمی تقسیم شده است، در ۴۰ سال اخیر چهار دوره خشکسالی را پست سر گذاشته و اکنون در شرایط بحران شدید و کم آبی و خشکی تالاب ها هستیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به اینکه سالانه بطور متوسط ۷٫۱ میلیارد متر مکعب آب از منابع این استان کاهش می یابد اضافه کرد: در مناطق خشک و نیمه خشک افزایش دمای ۲تا ۵ درجه سانتیگراد ثبت شده است، شوری آب و خاک و خشک شدن درختان و درختچه ها در عرصه های طبیعی و مناطق چهار گانه محیط زیست بسیار مشهود است.

پورشیرزاد، افزایش ایجاد گرد و خاک و نمک را از نتایج خشک شدن تالاب های دانست و گفت: این رویداد به ویژه در حاشیه تالاب‌های بختگان ، طشک و مهارلو مشهود است و در سایر مناطق حاشیه تالاب های خشکیده این استان نیز ریزگردها حاکم است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه با مسوولیت دکتر ایمانیه استاندار فارس و با جدیت و پیشتکار ایشان به عنوان رییس ستاد احیای تالاب‌های استان فعالیت های چشمگیری داشته است افزود: در این ستاد برای احیای مناطق تالابی بسیار تلاش شده است ، این ستاد با مسوولیت استاندار فارس تشکیل می شود، تاکید بر مدیریت جامع آبخیز داری از اولویت های استان و از کارکردهای ستاد است، کاهش سطح زیر کشت از دیگر مواردی است که باید به طور جدی دنبال شود و سالانه ۳۰ درصد کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و بویژه کاهش ۵۰ درصدی کاشت زیر دست سد درود زن از سوی این ستاد دنبال شود.

پورشیرزاد ادامه داد: شمار قابل توجهی چاه آب غیر مجاز در فارس فعال است، این از جمله مواردی است که ستاد احیا تالاب های استان فارس بیش از پیش پیگیر هست و موضوع پرکردن چاه‌ها را دنبال می کند، این چاه‌ها باید مسلوب المنفعه شوند، شهرستان ارسنجان پیشرو در بستن این چاه‌ها است، بستن چاه‌ها البته تبعات اجتماعی هم به دنبال دارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: البته چاه‌های مجاز هم در استان فارس برداشت های بی رویه دارند که باید به کنتور مجهز شوند، تالاب پریشان که از جمله تالاب های اصلی است ۱۳ متر افت آب از سطح تالاب دارد ، علت این موضوع برداشت آب‌های زیر زمینی است که اطراف این تا آب همچنان برداشت آب انجام می دهند.

وی بر لزوم توقف کشت های زراعی آب بر تاکید کرد و گفت: این کشت ها باید متوقف شود، به طور مثال فارس نباید محلی برای کاشت ذرت باشد، متاسفانه هنوز در این استان ذرت کاشت می شود و انتظار است مسوولان مربوط با جدیت بیشتری در این موضوع وارد شوند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین بر لزوم برنامه ریزی برای استفاده از پساب های تصفیه شده برای صنعت تاکید کرد و گفت: در این زمینه هم مطالعاتی انجام شده است و باید با پشتکار بیشتر این موضوع پیگیری شود.

نشست هم اندیشی نقش و اثرات تغییر اقلیم بر روی اکوسیستم های تالابی با حضور دکتر ذی الجودی معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور و هیئت همراه و مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس و هواشناسی فارس در روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان ماه برگزار می شود.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=34937

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.