• امروز : شنبه - ۱۷ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 September - 2024

اخبار ویژه

0

توصیه‌های طب ایرانی برای تغذیه در تابستان

  • کد خبر : 58784
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷
توصیه‌های طب ایرانی برای تغذیه در تابستان
یک متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشكي شیراز گفت: تابستان از نظر طب ایرانی دارای طبیعت گرم و خشک بوده و لذا تدابیر این فصل از جمله خوراکی های و نوشیدنی‌ ها و نوع لباس و فعالیت فیزیکی متناسب با طبیعت این فصل باید در نظر گرفته شود تا دچار عوارضی همچون گرمازدگی نشویم.

گیتی آنلاین_ دکتر سید مرتضی امامی متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص توصیه های طب ایرانی برای تغذیه در تابستان این چنین گفت: در خصوص تدابیر تندرستی در فصل تابستان گفت: در این فصل افراد دارای مزاج گرم و خشک، باید از مصرف خوردنی های گرم و خشک، مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین پرهیز کنند.

وی ادامه داد: دستگاه گوارش در فصل تابستان نسبت به سایر فصل‌ های سال حساس‌ تر بوده و گاستروآنتریت های گوارشی با علائمی همچون اسهال‌، تهوع و استفراغ بیشتر شایع است؛ لذا توصیه می‌کنیم غذاهای سنگین و دیر هضم مانند حلیم، کله پاچه و کباب در روز های گرم سال مصرف نشود.

او با بیان اینکه در فصول گرم سال به تدریج دستگاه گوارش ما ضعیف‌ تر می‌شود، گفت در تابستان باید از مصرف غذاهای سنگین مانند آش‌ها، آب گوشت، کله پاچه، حلیم، فسنجان و… پرهیز کنیم و مصرف کباب ها را هم کم کنیم.

این متخصص طب ایرانی افزود: غذاهایی مانند آش های ساده، رقیق و با گوشت و حبوبات کم، با چاشنی های کمی ترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره، می‌توانند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی یادشده باشند.

متخصص طب سنتی ایرانی و مکمل در خصوص جایگزین های غذایی فصل تابستان، گفت: بهترین غذاها جهت مصرف در روزهای گرم سال انواع سوپ ها و آش های ساده و رقیق با گوشت و حبوبات بسیار کم بوده و در کنار آن نیز اضافه کردن چاشنی های ترش مانند آلو بخارا، آبغوره، آب نارنج، تمر هندی و رب انار که در به وجود آمدن یک غذای مناسب در فصل تابستان کمک می‌‌کند پیشنهاد می‌شود.

دکتر امامی تأکید کرد: استفاده از میوه‌ ها و سبزی ها در فصل تابستان بسیار مفید است و در افزایش رطوبت رسانی به بدن تاثیر زیادی دارد. در این خصوص کاهو دارای طبیعت سرد و تر بوده، می‌تواند موجب کاهش حرارت و رفع خشکی بدن شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف کاهو یا خیار همراه با سکنجبین نعنایی یکی از بهترین خوردنی های فصل تابستان است، افزود: فالوده خیار و سکنجبین به رفع تشنگی ها و التهابات ناشی از گرمازدگی کمک می‌کند و برای کسانی که مزاج گرم و خشک دارند توصیه‌ می‌شود.

دکتر سید مرتضی امامی بیان کرد: در فصل تابستان توصیه به استفاده از گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، شلیل و هندوانه بویژه در افراد با مزاج های گرم و خشک می‌شود، زیرا با ایجاد رطوبت رسانی مناسب به بدن و تامین ویتامین‌های مورد نیاز، مانع کم آبی بدن در روزهای گرم سال می‌شود؛ همچنین از شربت‌های عناب، لیمو، بهار نارنج، بیدمشک هم که نوشیدنی‌ های مفید در فصل گرم سال هستند می‌توان استفاده کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: در فصل تابستان توصیه بر عدم انجام ورزش‌ ها و فعالیت‌های بدنی سنگین داریم و باید در این فصل از سال ورزش‌های سبک، آن هم در ساعات سرد تر روز داشته باشیم.

دکتر امامی با بیان اینکه پوشیدن لباس‌ های خنک پنبه ای و نخی و پرهیز از پوشیدن البسه نایلونی از دیگر موارد مورد تأکید در فصل تابستان بوده و هست، خاطرنشان کرد: همچنین در کنار این موضوع بر عدم انجام روش‌های مختلف خون‌گیری مانند فصد و حجامت تأکید داریم. انجام فصد و حجامت در روزهای گرم سال به صورت عمومی توصیه نمی‌شود، مگر آنکه در شرایط خاص و به تشخیص پزشک و بنا بر بیماری تحت درمان نیاز به انجام آن باشد.

خبرنگار/ فاطمه شعبانی

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=58784

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.