به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، میثم مهدیار، امروز در نشست خبری طرح ملی پژوهشی «سنجش سبک زندگی ایرانیان»، با اشاره به اهمیت پژوهشهای فرهنگی و تولید دادههای دقیق، اظهار داشت: یکی از ضروریات فعالیتهای فرهنگی و سیاستگذاری فرهنگی این است که شیوههای علمی و منطقی تصمیمگیریها انجام شود و برای این منظور، نیازمند دادههای مناسب از وضعیت فرهنگی و اجتماعی هستیم.
وی افزود: در دولت سیزدهم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهویژه شخص وزیر، دکتر اسماعیلی، تاکید زیادی بر استفاده از دادههای پایه در بحثها و تصمیمگیریهای حوزه فرهنگی داشتند. از این رو، یکی از اصلیترین فعالیتهای پژوهشی در سه سال گذشته، تلاش برای تولید دادههای فرهنگی بود. به علت همه گیری کرونا و مشکلات مرتبط با آن، نظرسنجیها و پیمایشهای ملی به تعویق افتادند.
مهدیار ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ تولید دادههای فرهنگی جدید در کشور دچار رکود شده بود. انجام پژوهشهای ملی نیازمند هزینههای بالایی است و یکی از چالشهای اصلی ما در پژوهشگاه، تأمین مالی این پیمایشها بود.
وی ادامه داد: با تلاشهای انجام شده و پیگیریهای مقام عالی وزارت و همکاران در دفتر طرح ملی پژوهشگاه، توانستیم شش پیمایش ملی را در سه سال گذشته کلید بزنیم. سه پیمایش به سرانجام رسیده و سه دیگر در شرف انجام است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: موج چهارم پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان یکی از مهمترین پیمایشهایی بود که در پژوهشگاه انجام شد و نتایج آن بحثهای زیادی را برانگیخت.
مهدیار تصریح کرد: پیمایش ملی سبک زندگی ایرانیان و پیمایش فرهنگ رسانههای اجتماعی در ایران از دیگر پژوهشهای مهم بودند که دادههای بسیار خوبی را ارائه دادند.
وی با اشاره به اهمیت انتشار دادههای نهایی این پیمایشها گفت: ما تلاش میکنیم مجوز انتشار گزارشهای نهایی را کسب کنیم و در اختیار پژوهشگران قرار دهیم. امیدواریم در یکی دو ماه آینده این دادهها را منتشر کنیم. دادههایی که تولید میشود، پایه تحلیلهایی خواهد بود که روندهایی را نشان میدهند و از اهمیت بالایی برخوردارند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم این پژوهشها فراتر از شهر تهران انجام شود و به بقیه استانها و اقلیمهای فرهنگی نیز گسترش یابد تا عدالت پژوهشی در این حوزه محقق شود.
انتهای پیام/