به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، هادی ولایتی امروزدر نشست خبری با اصحاب رسانه که در دادگستری خراسانرضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف از در سال ۸۲ با رویکرد صلح و سازش فعالیت خود شروع کرد، اظهار کرد: این شورا قرار بود باعث صلح و سازش، فرهنگسازی، مشارکت مردمی، جلوگیری از ورود پرونده به دستگاه قضایی، حذف مسیرهای قضایی و کاهش مراجعه مردم به دستگاه قضا باشد، اما در این مسیر قرار نگرفت و به یک مرجع قضایی تبدیل شد.
وی ورودی پروندهها به دستگاه قضایی استان۶۰ درصد عنوان کرد و افزود
میانگین ورودی پرونده در مجموعه شورای حل اختلاف بین ۱۶ تا ۱۹ هزار پرونده است.
رئیس اداره توسعه حل اختلاف خراسانرضوی در ۲۲ شهریور سال گذشته تصویب شد که دادگاههایی را باعنوان «دادگاههای صلح» تشکیل شوند بیان کرد: این دادگاه مرجع صلح و سازش شود و از رسیدگی قضایی فاصله بگیرد. مرکز توسعه حل اختلاف قوهقضائیه به دنبال توسعه دو مجموعه صلحی و داوری و میانجیگری است.
ولایتی ما مراکز سازشی بسیار موفقی در امور خانواده داریم که متأسفانه معرفی نشدند افزود: مجموعهای باعنوان «صلحیاران» یا «همیاران صلح» داریم. در سال ۹۸، دستورالعملی باعنوان نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوهقضائیه به تصویب رسید و براساس آن، ستادی تشکیل شد که از تمامی اقشار و عوام حضور داشتند. یکی از اعضای این ستاد همیاران صلح هستند.
وی گفت: مشهد در ۱۳۱ مسجد همیاران صلح دارد که مردم برای صلح و سازش مراجعه میکنند، ۶۰ شعبه در روستاها و ۶۲ شعبه در اتحادیهها و اصناف مشهد فعالیت دارند.
رئیس اداره توسعه حل اختلاف خراسانرضوی بیان کرد: در مجموع، ۲۷۸ شعبه همیاران صلح در مشهد فعالیت هستند ما در استان، ۲۸۰۰ نیروی همیاران صلح داریم.
ولایتی با بیان اینکه سال گذشته، همیاران صلح به ۴۰ هزار پرونده در مشهد رسیدگی کردند گفت: که ۴۰ درصد این پرونده ها به سازش ختم شده است.
انتهای پیام/