شهرستان خلیل آباد دارای ۵۷۲۷ هکتار انگور می باشد. انگور تولید شده ۸۰ % تبدیل به کشمش و مابقی صرف تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استانهای کشور صادر می گردد. در سال جاری با توجه به خشکسالی، خسارت سرما در اسفند ماه گذشته و تگرگ، سیل و طوفان فروردین سال جاری و تنش های آبی با یک کاهش ۵۰ درصدی تولید نسبت به میانگین تولید سال های گذشته مواجه هستیم. پیشبینی می شود نزدیک یه ۶۰ هزار تن انگور برداشت گردد. باغات انگور این منطقه دارای شرایط ویژه ای از نظر کمی و کیفی می باشد بنحوی که انگور تولید شده دارای لطافت خاصی بوده و درآمد اصلی مردم از تولید انگور و کشمش می باشد برداشت انگور از ۲۰ تیرماه از باغات شروع شده و ۵ سردخانه به ظرفیت ۱۰ هزار تن فعال بوده و آماده سورت و بسته بندی و صادرات انگور به کشورهای همسایه می باشد. درشهرستان خلیل آباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن عبارتند از:
پیکامی و عسکری معمولی که جهت تولید کشمش و تازه خوری مصرف می شود وسایرارقا م شامل : ترکمن ۴ ، لعل ، ریش بابا ، صاحبی ، رزقی ، یاقوتی ، فخری ، مسکه ، طرقی ، خلیلی ، سرقی، و ارقام تجاری جدید که جهت تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می شود .
سطح زیر کشت انگور در استان خراسان رضوی نزدیک به ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن در هکتار بوده که بیشتر سطح زیر کشت آن مربوط به خلیل آباد می باشد.
استان خراسان رضوی از نظر سطح زیرکشت انگور در رتبه چهارم و از لحاظ میزان تولید رتبه اول را دارد.
شروع صادرات انگور از شهرستان خلیل آباد
- نویسنده : معصومه طاهریان
- ارسال توسط : tahereyan
- منبع : گیتی انلاین طاهریان
- بدون دیدگاه