گیتی آنلاین_ محمد ثابت اقلیدی امروز 27 مردادماه 1403 بابیان اینکه در حال حاضر در شهرستان استهبان 121 پرونده آثار تاریخی، طبیعی و معنوی در فهرست ملی به ثبت رسیده است افزود: در این شهرستان سه اثر طبیعی شامل سه درخت چنار، سرو و ارس با قدمت 600 تا 1500 سال در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت رسیده است و هماکنون نیز پرونده دو سرو قدیمی و غاری معروف به ذکر یا هم آمادهسازی شده تا در این فهرست جای گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: یکی از جاذبههای طبیعی این شهرستان سروهای خیابان امام خمینی در شهر استهبان است که قدمتشان به بیش از 300 سال میرسد و حدود 40 درخت میباشند که در سرتاسر خیابان قرار دارند که با توجه به ارزشمندی آنها احتمال ثبت این آثار هم وجود دارد.
ثابت اقلیدی در ادامه سخنانش بابیان اینکه در شهرستان استهبان سه پرونده میراث معنوی هم در فهرست ملی جای گرفته است افزود: مراسم چارچوگردانی، مراسم چک چکو و پرونده سفال و سرامیک استهبان در این فهرست قرارگرفته است که طبق پیشبینیهای صورت گرفته رسم چک چکو در آیین سوگواره عاشورایی که قرار است اواخر ماه صفر در شیراز برگزار شود، اجرا گردد.