• امروز : چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
9
اسعدالله ایامکم سعیدا

غدیر را زنده نگه داریم

  • کد خبر : 37275
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۰
غدیر را زنده نگه داریم
کسی ولایی است که عمل مولا علی (ع) را الگوی خود قرار دهد. علی(ع) و فرزندانش چگونه مواسات داشتند و ما چگونه ایم؟ امام مجتبی (ع) چندین بار همه اموالش را بین فقرا تقسیم نمود و خودش مانند فقر را یک سهم بر می داشت. روش امام علی (ع) و فرزندانش این بود و ما شیعه آنها هستیم و...

خبرگزاری گیتی آنلاین _ حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا رضایی تربقان  در رابطه با غدیر بیان داشتند بر ما واجب است غدیر را زنده نگه داریم.

پیامبر اسلام (ص) در ۱۴۰۰سال قبل، آخرین حج خود را با مسلمانان انجام دادند و طی مراسمی بی نظیر در غدیر خم، امیرالمومنین علی بن ابی طالب(علیه السلام) را به عنوان جانشین خود معرفی نمودند و از همه مردم خواستند تا با ایشان دست بیعت دهند. این اتفاق در سال دهم هجری رخ داد که پیامبر (ص) به همراه یک صد و بیست هزار نفر حج را به جا آوردند و پس از رمی جمرات، نماز ظهر و عصر را خواندن و سپس خطبه مهمی ایراد فرمودند و در این خطبه که معروف به حدیث ثقلین است، “ثقلین” را معرفی کرده و فرمودند: ای مردم دو چیز گران بها (ثقلین) را در بین شما می گذارم، کتاب خدا و عترت و اهل بیتم. و خداوند به من خبر داد که این دو از هم جدا نمی شوند تا بر سر حوض کوثر بر من وارد شوند؛ آگاه باشید که هر کس به آن دو متمسک شود، نجات یافته و هرکس با آن مخالفت کند، هلاک شده است. همچنین در روز آخر حضور پیامبر”ص” در مکه جبرئیل نازل شد و لقب امیرالمومنین را به عنوان اختصاصی برای علی”ع” آورد و خود او نیز با همین لقب سلام کرده ،عرض نمود: السلام علیک یا امیرالمومنین.

به دنبال آن، پیامبر (ص) به بزرگان اصحاب دستور دادند که تا نزد علی(ع) بروند و به ایشان “السلام و علیک یا امیرالمومنین” بگویند در این روز، بار دیگر جبرئیل نازل شد و از طرف خداوند برای پیامبر (ص) دستور آورد که علم و میراث علوم انبیای قبلی و اسلحه و تابوت (صندوق) و آنچه از نشانه‌های پیامبران نزد توست را به وصی و خلیفه بعد از خود تسلیم نما. پیامبر(ص) امیرالمومنین علی(ع) را فراخواند و در جلسه ای خصوصی و دعای الهی، مانند اسم اعظم و علم و حکمت و کتاب انبیا و سایر یادگیری های آنان را به ایشان سپردند و گفته‌های جبرئیل را به آن حضرت ابلاغ فرمودند.‌ این وقایع بعد از امیرالمومنین (ع) به امامان دیگر سپرده شد تا امروز که نزد امام زمان بقیه الله اعظم(ع) است.

پیامبر در مسیر بازگشت از حج، روز دوشنبه هجدهم ذی الحجه غدیرخم رسیدند، و سپس دستور دادن آنهایی که جلوتر رفته، بازگردند و زیر درختان و محوطه اطراف آن برای انجام مراسم آماده کنند. پس از نماز، پیامبر(ص) بر فراز منبری که از جهاز شتر ساخته بودند، ایستادند و علی (ع) را فرا خواندند تا از منبر بالا بیایند. اکنون پیامبر الهی و وصی اش بر فراز منبر و سیل عظیم جمعیت در مقابل آنان منتظر بودند تا پیامبر مهمترین رسالت خود را به انجام رسانند. پیامبر بعد از کلماتی زیبا در ستایش و توصیف خداوند فرمودند، خداوند به من چنین وحی کرده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک»

ای پیامبر ابلاغ کن آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده درباره علی(ع) و اگر انجام ندهی رسالتت را به انجام نرسانده ای و خداوند تو را از شر مردم حفظ می‌کند.ای مردم ،جبرئیل سه مرتبه بر من نازل شد و مرا مأمور کرد در این اجتماع به پا خیزم و بر هر سفید و سیاهی اعلام کنم، که علی بن ابی طالب برادر من و وصی من و جانشین من بر امتم و امام بعد از من است.
نسبت او به من همانند هارون است به موسی، جز این که پیامبری بعد از من نیست و او صاحب اختیار شما بعد از خدا و رسولش است.

سپس بعضی از فضایل علی(ع) را بیان نمودند و بازوی ایشان را گرفته و بلند کردند و فرمودند: ای مردم، چه کسی بر شما از خودتان صاحب اختیار تر است؟ گفتن خدا و رسولش، فرمودند:
«من کنت مولاه فهذا علی مولاه.اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و انصر من نصره و اخذل من خذله»

هرکس من صاحب اختیار اویم علی صاحب اختیار اوست، خدایا دوست بدار هر کسی علی را دوست می دارد و دشمن بدار هر کسی او را دشمن می‌دارد و یاور باش هر کسی او را یاری کند. خوار نما هر کس او را خوار کند. پیامبر(ص) دستور دادند مردم به علی (ع) با عنوان امیرالمومنین سلام کنند و خداوند را بر هدایت شکر گویند و سه روز جمعیت در غدیر مانند تا همگان با علی علیه السلام بیعت نمایند، دو خیمه جداگانه زیر درختان برپا شد که در یکی پیامبر و در دیگری امیرالمومنین علی “علیه السلام” نشستند. مسلمانان ابتدا وارد خیمه پیامبر(ص) می شده به عنوان قبول و اقرار ولایت و امامت دست بیعت می دادند و سپس به خیمه امیرالمومنین علی(ع) رفته و با ایشان بیعت نمودند.

 ⭕️عمل مان ولایی باشد

افتخار ما مردم ایران است که شیعه و مرید مولا علی (ع) هستیم و در حالی پس از ۱۴۰۰ سال جشن عید غدیر را می گیریم و بسیاری از مردم گرفتار مشکلات شدید معیشتی هستند و خانواده‌های زیادی در تهیه مایحتاج عمومی خود با مشکل مواجه شوند، مولای ما علی(ع) سفارش زیادی نسبت به فقرا نموده و فرمودند؛ از خدا بترسید و به خاطر زیردستان کم درآمدی که هیچ چاره‌ای برای تامین زندگی ندارند…

و در جای دیگری داریم که مسلمان نیست کسی که شب سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد (همسایه از هر طرف تا چهل خانه همسایه است).
علی خود شخصاً به نیازمندان توجهی خاصی داشتند و شب ها کیسه نان را بر دوش خود نیازمندان می‌رساندند. در مواردی با آنکه چند روز خود و اعضای خانواده اش گرسنه بودند و روزها روزه گرفتند، غذای خود را دم افطار به نیازمند می دادند. ما کجا؟ علی (ع) کجا؟ ما که شیعه و مرید مولا علی (ع) هستیم سعی کنیم در عمل به مولایمان اقتدا کنیم و گرهی از کار خلق بگشایم و گرسنه ای را سیر کنیم، برهنه ای را بپوشانیم، بی خانمانی را سامان دهیم، مریضی را مداوا کنیم و… آن وقت است که می‌توانیم ادعا کنیم که شیعه علی (ع) هستیم.

غدیر روز بیعت با علی(ع) است، بیعت با بخشندگی و جود واحسان و توجه به فقرا و نیازمندان. حال که عده ای به فکر ثروت اندوزی و افزایش سرمایه و ویلاها و ساختمان‌های آن چنانی و رقابت در داشتن خودروهای گران قیمت خود هستند و سخت سرگرم دنیا، کمی به فکر آخرت خود باشیم و با کمک به فقرا ذخیره‌ای برای آخرت تهیه کنیم.
کسی ولایی است که عمل مولا علی (ع) را الگوی خود قرار دهد. علی(ع) و فرزندانش چگونه مواسات داشتند و ما چگونه ایم؟ امام مجتبی (ع) چندین بار همه اموالش را بین فقرا تقسیم نمود و خودش مانند فقر را یک سهم بر می داشت. روش امام علی (ع) و فرزندانش این بود و ما شیعه آنها هستیم و…

شکر خدا که نام علی در اذان ماست
ما شیعه ایم و عشق علی هم از آن ماست
ذکر علی عبادت مختص شیعه است
این اسم اعظم است که ورد زبان ماست

✍ غلامرضا رضایی تربقان۸

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=37275

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.