• امروز : چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
1

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی مطرح کرد: خودکفایی در تولید گوشت با طرح‌های دامپزشکی دانش‌بنیان

  • کد خبر : 72848
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰:۴۶
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی مطرح کرد:  خودکفایی در تولید گوشت با طرح‌های دامپزشکی دانش‌بنیان
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: با اجرای طرح‌های دانش‌بنیان دامپزشکی، گام بلندی به سوی خودکفایی در تولید گوشت برداشته شده است ابتکاری که علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه‌ساز رشد پایدار در صنعت دامپروری کشور شده است.

امید خلیل‌زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری گیتی آنلاین، از تحقق شعار سال در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای مهم آن‌ها خبر داد و اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و دامپزشکی، با تکیه بر دانش بومی و فناوری‌های پیشرفته، نقشی کلیدی در توسعه اقتصاد کشور و کاهش وابستگی به واردات ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به نقش مهم این شرکت‌ها در زمینه دامپزشکی و اقتصاد دامداری گفت: در سال جهش تولید، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دامپزشکی با استفاده از فناوری‌های نوین، گام‌های مؤثری در جهت اقتصادی شدن تولید دام و کاهش واردات گوشت برداشته است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی افزود: این دستاوردها می‌توانند کشور را در مسیر خودکفایی غذایی یاری کرده و فشار بر اقتصاد را کاهش دهند.

وی تصریح کرد: این شرکت، با بکارگیری فناوری‌های دانش‌بنیان و اجرای برنامه‌های اصلاح نژادی موفق شده است رکورد جدیدی را در زمینه تولید مثل دام‌های سبک به‌ویژه گوسفندان، به ثبت برساند.

خلیل‌زاده بیان کرد: این برنامه به‌صورت بنیادی در حوزه اصلاح نژاد و افزایش راندمان تولیدی دام طراحی شده است و تاکنون نتایج بسیار مثبتی از آن حاصل شده است.

وی عنوان کرد: این موفقیت موجب بهبود ظرفیت تولید گوشت در استان و کاهش نیاز به واردات شده است.

خلیل‌زاده تصریح کرد: با اجرای آن، نرخ دوقلوزایی و حتی سه‌قلوزایی در گوسفندان به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته و همچنین تولید شیر در گله‌ها تا ۶۰ درصد رشد داشته است، بنابراین این میزان افزایش تولید، نشان‌دهنده کارایی بالای این طرح و فناوری به‌کاررفته در آن است.

وی افزود: این دستاورد در شرایطی حاصل شده که صنعت دامداری همواره با چالش‌هایی چون محدودیت منابع و افزایش هزینه‌های نگهداری مواجه بوده است.

خلیل‌زاده با اشاره به تأثیر این طرح بر کاهش واردات گوشت به استان اظهار کرد: در سال‌های گذشته میزان واردات گوشت به استان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن بوده، اما با اجرای این طرح، ظرفیت تولید داخلی گوشت به شکل چشمگیری افزایش یافته و نیاز به واردات تا حد قابل‌توجهی کاهش یافته است.

وی افزود: این موضوع، گامی مهم در جهت خودکفایی استان در تولید گوشت و ارتقای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: چنین طرح‌هایی نه‌تنها باعث صرفه‌جویی ارزی می‌شوند، بلکه انگیزه بیشتری به دامداران برای تولید بهتر و بیشتر می‌دهند و در نهایت به توسعه پایدار بخش دامداری استان کمک می‌کنند.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=72848

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.