• امروز : دوشنبه - ۱۸ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 8 July - 2024

اخبار ویژه

۳۷ پژوهشگر شیراز در ردیف پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر جهان مدیرکل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی: صدور ۲هزار و ۳۳۹ جواز تاسیس صنعتی در آذربایجان غربی بانک سینا در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و پرداخت تسهیلات خرد سرآمد است کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان زاهدان افتتاح شد ۹۸۱ پروژه بخش کشاورزی سیستان وبلوچستان در دههٔ فجر آماده بهره‌برداری است مشارکت جمعی دانشجویان در برگزاری انتخابات شهرستان شیراز بهترین مانیتورهای گیمینگ ال‌جی اجتماع بزرگ جامعه نظام سلامت در حمایت از مردم مظلوم غزه برگزار می شود سند حمایت از سالمندان تدوین و اجرایی می شود تقدیر وزیر اقتصاد از مدیرعامل بانک سپه برای اجرای طرح ملی هوشمندسازی یارانه آرد و نان درخواست امیرحسین حیاتی خبرنگار خوزستانی از نمایندگان مجلس دوازدهم خوزستان/برای حفظ صندلی ریاست کمیسیون انرژی در خوزستان از امیر حیات مقدم حمایت کنید نصب پلاک کدپستی هوشمند پیش نیاز رسیدن به شهر هوشمند است

3

مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه

  • کد خبر : 20256
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۷:۱۱
مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه
واقعیت این است که فاصله «دیپلماسی التماسی» و «انعطاف اصولی» یک مرز باریک است که اگر مراقبت نشود، «خطای برداشت» حاصل می شود.

حسن مهدیان در یادداشتی تحت عنوان «مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه» نوشت:

رهبرانقلاب در دیدار با مسوولان وزارت خارجه به شاخص های سیاست خارجی موفق اشاره کردند و بر سه واژه تاکید داشتند: “عزت”، “حکمت”، “مصلحت”

“عزت” را فرمودند نفی “دیپلماسی التماسی”. “حکمت” را به “عقلانیت” ارجاع دادند و “مصلحت” نیز “انعطاف برای عبور از موانع”.

واقعیت این است که فاصله “دیپلماسی التماسی” و “انعطاف اصولی” یک مرز باریک است که اگر مراقبت نشود، “خطای برداشت” حاصل می شود. چرا؟ چون ممکن است هردو در ظاهر و برداشت اولیه یکسان به نظر برسند. به همین دلیل فرمودند که سالها پیش به نرمش قهرمانانه اشاره کردم اما برخی در داخل و خارج دچار خطا شدند.

اما این برداشت خطا چیست؟

دو برداشت خطا در نسبت این دو مفهوم ممکن است شکل بگیرد که اتفاقا در تاریخ سیاسی کشور دارای مصادیق فراوان هستند.

گروه اول کسانی هستند که با ایستادن بر عزت از هرگونه انعطاف پرهیز می کنند و با یک آرمانگرایی توهمی تصور می کنند مصلحت صرفا عافیت اندیشی و محافظه کاری است. این گروه چون توان واقع بینی ندارند، قدرت حل مساله پیدا نمی کنند و قهرا بعد از مدتی یا دچار یاس و افسردگی می شوند و یا گرفتار انحراف و از اساس منکر آرمان می شوند.

اما گروه دوم واقع‌گراهائی هستند که آرمان را رها می کنند و حل مساله را صرفا در عبور از هویت و شخصیت ایرانی- اسلامی شان می بینند. این جریان نیز گرفتار انحراف و به سرعت به انهدام هویتی می‌رسند.

اما جمع این‌دو چگونه است؟

فرض کنید دو پدر با خطای فرزند نوجوان شان مواجه شوند. پدر اول دغدغه تربیت ندارد و از کنار آن به سادگی می گذرد. اما پدر دوم که نگران فرزند است تصمیم می گیرد به روش غیرمستقیم فرزند را متوجه خطا کند. ظاهر هر دو این است که مقابل خطای فرزند سکوت کردند اما میان این دو کاملا تفاوت است. رفتار پدر اول از سر تسامح و تساهل و کنار آمدن با خطای فرزند است و رفتار پدر دوم از سر مدارا و مراعات برای اصلاح فرزند.
راز نرمش قهرمانانه همین است؛ انعطاف در مسیر برای رسیدن به هدف اصلی نه رها کردن آن. راز نرمش قهرمانانه در مصلحت از سر خردورزی و عقلانیت است برای رسیدن به عزت.

با این توضیح مرز نرمش قهرمانانه و دیپلماسی التماسی در خروجی این دو است. اگر ثمره نرمش قهرمانانه عزت و هویت حقیقی بود، مصلحت حکیمانه است و اگر نه ذلت است و دون عقلانیت.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=20256

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.