• امروز : چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025

اخبار ویژه

استقبال بی‌نظیر زائران از کمپ غدیر/ اسکان بیش از ۹۴ هزار نفر از اربعین حضور قهرمان ارزنده خوزستان در بین برترین های لیگ برتر پومسه آقایان در پایان هفته دوم خزانه شمش طلای بانک سپه در بورس کالای ایران افتتاح شد آماده باش کامل مراکز بهداشتی و درمانی در تعطیلات نوروز/ متخصصان در تعطیلات نوروزی در بیمارستان ها حضور خواهند داشت میزملاقات استاندار فارس و مسئولین با مردم برپا شد برگزاری نشست واکاوی جنگ ترکیبی در حکمرانی نوین (بحران های داخلی و بین المللی) معرفی مدیران بخش‌های سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی  حسنعلی عزات خواه به همراه روسای اداره سنجش و امتحانات و ارزیابی عملکرد اداره کل آمورزش وپرورش استان از حوزه های امتحانی دبیرستان فرزانگان و سالن شهید ایزدپناه یاسوج بازدید و از نزدیک در جریان روند برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم قرار گرفتند. رقابت‌های پرهیجان فریزبی در شیراز؛ انتخاب برترین‌ها برای لیگ دیسک طلایی معرفی مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس به‌عنوان رئیس جشنواره استانی قصه‌گویی در فارس پایان مراحل فنی فیلم کوتاه «خرچنگ» «جان ویک ۴» با دوبله عرضه شد/ مبارزه با مرگبارترین دشمنان

4

مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه

  • کد خبر : 20256
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۷:۱۱
مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه
واقعیت این است که فاصله «دیپلماسی التماسی» و «انعطاف اصولی» یک مرز باریک است که اگر مراقبت نشود، «خطای برداشت» حاصل می شود.

حسن مهدیان در یادداشتی تحت عنوان «مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه» نوشت:

رهبرانقلاب در دیدار با مسوولان وزارت خارجه به شاخص های سیاست خارجی موفق اشاره کردند و بر سه واژه تاکید داشتند: “عزت”، “حکمت”، “مصلحت”

“عزت” را فرمودند نفی “دیپلماسی التماسی”. “حکمت” را به “عقلانیت” ارجاع دادند و “مصلحت” نیز “انعطاف برای عبور از موانع”.

واقعیت این است که فاصله “دیپلماسی التماسی” و “انعطاف اصولی” یک مرز باریک است که اگر مراقبت نشود، “خطای برداشت” حاصل می شود. چرا؟ چون ممکن است هردو در ظاهر و برداشت اولیه یکسان به نظر برسند. به همین دلیل فرمودند که سالها پیش به نرمش قهرمانانه اشاره کردم اما برخی در داخل و خارج دچار خطا شدند.

اما این برداشت خطا چیست؟

دو برداشت خطا در نسبت این دو مفهوم ممکن است شکل بگیرد که اتفاقا در تاریخ سیاسی کشور دارای مصادیق فراوان هستند.

گروه اول کسانی هستند که با ایستادن بر عزت از هرگونه انعطاف پرهیز می کنند و با یک آرمانگرایی توهمی تصور می کنند مصلحت صرفا عافیت اندیشی و محافظه کاری است. این گروه چون توان واقع بینی ندارند، قدرت حل مساله پیدا نمی کنند و قهرا بعد از مدتی یا دچار یاس و افسردگی می شوند و یا گرفتار انحراف و از اساس منکر آرمان می شوند.

اما گروه دوم واقع‌گراهائی هستند که آرمان را رها می کنند و حل مساله را صرفا در عبور از هویت و شخصیت ایرانی- اسلامی شان می بینند. این جریان نیز گرفتار انحراف و به سرعت به انهدام هویتی می‌رسند.

اما جمع این‌دو چگونه است؟

فرض کنید دو پدر با خطای فرزند نوجوان شان مواجه شوند. پدر اول دغدغه تربیت ندارد و از کنار آن به سادگی می گذرد. اما پدر دوم که نگران فرزند است تصمیم می گیرد به روش غیرمستقیم فرزند را متوجه خطا کند. ظاهر هر دو این است که مقابل خطای فرزند سکوت کردند اما میان این دو کاملا تفاوت است. رفتار پدر اول از سر تسامح و تساهل و کنار آمدن با خطای فرزند است و رفتار پدر دوم از سر مدارا و مراعات برای اصلاح فرزند.
راز نرمش قهرمانانه همین است؛ انعطاف در مسیر برای رسیدن به هدف اصلی نه رها کردن آن. راز نرمش قهرمانانه در مصلحت از سر خردورزی و عقلانیت است برای رسیدن به عزت.

با این توضیح مرز نرمش قهرمانانه و دیپلماسی التماسی در خروجی این دو است. اگر ثمره نرمش قهرمانانه عزت و هویت حقیقی بود، مصلحت حکیمانه است و اگر نه ذلت است و دون عقلانیت.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=20256

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.