به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، حجتالاسلام سيّد رمضان موسوي مقدم، نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران، در اختتاميه همايش “راه شهيدان، اقامه بندگي” که در بنياد پژوهشهاي اسلامي مشهدبرگزار شد، بر استفاده از ابزارهاي رسانه و هنر براي ترويج فرهنگ نماز تأکيد کرد و با اشاره به شعار همايش، اين شعار را بسيار ارزشمند دانست و خواستار تبديل آن به يک حرکت عملي و مؤثر در جامعه شد.
وي نماز را گل سرسبد عبادات خواند و بر اهميت اين فريضه الهي تأکيد کرد و با بيان اينکه نماز سادهترين و در عين حال مهمترين عبادت در اسلام است، به مقايسهاي ميان عبادات در اديان مختلف اشاره کرد و گفت: نماز در اسلام بهعنوان سهلترين و روانترين عبادت شناخته ميشود که ارتباط مستقيم و سريعي بين خالق و مخلوق برقرار ميکند.
نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران کشور افزود: در قرآن کريم، بر اقامه نماز تأکيد شده است، نه صرفاً خواندن آن. اين موضوع نشاندهنده جايگاه ويژه نماز در اسلام است که بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
موسوي مقدم با اشاره به نقش مساجد در ترويج فرهنگ نماز، گفت: مسجد تنها مکاني براي نماز نيست، بلکه پايگاهي است که ميتواند زندگي معنوي و اجتماعي جامعه را متحول کند.
وي از مسئولين خواست تا با استفاده از ابزارهاي نوين و خلاقيت، مساجد را به کانونهاي جذاب و پويا براي نسل جوان تبديل کنند.
نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران کشور به تجربيات موفق برخي کشورها مانند عربستان و ترکيه در ترويج فرهنگ نماز اشاره کرد و گفت: در اين کشورها، نماز بهصورت گسترده و عمومي انجام ميشود و حتي مغازهها در زمان نماز تعطيل ميشوند تا مردم بتوانند به راحتي در نماز شرکت کنند و اين روشها ميتواند براي ايران نيز الهامبخش باشد.
موسوي مقدم همچنين به تجربيات دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در آن دوران، نماز بهعنوان يک امر بسيار مهم در ميان رزمندگان مطرح بود. بسياري از شهدا در وصيتنامههاي خود بر اهميت نماز تأکيد کردهاند و حتي در ميدان جنگ نيز به اقامه نماز اهميت ميدادند.
وي پيشنهاد داد: براي ترويج نماز، بايد جو عمومي جامعه را تغيير دهيم.در زمان اذان ظهر، همه مساجد بايد اذان بگويند و حتي از بلندگوهاي عمومي استفاده شود تا فضاي شهر آکنده از روح نماز شود.
نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران کشور همچنين بر لزوم استفاده بيشتر از هنر و رسانه براي ترويج نماز تأکيد کرد و گفت: در گذشته، برخي آثار سينمايي و تلويزيوني به نماز و مسجد پرداختهاند، اما امروزه اين موضوع کمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
او از هنرمندان و نويسندگان خواست تا با خلق آثار هنري تأثيرگذار، زيباييها و اسرار نماز را به مردم، بهويژه نسل جوان، معرفي کنند.
موسوي مقدم ، از همه خواست تا با همکاري و برنامهريزيهاي دقيق، راهکارهاي عملي براي ترويج نماز ارائه دهند.
او گفت: تنها با تلاشهاي مستمر و استفاده از ابزارهاي هنري و رسانهاي ميتوانيم نماز را به بخشي جداييناپذير از زندگي افراد تبديل کنيم و آن را به يک فرهنگ عمومي و فراگير در جامعه تبديل نماييم.
نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران کشور همچنين به تفاوت بين “خواندن نماز” و “اقامه نماز” اشاره کرد و گفت: «قامه نماز به معناي برپايي و زندهنگهداشتن آثار و برکات نماز در زندگي فردي و اجتماعي است.
موسوي مقدم از همه خواست تا در اين مسير تلاش کنند و با همکاري و همفکري، نماز را به بخشي جداييناپذير از زندگي خود و جامعه تبديل کنند.
موسوي مقدم از همه خواست تا با الهامگيري از فرهنگ شهادت و مقاومت، در ترويج نماز و ارزشهاي اسلامي تلاش کنند و گامهاي مؤثري در اين مسير بردارند.
در انتهاي اين مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمين سيد رمضان موسوي مقدم نماينده ولي فقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران، حجت الاسلام علي ملانوري مشاور وزير و رئيس ستاد هماهنگي کانونهاي فرهنگي و هنري مساجد کشور و محسن نصر پور مديرکل صدا و سيماي خراسان رضوي در همايش راه شهيدان، از پوستر «سه شنبههاي تکريم» ويژه ديدار با خانواده شهدا و ايثارگران رونمايي شد.
انتهاي پيام/