• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Thursday - 29 May - 2025
2
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:

مصرف دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است

  • کد خبر : 95602
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
مصرف دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است
بوشهر_ سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است.

گیتی آنلاین_ دکتر امیر حسین دارابی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات ۳ لغایت ۹ خرداد ماه سال جاری به اهمیت آگاهی‌رسانی درباره مضرات دخانیات و ضرورت پیشگیری از مصرف آن‌ها اشاره و افزود: مصرف دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر، سالانه موجب مرگ ۸ میلیون نفر از مردم جهان می‌شود، در حال حاضر یک ميليارد و سیصد میلیون نفر از جمعيت جهان دخانیات مصرف می‌کنند که در اثر آن، متأسفانه یک‌میلیون و دویست هزار نفر قربانی مواجهه با دود دست دوم این محصولات می‌شوند.

وی ادامه داد: از نظر خطرات سلامتی، قرار گرفتن در معرض دود دخانیاتی که ناشی از مصرف اطرافیان است، تفاوتی با استعمال دخانیات توسط خود فرد ندارد، زیرا دود منتشره از ماده دخانی، حاوی گازهای سمی و سرطان‌زا، مواد آلاینده و فلزات سنگین است. استنشاق هر میزان از دود دست دوم می‌تواند مشکل‌زا باشد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت مواجهه با دود دست دومِ مواد دخانی، برای اطرافیان، خصوصاً کودکان، زنان و مادران باردار خطرات جدی از جمله ابتلا به بیماری‌های تنفسی، قلبی- عروقی و مرگ ناگهانی نوزادان را به همراه دارد.

دکتر دارابی افزود: هر ساله به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بدون دخانیات، اقدامات هماهنگی در سراسر جهان با هدف ارتقای آگاهی جامعه در زمینه مضرات مصرف دخانیات و مواجهه با دود دست دوم و پیشگیری از مصرف دخانیات انجام می‌شود. شعار سازمان جهانی بهداشت برای کمپین سال ۲۰۲۵” پرده‌برداری و افشای تاکتیک‌های صنعت دخانیات در مورد جذاب نمودن دخانیات و محصولات نیکوتینی” و شعار ملی تحت عنوان ” افشای ترفندهای صنایع دخانی؛ برای نسلی عاری از دخانیات” تعیین شده است.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت با افشای تاکتیک‌های صنایع دخانی در مورد جذاب جلوه دادن محصولات دخانی، به ویژه برای کودکان، نوجوانان و جوانان، به دنبال افزایش آگاهی و حمایت طلبی برای وضع و اجرای سیاست‌های مؤثر در جلوگیری از ایجاد جذابیت محصولات دخانی و حفاظت از سلامت عمومی است.

دکتر دارابی گفت: به دلیل اهمیت موضوع، هر ساله ۳۱ ماه می، روز جهانی بدون دخانیات نام‌گذاری شده است. در کشور ما به همین مناسبت هفته ملی بدون دخانیات از تاریخ ۳ الی ۹ خرداد با انجام اقدامات و فعالیت‌های گسترده‌ای در سطح کشور، با همکاری ارگان‌های مرتبط و با هدف حمایت‌طلبی برای اجرای سیاست‌های مؤثر بر کاهش مصرف دخانیات و ارتقای سطح آگاهی عمومی به ویژه جوانان و نوجوانان، در زمینه آسیب‌های دخانیات برگزار می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تأکید کرد: این همکاری در سطوح ملی، استانی و محلی به منظور ارتقای سطح آگاهی، حمایت از سیاست‌های پیشگیری و درمان و ایجاد محیط‌های بدون دخانیات، ضروری است. بدیهی است که اراده و عزم ملی، حضور و همکاری سازمان‌های دولتی، غیردولتی و بخش خصوصی در تمام حوزه‌های کاهش عرضه و تقاضا برای کنترل دخانیات اثرگذار و کمک کننده است.

خبرنگار/ زهرا زنده بودی

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=95602

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.