به گزارش روابط عمومی نمایش، سعید افخمی کارگردان اجرای نمایش نامه خوانی «درخت خرمالو» درباره برگزاری اجراهای نمایشنامه خوانی گفت: نمایشنامه گونه ای از ادبیات است و خوانش درست نمایشنامه با چاشنی بعضا موسیقی و لحن و کارگردانی انتقال مفهوم را ساده تر میکند.
وی افزود: نمایشنامه خوانی فرصت گوش دادن و «شنیدن» مهمترین ابزار برای درک آدمی از امور است و گاهی نیازمندیم که متن یا نوشته ای را درست بخوانیم و به درک لازم برسیم و از ژرفای آن چیزهایی را دریابیم. نمایشنامه خوانی این فرصت را به ما می دهد.
افخمی در مورد متن «درخت خرمالو» اظهار داشت: جنگ ویرانیست، جنگ از هم پاشیدگی ست، پوچی و رخوت است.گاها عواقب یک جنگ تا سالهای سال گریبان گیر آدمی است. جنگ جهانی دوم شروع دگرگونی بزرگ بود. همه چیز تا مدتها تحت شعاع این جنگ بود و حتی تا به امروز هم میتوان نشانه های آن را دید. اغلب فضاهای کاری من دربردارنده مضامین جنگ و عواقب آن است. پیش تر در نمایشی تحت عنوان «واپسین شب آوریل» از جنگ جهانی گفتم، بعدها در نمایش «پنجره» و این بار با «درخت خرمالو» این اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: بارها پیش آمده من نمایشنامه ای را چند بار خوانش کرده ام و بعد به این نتیجه رسیده ام که چه پتانسیل خوبی برای اجرا دارد. بعدها وقتی اجرای صحنه ای نمایش انجام گرفته، متوجه شده ام عیار اولیه ی انتخاب متن همین نمایش نامه خوانی ها بوده است. میخواهم بگویم گاهی اجراهای موفق از دل همین نمایشنامه خوانی بیرون میآید.
وی گفت: نمایش نامه «درخت خرمالو» روایتی از حمله آلمانها به لهستان است. سوزان فرزندی به نام ویلی دارد که در جبهههای جنگ است و امیدوار است تا جشن شب کریسمس در کنار او باشد. یوهان و اما ۲ خدمتکار سوزان در لحظات سخت انتظار و بیتابیهای سوزان سعی میکنند او را آرام کنند، همچنان روزها میگذرد و خبری از ویلی نیست، در ادامه اتفاقی میافتد که مسیر داستان عوض میشود .
نمایش نامه «درخت خرمالو»، به مدت ۵۰ دقیقه ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت در پلاتو موسسه فرهنگی هنری نقش نقره ای خیال به اجرا در آمد.