• امروز : چهارشنبه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 3 July - 2024

اخبار ویژه

مردم، رکن اصلی انتخابات؛ شفافیت و مشارکت حداکثری، کلید برگزاری انتخاباتی باشکوه معرفی دبیر بیست و پنجمین جشنواره تئاتر فتح خرمشهر  برگزاری جشن ۳ کیلومتری غدیر در خرم آباد افتتاح ۳ پروژه بیابان زدایی و آبخیزداری در استان سیستان و بلوچستان قدردانی بنیاد برکت از عملکرد بانک ملی ایران در ایجاد فرصت های شغلی در کشور مجمع سالیانه تکین کو برگزار گردید صبح امروز بعد از ۶ سال وقفه کار توزیع رسمی شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد تداوم بارش برف در خراسان رضوی تا قبل از ظهر روز شنبه ۱۴ بهمن‌ماه/توصیه‌های ایمنی به هم‌استانی‌ها آزادی ۲۰۰ زندانی جرائم غیر عمد در قالب طرح نذر رهایی لوله‌گذاری محور دروازه قرآن؛ تدبیر مدیریت شهری برای جلوگیری از تکرار حادثه برگزاری آزمون ورودی پایه هفتم و تکمیل ظرفیت پایه دهم مدارس استعدادهای درخشان در یکم و دوم تیر ماه جلال تهرانی با سه‌گانه‌ «بونکر» به تئاتر باز می‌گردد

3
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد:

نکات قابل توجه در خرید آجیل/ پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات

  • کد خبر : 46083
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۴
نکات قابل توجه در خرید آجیل/ پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح نکات قابل توجه در خرید آجیل، بر تازه بودن و سالم بودن این اقلام، تاکید کرد.

گیتی آنلاین_ دکتر احمد اسماعیل زاده در آستانه فرارسیدن عید نوروز و استقبال از خرید آجیل برای پذیرایی از مهمانان، به ذکر چند نکته درخصوص خرید آجیل اشاره و بیان کرد: آجیل هایی توصیه می شوند که خام باشند یا حتی الامکان با نمک بو داده نشده باشند.

وی افزود: انواعی از آجیل ها که در بازار موجود بوده و با سرکه بو داده شده اند نیز می توانند مصرف شوند.

توجه به تازه بودن آجیل ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر توجه به تازه بودن آجیل ها، گفت: ماندن و بیات شدن انواع مواد غذایی از جمله آجیل ها از میزان مواد مغذی آنها می کاهد، پس بهتر است آجیل مانده خریداری نشوند.

دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر پرهیز از خرید آجیل های مخلوط، خاطرنشان کرد: ترجیحا هرکدام از مغزهای گیاهی جداگانه خریداری شده و در منزل با هم مخلوط شوند، چراکه در آجیل های مخلوط موجود در بازار گاهی اوقات از انواع نامرغوب و یا حتی مانده استفاده می شود، بنابراین بهتر است آجیل ها جداگانه از نظر تازه بودن ارزیابی شوند، بعد خریداری شده و در منزل مخلوط شوند.

زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات؛ 

وی در ادامه بر پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات تاکید و عنوان کرد: شیرینی هایی که در فرهنگ غذایی ما رواج زیادی دارند، معمولا از آرد سفید تهیه می شوند؛ آرد سفید فاقد سبوس است و بسیاری از مواد غذایی موجود در آن از بین رفته است. مطالعات نشان می دهند که مصرف این نوع آرد در قالب نان سفید یا شیرینی می تواند سلولهای بدن انسان را نسبت به انسولین، غیر حساس سازد و انسولین در این صورت نمی تواند کار خود را به نحو احسن در بدن انجام دهد که این امر به ویژه در سنین بالاتر می تواند منجر به افزایش قند خون شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف این مواد غذایی می توانند سطح چربی به ویژه تری گلیسرید خون را افزایش دهند، زیرا در تهیه شیرینی ها از روغن های جامد استفاده می شود و روغن های جامد دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع هستند (که هر دو برای سلامت ضرر دارند) و می توانند سطح کلسترول خون و چربی بد خون را افزایش دهند.

وی افزود: از سوی دیگر، مصرف شیرینی ها به ویژه از نوع تر و خامه ای که دارای مقادیر بالای شکر و چربی های جامد هستند، می توانند در فرد مقاومت انسولینی ایجاد کنند. پس توصیه می شود که اولا در مصرف شیرینی ها در ایام نوروز احتیاط شود، ثانیا ترجیحا از شیرینی های خشک کم شیرینی، (آن هم در مقادیر کم) که چربی و قند کمتری دارند، استفاده شود.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=46083

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.