گیتی آنلاین_ کرمی، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاسارگاد در حاشیه میز خدمت اظهار داشت: بر اساس یک تصور نادرست، برخی از کشاورزان پس از آنکه محصول گندم، برنج و جو خود را برداشت میکنند، ساقههای باقیمانده گیاهان را آتش میزنند و به اندیشه خود زمین را با هزینهای ناچیز و زمانی کوتاه برای کشت بعدی آماده میکنند.
کرمی ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی بخصوص کاه و کلش هرساله به منظور از بین بردن علف های هرز باقیمانده و آماده سازی هرچه سریعتر زمین های کشاورزی برای کشت دوم به دلیل ناآگاهی کشاورزان از مضرات و سرمایه سوزی هایی که به دنبال دارد، انجام می شود. کشاورزان هم با انگیزههای مختلف، اقدام به آتش زدن آن میکنند.
وی اضافه کرد : اگرچه سوزاندن کاه و کلش در مزارع از قدیم مرسوم بوده و سالهاست که کاه و کلش را میسوزاند برخی به غلط تصور می کنند که این اقدام نیاز کمتری به استفاده از سموم در کشت دوم را فراهم می کند اما آنچه که امروز بصورت علمی اثبات شده است نابودی اکوسیستم و ویرانی ساختمان خاک است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پاسارگاد همچنین به پرسش های شهروندان در میز خدمت پاسخ داد.