• امروز : یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 7 July - 2024

اخبار ویژه

مطالبه‌گری مردم لرستان از مدیران جهش تولید با مشارکت مردم امروز یکشنبه پانزدهم مردادماه ۱۴۰۲مصادف با شهادت شهید عباس بابایی است شکستن رکورد تولید در داروسازی زهراوی با مدیریتی متخصص جهاد تبیین، از موثرترین ابزارهای راهبردی در برابر دشمنان است توسعه عمران امید و افزایش چشمگیر در سودآوری و ارزش‌آفرینی نگاه به حوزه دفاع مقدس می‌بایست با چشم سِر باشد نه چشم سر مدیریت و کنترل هزینه های تمام شده ، در کنار افزایش تولید و فروش بیانیه شورای تبلیغات خراسان رضوی در محکومیت حمله جنگنده های صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه افتتاح ۳۳ طرح در هفته جهاد کشاورزی با همیاری و مشارکت مردمی رفع قطعی آب بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان با در مدار قرار گرفتن مخازن ذخیره آب این بیمارستان بهسازی و آسفالت ۷ کیلومتر از معابر شهر زاهدان در محدوده طرح نهضت ملی مسکن آغاز شد ۳۱ تفاهم نامه داخلی و خارجی برمبنای توانمندی های فارس منعقد شد

2

یافت نخستین تدفین‌ دوره ساسانی در اشنویه

  • کد خبر : 33812
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
یافت نخستین تدفین‌ دوره ساسانی در اشنویه
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه از یافت نخستین تدفین‌ دوره ساسانی در این شهرستان خبر داد.

ارومیه _ گیتی آنلاین، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه گفت: نخستین تدفین‌ دوره ساسانی در آذربایجان‌غربی در تپه باستانی این شهرستان یافت شد که این امر یکی دیگر از نشانه های قدمت این منطقه از کشور است.

روناک تاسا اظهار کرد: در بررسی های صورت گرفته، ۱۱ محوطه تاریخی در محدوده آبگیری سد چپرآباد این شهرستان شناسایی و عملیات نجات بخشی آن انجام شد که در فصل سوم کاوش در این منطقه، تدفین مربوط به دورۀ ساسانی کشف شد.

وی ادامه داد: این مورد با توجه به سنت‌های تدفین در دورۀ ساسانی، یکی از معدود تدفین‌های شناسایی شدۀ این دوره است که ارزش باستانی زیادی نیز دارد.

وی اضافه کرد: در این کاوش، تعداد زیادی انواع اشیای موزه‌ای از جمله ظروف سفالی، اشیای سنگی و استخوانی نیز یافت شده که هم اکنون در موزه اشنویه نگهداری می شوند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه گفت: فصل سوم کاوش تپه چپرآباد، همزمان با آبگیری سد، به مدت ۵۰ روز انجام و طی این فصل، ۱۰ ترانشه به ابعاد گوناگون در ادامۀ بخش‌های کاوش‌ شدۀ ۲ فصل پیش مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجۀ آن بیش از ۲۳۰ مترمربع از بقایای معماری این استقرار پیش از تاریخی آشکار شد.

تاسا افزود: تپۀ باستانی چپرآباد که در فاصله هشت کیلومتری جنوب‌شرقی شهر اشنویه و در بخش نالوس واقع شده، نزدیک‌ترین محوطۀ باستانی به ساختگاه سد چپرآباد و فاصلۀ آن تا تاج سد حدود ۵۰۰ متر است.

وی با بیان‌اینکه تپۀ چپرآباد در برنامۀ بررسی و شناسایی به نام تپه گَرگَرو با کد اختصاری CHD۰۳ نام‌گذاری شد، اظهار کرد: این منقه بر اساس اسناد میراث‌فرهنگی استان آذربایجان‌غربی و گفتۀ اهالی منطقه به نام تپۀ چپرآباد معروف است.

وی با قدردانی از پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی از مطالعات باستان شناسی تپه باستانی چپرآباد این شهرستان افزود: افزود: در نتیجۀ سه فصل کاوش در این محوطه مشخص شده که تپه چپرآباد بقایای روستایی کوچک مربوط به نیمۀ دوم هزاره پنجم قبل از میلاد است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه گفت: هم اکنون ۱۱ محوطه تاریخی این شهرستان در محدوده سد چپرآباد قرار دارد که از این تعداد پنج تپه باستانی در محدوده پرخطر (دفن در زیر آب) و ۶ تپه نیز در حاشیه سد قرار دارد.

وی اضافه کرد: آبگیری سد چپرآباد از اوایل شهریور امسال، همزمان با هفتۀ دولت، شروع و سطح آب دامنه‌های شمالی و شرقی محوطه را در بر گرفته اما هنوز بقایای معماری آشکار شده در بالای تپه به زیر آب نرفته است

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=33812

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.