• امروز : یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 7 July - 2024
4

یک‌مهمانی شاهانه در خانه‌ی شاه خراسان

  • کد خبر : 39302
  • ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
یک‌مهمانی شاهانه در خانه‌ی شاه خراسان
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی گفت: بحث سفر و زیارت احسان‌جویانی که به دلایل مسائل مالی و اقتصادی تاکنون نتوانسته‌اند به حرم امام رضا مشرف شوند یا حداقل از آخرین سفرشان پنج سال گذشته یکی دیگر از فعالیت‌های این معاونت است در طرح «مهر درخشان» این افراد میهمان خانه‌ی شاه خراسان می شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد ، پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری در حکم تولیت حجت‌الاسلام مروی، مبنی بر رسیدگی به معیشت محرومان و مستضعفان و نگاه ویژه به مجاوران بارگاه رضوی، «معاونت امداد آستان قدس رضوی» شکل گرفت. این معاونت به صورت متمرکز فعالیت‌های خود را آغاز کرد و در طول زمان با شناسایی نیازها و بررسی ضرورت‎های موجود، به مدل‌های مؤثرتری در خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی دست پیدا کرد و در نهایت با ارائه‌ی طرحی تخصصی و جامع‌ به «معاونت خدمات اجتماعی» تغییر نام داد.

این بخشی از صحبت‌های آغازین جعفر رئیسیان‌زاده، معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما بود؛ گفت‌و‌گویی که در فضایی صمیمی در دفتر کار آقای رئیسیان‌زاده شکل گرفت و معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت نیز صحبت‌هایش را در تبیین چرایی تشکیل این معاونت این‌گونه پی گرفت: از مأموریت‌های بنیادین و پایه‌ای این مجموعه بحث «محرومیت‌زدایی» است؛ موضوعی بسیار حیاتی و مهم که ذیل آن مأموریت‌های دیگری هم تعریف شده و تیم‌های تخصصی ما با جدیت پیگیر آن‌ها هستند.

رئیسیان‌زاده گفت: معاونت خدمات اجتماعی به لحاظ جنس و شکل خدمت‌رسانی همواره یک سیر تکاملی را دنبال کرده و «کمک‌رسانی بی‌واسطه» و «امداد سریع در موارد اضطراری» از اولویت اصلی برنامه‌هایش بوده است. هم‌چنین ما در طرح جامع مجموعه‌مان به‌دنبال پایه‌ریزی و تحکیم زیرساخت‌ها هستیم و نگاه به حوزه‌ی خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی در این معاونت، نگاهی کلان و گسترده است؛ به‌گونه‌ای که چشم‌اندازمان دست‌یابی به ظرفیت ارائه‌ی «خدمت از تولد تا فوت» برای قشر آسیب‌دیده و محروم جامعه است.

یک‌مهمانی شاهانه در خانه‌ی شاه خراسان

زیارت با شرایط ویژه در طرح «مهر درخشان»

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در ادامه‌ی گفت‌و‌گویش با خبرنگار ما توضیح داد: بحث سفر و زیارت احسان‌جویانی که به دلایل مسائل مالی و اقتصادی تاکنون نتوانسته‌اند به حرم امام رضا مشرف شوند یا حداقل از آخرین سفرشان پنج سال گذشته یکی دیگر از فعالیت‌های این معاونت است. افراد دیگری هم هستند که به دلیل شرایط ویژه‌‌شان نمی‌توانند به حرم مطهر مشرف شوند؛ این گروه شامل گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی مانند بیماران خاص، معلولان، نابینایان، خانواده زندانیان، فرزندان بی‌سرپرست هستند و درواقع زیارت امام ویژه احسان‌پذیران و احسان‌جویان و گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی است که با عنوان طرح «مهر درخشان» اجرا می‌شود. رئیسیان‌زاده گفت: در این طرح افرادی که شرایط خاص دارند به صورت رایگان سه روز میهمان امام می‌شوند و در مدت اقامت از خدماتی مثل «اسکان، تغذیه و رفت و آمد رایگان به حرم»، «برنامه‌های فرهنگی، زیارت گروهی و غذای مهمانسرای حضرت» بهره‌مند می‌شوند و درواقع یک «زیارت مبدأ تا مبدأ» رایگان برای آن‌ها رقم می‌خورد.

در کرامت تکریم

پذیرایی سالانه ۱۵۰‌هزار زائر در طرح بزرگ دارالکرامه

رئیسیان‌زاده به در صحبت‌هایش به تشرف ۴۰‌هزار زائر احسان‌جو و احسان‌پذیر و «طرح دارالکرامه» اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مأموريت‌هايي که به‌صورت ويژه‌تر در این معاونت پيگيري مي‌شود، تشرف سالانه بالغ بر ۴۰‌هزار احسان‌جو و احسان‌پذیر به زیارت حرم مطهر رضوی است؛ سرفصلی که از محورهای اصلي خدمات در آستان قدس رضوي محسوب می‌شود. تکریم زائران در ایام پیک سال(عید نوروز، دهه‌ی کرامت، دهه‌ی آخر صفر و…) نیز به این‌ دلیل که زیرساخت‌های توریستی و اقامتی شهر مشهد ظرفیت میزبانی از همه‌ی زائران و مسافران را ندارد، از برنامه‌های شاخص ماست؛ ما از تمام ظرفیت‌ها و امکانات موجود برای اسکان آسوده‌ی زائران استفاده می‌کنیم و به‌طور خاص طرحی با عنوان «دارالکرامه» را در این ایام به اجرا در می‌آوریم. رئیسیان‌زاده اضافه کرد: در طرح دارالکرامه مکان‌هايی با ارائه‌ی امکانات و الزامات اسکان، تغذیه و امکانات بهداشتی در اختیار زائران قرار می‌گیرد و زائران می‌توانند به مدت ۳ روز از این شرایط استفاده کنند. ۱۵۰‌هزار زائر و مسافر سالانه از این ظرفیت بهره‌مند می‌شوند.

پشت نیمکت‌های مهر رضوی

دو هزار جهیزیه و پانزده‌هزار بسته نوشت‌افزار «مهر رضوی»

تسهیل در امر «ازدواج جوانان» از دیگر مأموریت‌های این معاونت است. ما در این سرفصل با مشارکت نهادها و دستگاهای مرتبط، برای افرادی که شرایط اقتصادی‌شان به گونه‌ای است که نمی‌توانند ازدواج کنند، یا احسان‌جویانی که چندین سال در شرایط عقد هستند و به دلیل عدم تأمین جهیزیه نتوانستند زیر یک سقف بروند، در قالب تأمین جهیزیه حمایت‎های ویژه داریم. در سال گذشته ۲‌هزار جهیزیه که شامل شش کالای اصلی برای آغاز یک زندگی است تقدیم احسان‌جویان شد.

جعفر رئیسیان‌زاده پس از تشریح سرفصل ازدواج جوانان در مجموعه‌ی کاری خودش ادامه داد: بحث تحصیل و حمایت از دانش‌آموزان محروم از برنامه‌های مهم ما در امر مقدس خدمت‌رسانی است. حمایت‌های ما به‌صورت اهدای مبالغی به خانواده‌ها، تهیه‌ی لوازم تحریر، تجهیز مدارس حاشیه شهر و روستا و در بعضی از موارد ساخت مدرسه است. در حال حاضر در شهرستان‌های مشهد، کرمانشاه و بیرجند در حال ساخت مدرسه هستیم و تأمین امکاناتی مثل آب‌خوری و سرویس بهداشتی برخی مدارس محروم را نیز به عهده گرفته‌ایم.

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی اضافه کرد: هر سال در آغاز ماه مهر، بسته‌ی کاملی از نوشت‌افزار متناسب با نیاز یک‌سال دانش‌آموزان تهیه و توزیع می‌شود. امسال در مشهد و سراسر کشور ۱۵‌هزار بسته نوشت‌افزار با عنوان «مهر رضوی» برای دو مقطع دبستان و دبیرستان بین دانش‌آموزان محروم توزیع شد. رئیسیان‌زاده گفت: تغذیه‌ی دانش‌آموزان یکی دیگر از موضوعاتی است که در حاشیه‌ی شهر مشهد با جدیت انجام می‌شود و خدام محترم در حاشیه‌ی شهر، یک وعده صبحانه در اختیار مدارس قرار می‌دهند و گاهی البسه مورد نیاز دانش‌آموزان را نیز تأمین می‌‌کنند.

نمره‌ی قبولی برای یک معاونت

از شناسایی و آموزش تا تولید کار و کارآفرین

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در ادامه صحبت‌هایش، بحث اشتغال‌زایی را کاهش‌دهنده‌ی وابستگی محرومان به کمک‌ خیران و ارگان‌های متولی برشمرد و تشریح کرد: ما در این بخش ابتدا پیمانکاران یا گروه‌هایی که مهارت‌های کاربردی دارند را شناسایی می‌کنیم بعد این افراد طی تفاهم‌نامه‌هایی کار آموزش به احسان‌جویان را به‌عهده می‌گیرند؛ احسان‌جویان زمانی که استعدادیابی شدند و مهارت لازم را کسب کردند، به آن‌ها تسهیلات می‌دهیم و بازار کار تعریف می‌کنیم تا فرآیند یک کار پایدار برایشان فراهم شود.

رئیسیان‌زاده توضیح داد: یکی دیگر از اقدامات حوزه اشتغال آستان قدس رضوی حمایت از مشاغل خانگی، زودبازده و کم‌سرمایه است. هدف هم این است که در کمترین زمان ممکن مهارت‌آموزی اتفاق بیافتد و افراد از این راه به کسب درآمد برسند. ما در این زمینه با مجموعه سازمان فنی و حرفه‌ای تفاهم‌نامه امضاء کرده‌ایم و این موضوع در خراسان رضوی به‌صورت عملیاتی در حال اجرا است. برنامه هم این است ‌که ظرف حداکثر ۴۵‌روز احسان‌جوی ما یک مهارت را آموزش ببیند و بعد از این‌که توانست از آزمون موفق بیرون بیاید، سرمایه‌ی کار را در قالب وام در اختیارش قرار می‌دهیم تا بتواند وارد بازار کار بشود.

ایشان افزود: در این راستا به فروش هم فکر شده است و در واقع ما سعی کرده‌ایم چرخه‌ی اشتغال را به‌طور کامل برای عزیزان پیش‌بینی کنیم. وامی هم با همکاری آستان قدس رضوی و اداره‌ی کار پیش‌بینی شده که افراد توانا و متمایل به کارآفرینی در حرفه‌ها و تخصص‌های مختلف، می‌توانند از آن بهره ببرند.

ادامه دارد…..

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=39302

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.