الهه فرهادی – گیتی آنلاین – نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه گفت: سه موضوع جذب سرمایه گذاری، مولدسازی و درگاه ملی مجوزها جزو اولویتهای این اداره کل است که در حال پیگیری آن هستیم.
محمود رشیدی اقدم در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به اولویتهای اقتصادی مهمی که در کرمانشاه دنبال میشود، حوزه سرمایهگذاری داخلی و خارجی را از مهمترین این اولویتها برشمرد که عامل اصلی رصد اقتصادی است و اظهارداشت: یکی از مهمترین اقداماتی که در این زمینه انجام دادهایم تهیه کلیپ فرصتهای سرمایهگذاری کرمانشاه به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، کردی و روسی و هماهنگی برای پخش آن از شبکههای خارج از کشور بوده است.
رشیدیاقدم با بیان اینکه یکی از مهمترین اولویتهای دولت سرمایهگذاری است گفت: یکی از عوامل رشد اقتصادی هر کشوری سرمایهگذاری است و این موضوع در استان به طور ویژه دنبال میشود و یکی از کارهایی که برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری صورت؛ انجام پیش امکان سنجی برای همه فرصتهای سرمایهگذاری بود تا مشکلی پیش روی سرمایهگذار قرار نگیرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه تصریح کرد: ژئواطلس سرمایهگذاری استان با ۶۰ درصد پیشرفت در حال تدوین است و ۷۹ لایه برای این اطلس پیش بینی شده که تا کنون ۴۳ لایه بارگذاری شده و تلاش میشود مابقی کارها نیز به زودی اجرایی شود.
رشیدی اقدم در نظر گرفتن مشوقهای سرمایهگذاری خصوصا مشوقهای خاص با استفاده از اختیارات استاندار، استفاده از روشهای مختلف تامین مالی از جمله بورس و احصا سایر روشهای تامین مالی مرسوم در دنیا و بررسی امکان استفاده از آنها را نیز از دیگر اقدامات انجام شده برای حمایت از سرمایهگذاران برشمرد.
● سرمایهگذاری خارجی ۳.۴ میلیون دلاری در کرمانشاه
وی نتیجه همه این شرایط را ثبت ۳.۴ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد که برای فاز دوم پروژه فروآلیاژ و توسط سرمایهگذاران چینی انجام خواهد شد و افزود: همچنین قرار است در حوزه شرکت دارویی نیز یک سرمایهگذار آلمانی و در تولید چیپس نیز یک سرمایهگذار عراقی پای کار بیاید.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه یک سرمایهگذار داخلی کشور نیز برای سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه اعلام آمادگی کرده افزود: هدف ما این نیست که هرنوع سرمایهگذاری خارجی را در استان جلب کنیم، بلکه به دنبال سرمایهگذاریهایی هستیم که همراه با انتقال تکنولوژی به داخل کشور و به تولیدات ما صدمه نزند.
رشیدی اقدم مجموع اقداماتی که برای جلب سرمایهگذار به استان صورت گرفته را ناکافی دانست و با تاکید بر اینکه باید تلاش بیشتری کرد گفت: البته نسبت به گذشته بسیار جلوتر هستیم و این روند ادامه دار خواهد بود.
وی یادآور شد: جذب سرمایهگذار خصوصا سرمایهگذار خارجی در شرایطی که در جنگ اقتصادی و فشار ناشی از تحریمها قرار داریم بسیار دشوار بوده و اینکه بخواهیم جذب سرمایهگذار در کشور را با سایر کشورها مقایسه کنیم کار درستی نیست.
● ثبت بیش از ۳۵ هزار درخواست در درگاه ملی مجوزها
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه یکی از مهمترین شاخصهای بانک جهانی صدور مجوزها است بیان کرد: “درگاه ملی مجوزها” یکی دیگر از راهبردهای اساسی دولت سیزدهم است که با جدیت در کرمانشاه دنبال میشود که بروکراسی، زمان و هزینه مورد نیاز برای دریافت انواع مجوزها را بسیار کاهش داده است.
رشیدیاقدم امکان نظارت بر طرح ها، حذف مجوزهای کاغذی، تسریع دریافت مجوز از دستگاهها و … از مزایای این سامان عنوان کردو گفت: این سامانه از اول سال ۱۴۰۱ در کشور و کرمانشاه راهاندازی شد.
وی تعداد کل درخواستهای ثبت شده در این سامانه را ۳۵ هزار و ۸۷۳ مورد عنوان کردو افزود: از این تعداد ۱۳ هزارو ۸۹۳ مورد آن در بخش مشاغل خانگی، ۶۳۷۲ مورد در بخش اصناف و ۱۵ هزار و ۶۰۸ مورد با بیشترین سهم (۴۳ درصد) در موارد واحدهای تولیدی و … بوده است که از مجموع این درخواستها برای بیش از ۱۸ هزار مورد آن یعنی حدود ۵۰ درصد مجوز صادر شده است.
● پیشبینی ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در کرمانشاه
رشیدی اقدم هدفمند کردن پرداخت تسهیلات بانکی و تزریق سرمایه به بخش مولد و تولید را یکی دیگر از اولویتهای مورد تاکید در استان نام برد و افزود: مهمترین منابع بانکی که در اختیار داریم تسهیلات تبصره ۱۸ است که تلاش کردیم تسهیلات پرداختی با کمترین انحراف و البته با اولویت شرکتهای دانش بنیان باشد.
به گفته این مسئول، حدود سه هزار طرح در استان کرمانشاه برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ معرفی شده و تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و امید آن میرود که امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز پرداختی داشته باشیم.
● دستگاه های اجرایی مکلف به ثبت اموال منقول و غیرمنقول در سامانه سادانوین شدند
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود به یکی دیگر از اقدامات انجام شده و برگزاری سه جلسه توجیهی برای دستگاههای اجرایی اشاره کرد و افزود: تمامی دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در اجرای ماده ۱۳۷ قانون محاسبات عمومی کشور و تبصره ۱۰ ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی مقررات مالی دولت مکلفند ضمن همکاری لازم، نسبت به ثبت کلیه اموال غیرمنقول اعم از اراضی، املاک، ساختمان ها و فضاهای اداری در اختیار یا تصرف اعم از اینکه دارای سند مالکیت بوده یا فاقد سند مالکیت باشند، اجاره ای یا وقفی یا ملکی و … در سامانه اقدام کنند.
وی افزود: براساس این مصوبه صدور هرگونه مجوز برای واگذاری حق استفاده، تغییر بهره بردار، فروش اموال غیر منقول دولتی بدون ثبت اطلاعات در سامانه مذکور و اخذ شناسه (کد) رهگیری ممنوع است.
● شناسایی ۸۴ اموال مازاد دستگاهها
نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه مولدسازی داراییهای دولت را نیز با جدیت در کرمانشاه پیگیری می کنیم و جلسات آن روزانه برگزار می شود گفت: ۱۰۰ درصد منابع حاصل از مولدسازی باید به تکمیل طرحهای نیمه تمام اختصاص یابد، ۵۰ درصد برای طرح های نیمه تمام خود دستگاه و ۵۰ درصد برای سایر طرح های نیمه تمام اولویت دار.
رشیدیاقدم با بیان اینکه ۵۵ ملک با ارزش ۳۳۰ میلیارد تومان را از سنوات قبل در دست پیگیری داریم تصریح کرد: تاکنون ۸۴ فقره اموال مازاد دستگاهها در کرمانشاه شناسایی شده که از این تعاداد ۴۶ فقره مربوط به آموزش و پرورش، ۳۴ فقره مربوط به استانداری، سه فقره شرکت پست و یک فقره بهزیستی بوده که از این تعداد ۵۱ مورد با ارزش ۲۱۰ میلیارد تومان به سازمان خصوصی سازی ارسال شده است.
● معرفی ۱۰ پروژه استان برای دریافت اعتبار از محل مولدسازی سایر استانها
رشیدی اقدم از احصا ۱۰ پروژه اولویت دار در استان شامل راه آهن غرب، آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان، سامانه گرمسیری، فار اول قطار شهری، بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، کتابخانه مرکزی و…خبر داد تا در صورت مولدسازی داراییها، اعتبارات به این پروژهها تزریق شود.
● مسدود سازی ۲۸۱۲ حساب بانکی دستگاههای اجرایی کرمانشاه
رشیدیاقدم از انسداد ۲۸۱۲ حساب بانکی دستگاههای استان خبردادو گفت: این اقدام با هدف تسهیل کنترل وایجاد انضباط مالی بود و هم اکنون دستگاههای اجرایی در مجموع تنها ۴۶۲ حساب دارند.
● ارتقاء شاخصهای اقتصادی کرمانشاه
نماینده وزیر و مديرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه درخصوص مهمترین شاخصهای اقتصادی کرمانشاه اظهار کرد:
یکی از مهمترین این شاخصها بهبود فضای کسب و کار است که در آخرین پایش صورت گرفته مربوط به فصل بهار با پنج پله ارتقا به رتبه ۱۰ کشور رسیدیم، اما باز هم باید جایگاه خود را خصوصا در برخی شاخص ها از جمله شفافیت در اجرای قوانین و عدم برداشت سلیقه ای از قوانین و مقررات ارتقا بخشیم.
رشیدیاقدم گفت: در زمینه نرخ بیکاری نیز از ۱۵.۱ درصد در زمستان سال گذشته، در بهار امسال به ۱۰.۲ درصد رسیدیم و هفت پله جایگاه استان بهبود یافته است.
وی همچنین از رشد ۱۰ درصدی صادرات و کاهش ۴۸ درصدی واردات در سال جاری نیز خبر داد و عنوان کرد: تورم نقطه به نقطه کرمانشاه نیز از ۶۱.۱ درصد در اسفند اکنون به ۴۱.۵ رسیده و مجموع تورم سال گذشته نیز ۵۰.۲ درصد بوده است.
● ۹۷ درصد درآمدهای عمومی استان از وصول مالیات است
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش با اشاره به درآمدهای کسب شده در زمینه دریافت مالیات گفت: ۹۷ درصد درآمدهای عمومی استان از این منبع مالی تامین شده است.
خبرنگار: الهه فرهادی
سردبیر خبر : سید محمد موسوی