به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیتی آنلاین خراسان رضوی در مشهد، نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در نشست خبری «همایش ملی طب ایرانی، طب سوزنی و داروسازی سنتی» با اشاره به سیاستهای ابلاغی سازمان جهانی بهداشت و اسناد بالادستی کشور، اعلام کرد: توسعه طب سنتی ایرانی بر عهده وزارت بهداشت است.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، بندهایی اختصاصی به طب سنتی شامل نظارت و ساماندهی این حوزه درج شده و برنامههایی در حال تدوین است که به این موضوع تمرکز دارند.
حسینی یکتا همچنین به حضور کارشناسان طب ایرانی در رسانهها اشاره کرد و افزود: در گذشته، برخی افراد در رسانهها بدون تأیید وزارت بهداشت فعالیت میکردند، اما اکنون متخصصین مورد تأیید در رسانههای ملی حضور دارند. با این حال، هنوز خلأهایی در فضای مجازی وجود دارد که با ساماندهی آن، فعالیتها در فضای حقیقی نیز بهبود خواهد یافت. وی همچنین اعلام کرد که مجازاتهای بازدارندهای برای افرادی که در امور درمان بدون صلاحیت مداخله میکنند، در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص ارزشیابی فعالان غیر دانشگاهی طب سنتی اظهار داشت: سامانهای برای ثبتنام و ارزشیابی این افراد به دانشگاههای علوم پزشکی معرفی شده است تا دانش و تجارب مفید آنها مورد استفاده قرار گیرد. وی افزود که این برنامه در قالب بندهای برنامه هفتم توسعه برای نظارت و ساماندهی حوزه طب سنتی طراحی شده است.
در مورد آموزش متخصصین طب ایرانی، حسینی یکتا تأکید کرد: طولانی بودن زمان ویزیتها به دلیل رویکرد جامع طب سنتی است که نه تنها درمان بلکه بررسی سبک زندگی بیمار را شامل میشود. وی همچنین به پوشش بیمهای ویزیتها و ۵۶ قلم داروی گیاهی اشاره کرد و گفت که هدف اصلی کاهش هزینههای درمانی مردم و هدایت آنها به مراکز تخصصی است.
در پایان، وی از استفاده گسترده طب ایرانی در پیشگیری و درمان بیماریها و ادغام آن در نظام بهداشت کشور خبر داد و به فعالیت سلامتکدههای دولتی در این حوزه اشاره کرد.
انتهای پیام