• امروز : پنج شنبه - ۳ اسفند - ۱۴۰۲
  • برابر با : Thursday - 22 February - 2024

اخبار ویژه

توسعه کشت پیاز بذری در بیضا گامی موثر در تامین بذر بعد از مدرسه در خانه هنرمندان ایران مطالعات بافت تاریخی شهر ارومیه در خط پایان برداشت زعفران از مزارع آذربایجان غربی آغاز شد / ۴۶ هکتار زیر کشت طلای سرخ جناب آقای استاندار این گرز را از دست آرش قیاسیان بگیر «یک بعد از ظهر طولانی» به زاگرب کرواسی می‌رود  واگذاری زمین بایدبرای ایجادپایگاههای تولیدواشتغال درکشور اختصاص یابد کاروان زائران اباعبدالله الحسین ازمحلات کم برخوردار استان کهگیلویه و بویراحمد در طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله، به کربلای معلی اعزام شدند. در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی صورت می‌پذیرد؛ افتتاح سه مدرسه شهدای بانک مسکن در مهرماه یک ایرانی بعنوان مدیر خبر و رسانه ” ایرانیان اروپا ” در برلین منصوب شد بررسی و تصمیم گیری درباره مشکلات ۲۶ بنگاه اقتصادی و طرح های سرمایه گذاری در کارگروه رفع موانع تولید استان فارس تولید یک‌سوم سیب‌درختی کشور در آذربایجان غربی

2

آغاز عملیات گرده‌افشانی درختان انجیر دیم نی ریز 

  • کد خبر : 21140
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۸:۴۰
آغاز عملیات گرده‌افشانی درختان انجیر دیم نی ریز 
فارس_ مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: بردهی انجیرستان های این شهرستان در سطحی بالغ بر 5000 هکتار از دهه سوم اردیبهشت ماه شروع شده است و تا تیرماه ادامه دارد.

گیتی آنلاین_ علیرضا بصیری با اشاره به اینکه نی ریز یکی از قطب های تولید انجیر استان و کشور را داراست؛ تصریح‌ کرد: ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی(پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانه‌سبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل‌ سربسته و مهارلویی است که رقم های برانجیر استفاده شده در نی ریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار چون ایج و استهبان تامین می‌شود.

او ابرازکرد: « بری » قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان(بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوه های خوراکی داشته باشد؛ زرد ،زیادرس و در هنگام لمس کردن سرد( سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.

بصیری همچنین تاکیدکرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوه ی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم شود و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.

به‌گفته وی؛ بر اساس تحقیقات صورت گرفته، قوطی‌های کاغذی جایگزین مناسبی برای قوطی‌های فلزی هستند و دمای مناسب گرده افشانی هفده تا بیست و هفت درجه سانتی‌گراد است؛ در اوج گرما از بردهی باید خودداری شود و اگر دما به ۳۶ درجه سانتی‌گراد برسد طول عمر زنبور به یک ساعت کاهش خواهدیافت.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز در پایان افزود: میوه های درخت برانجیر غیر خوراکی و دارای گل های نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال، معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه و بهاره تولید می‌کند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخم گذاری می گردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام می دهند.

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=21140

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.