• امروز : جمعه - ۵ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 July - 2024

اخبار ویژه

پنجمین رویداد فضای مجازی در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود / دبیر استانی پنجمین رویداد تولید محتوای دیجیتال فعالان فضای مجازی بسیج از برگزاری این رویداد در روزهای پایانی شهریور خبر داد. مرحله شهرستانی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن در زاهدان برگزار می‌شود بازیگر فیلم «هبه» نامزد دریافت جایزه از جشنواره آمریکایی شد  شب اول «صدای نمایشنامه‌نویس» در تئاتر شهر برگزار شد تجلیل از روابط عمومی های برتر جهاد کشاورزی فارس قلع و قمع باغات غیر مجاز و رفع تصرف از اراضی ملی شهرستان کازرون زنگ سلامت در مدارس شیراز نواخته شد کارشناس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر موفق به کسب افتخاری دیگر شد دومین روز هفته کتاب و کتابخوانی استان فارس با ۴ رویداد اهمیت توجه به نیازهای روز جامعه در توسعه گروه های آموزشی پنجره واحد مدیریت زمین تنها درگاه ارتباطی خدمات حوزه زمین و ساختمان آخرین وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در محور شیراز اصفهان

2

از ایرندگان تا یونسکو

  • کد خبر : 41678
  • ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
از ایرندگان تا یونسکو
هنر فاخر سوزن دوزی این نخ نگاره‌های زیبا و اساتید چیره دست نامی آن از ایرندگان تا سعدآباد و نیاوران و از سعدآباد تا یونسکو به همگان شناخته شده است.

فرشته بامری؛ ایرندگان، نامی آشنا که بسیار شنیده‌ایم اگر بگویم این نام شهره ی جهانی دارد بواقع به گزافه نگفته ام چرا که اساتید چیره دست سوزن دوزی بلوچی این هنر نخ نگاره ی فاخر نامش تا آنسوی مرزهای جغرافیایی کشیده شده و مهر اصالت یونسکو را از آن خود نموده است یکی از نام آوران این کهن دیار که سال گذشته چشم از این جهان فرو بست مریم کریمی بود که در کنار اساتید نام آشنایی همچون؛ مهناز جمالزهی ایرندگانی، مهتاب نوروزی، شهناز خلیلی و زر خاتون عظیمی پیشکسوتان عصر طلایی هنر سوزن دوزی در چند دهه اخیر در معرفی و اشاعه ی این هنر ظریف و پرطرفدار نقش بسزایی داشته اند.

آری ایرندگان، منطقه ایست زیبا در شهرستان خاش با ظرفیت‌های گردشگری، دیدنی و تاریخی بسیار مانند قلعه ایرندگان، سنگ نگاره‌های کوه چهارگَران، غار صداکی، غار گواتامک، قبرستان باستانی گط رئیس و… که از جمله مهم‌ترین این جاذبه‌ها محسوب می شود.

همچنین از محصولات سالم و ارگانیک و منحصر بفرد این بخش می توان به برنج محلی، خرما، لیمو ترش اشاره کرد،
از همه ی اینها که بگذریم در ایرندگان جوانان خوش قریحه و با استعداد زیادی داریم که اکثر آنها دارای تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی بوده و به لحاظ فراگیری علم و دانش در سطحی بسیار خوب و درخشان هستند.

یکی از تشکیلاتی که به تازگی در ایرندگان  پا گرفته و نوپاست  شهرداری است که  از ابتدای تاسیس تاکنون دو شهردار به خود دیده است درجه ی این شهرداری «یک» است اما به واسطه ی تلاش‌هایی که در این شهر در حال وقوع می‌باشد امید می‌رود در صورت تامین اعتبارات و تحقق بسیاری از ایده‌ها و پروژه‌های زیربنایی درجه این شهرداری به درجه ی دو و یا سه ارتقا یابد آنچه که تاکنون در مدتی کوتاه اجرا شده است حاصل تلاش مدیر پرتلاش و شهردار تلاشگر شهر ده رئیس مهندس فیروزی بود که او و همکارانش زمان برایشان معنا ندارد و شبانه روز در تلاشند تا این مهد هنر فاخر را به یک شهر گردشگری تبدیل نمایند به جایی که مردم برای گذراندن اوقات فراغت خود با اشتیاق هرچه تمام‌تر به آنجا سفر کنند هرچند که در حال حاضر این منطقه گردشگران خاص خود را دارد.

شهرداری که میز و صندلی اداری برایش معنایی ندارد و همیشه او را جهادگونه و میدانی در کنار پروژه‌ها می‌توان پیدا کرد.

روستای گنز مهد هنر سوزن دوزی و مقر زندگی یکی از هنر دوستان و سفیران یونسکو که سال‌های سال در آنجا رفت و آمد و حتی اسکان گزیده بود محسوب می شود.

شهردار ده رئیس همچنین از هنر فاخر سوزن دوزی این نخ نگاره‌های زیبا و اساتید چیره دست نامی آن از ایرندگان تا سعدآباد و نیاوران و از سعدآباد تا یونسکو سخن گفت و یک به یک آنها را معرفی کرد.

بشیر احمد فیروزی گفت: در حال حاضر شهرداری وابسته به کمک های دولتی می باشد البته همه شهرهای تازه تأسیس این مشکل را دارند، اما پیش بینی درآمد برای شهرداری در حال بررسی و اقدام است. پرورش مرغ گوشتی با توجه به قرار گرفتن میان سه شهرستان می تواند تاثیر خوب هم در تأمین گوشت و هم در درآمد شهرداری ده رئیس داشته باشد.

وی تصریح کرد: برای نیروگاه بادی و خورشیدی جهت تولید انرژی پاک هم در حال تحقیق و بررسی هستیم که ان شالله وارد فاز فراخوان برای سرمایه گذاری شویم، چرا که شهرداری ها باید درآمدهای خرد داخل شهر که باعث رنجش شهروندان می شود را رها و بسمت کارهای بزرگ گام بردارند.

وی خاطرنشان ساخت: استان ما داری معادن غنی است که می شود شهرداری ها سرمایه‌گذاری اولیه را داشته باشند و در بخش اکتشاف و بهره برداری می توان از سرمایه گذاران استفاده کرد و حتی برای اینکار امتیاز برای سرمایه گذار در نظر گرفت.

فیروزی اظهار داشت: بر اساس شاخص بهداشتی جمعیت شهر ۳هزار و دو نفر است  البته این میزان در روز ممکن است به پنج هزار نفر هم برسد چرا که جمعیت در این شهر شناور و روستاییان از روستاهای اطراف برای خرید و کارهای شخصی وارد شهر می شوند.

این مسئول یادآور شد: برنامه شهرداری برای معابر، طراحی با شرایط آینده است. در خصوص فضای سبز هم با توجه به اقلیم نیاز به یک پارک پنج هکتاری در جهت بادهای غالب هستیم تا هم هوای شهر متبوع گردد و هم فضای آرام و خوبی برای مسافران و شهروندان را رقم بزنیم.

وی از میراث فرهنگی و گردشگری خواست با توجه به فرهنگ و هنر مردم و همچنین گردشگری بودن بخش ایرندگان که ورودی آن از ده رئیس می باشد در زمینه استراحت گردشگران همراهی و همکاری داشته باشند.

وی تاکید کرد: برای امورات زیرسازی و بهسازی معابر که بعضاً به صورت امانی انجام می‌دهیم ماشین هایی ضروری و مورد نیاز می باشد شهرداری در حال حاضر به لودر و بنز باری ده تن نیازمند می‌باشد که با وجود آنها در بازگشایی و زیر سازی معابر تسریع خواهد شد.

وی گفت: توسعه هر شهر نیاز به حمل و نقل عمومی است که متاسفانه موفق نشدیم لذا در شرایط فعلی نیازمند ده دستگاه تاکسی بین شهری و چهار عدد مینی بوس برای جابجایی های داخلی و بیرون شهر هستیم.

همچنین رئیس شورای شهر ده رئیس در گفتگو با اصحاب رسانه اظهار داشت: منطقه زیبای ایرندگان در شهرستان خاش ظرفیت‌های گردشگری، دیدنی و تاریخی زیادی در خود جای داده که قلعه ایرند گان، سنگ نگاره‌های کوه چهارگَران، غار صداکی، غار گواتامک، قبرستان باستانی گط رئیس و… از جمله مهم‌ترین این جاذبه‌ها است، همچنین از محصولات سالم و ارگانیک و منحصر بفرد این بخش میتوان به برنج محلی اشاره کرد.

ناصرالدین ایرندگانی گفت: علی رغم اینکه ده رئیس مرکز بخش است و خود با عنوان شهر دارای شهرداری است اما ساکنان آن و همچنین ساکنان منطقه برای دریافت خدمات شهری باید به شهرهای همجوار مراجعه کنند.

رئیس شورای شهر ده رئیس همچنین خاطرنشان ساخت: در ده رئیس هنوز بانک و یا دستگاه خودپردازی راه اندازی نشده است و اگر کسی نیاز به وجه نقد داشته باشد باید به شهرهای همجوار برود، یکی دیگر از نیاز های شهر ده رئیس مدرسه شبانه روزی است تا دانش آموزان این منطقه که در روستاهای مختلف پراکنده هستند، امکان ادامه تحصیل داشته باشند.

وی ادامه داد: هنوز هیچ اداره ای از جمله آموزش و پرورش در این منطقه راه اندازی نشده است همچنین نیاز است تا یک درمانگاه و پایگاه اورژانس در این شهر راه اندازی شود.

ناصرالدین ایرندگانی با اشاره به عدم وجود ضروری‌ترین مراکز خدماتی همچون آتش نشانی اظهار داشت: چندی پیش نخلستان ها در یکی از روستاهای ده رئیس آتش گرفت که بدلیل نبود مرکز آتش نشانی در منطقه بسیاری از نخل ها در آتش سوخت.

خانم مریم رحیمی عضو شورای اسلامی شهر ده رئیس نیز  تصریح کرد: درمانگاه ده رئیس در مرکز بخش باید ارتقاء پیدا کند و نیاز به یک آزمایشگاه و پزشک بصورت ۲۴ ساعت را داریم. پراکندگی روستاها اطراف شهر ده رئیس و همچنین مار گزیدگی و عقرب گزیدگی با در نظر گرفتن اقلیم منطقه این کمبود بشدت احساس می شود.

وی تاکید کرد: نبود درمانگاه و پزشک در منطقه سبب شده تا بیماران برای درمان خود سختی های زیادی تحمل کنند.
همچنین این شهر فاقد پارک است و بیشتر معابر شهر خاکی و بدون آسفالت است.

وی به برخی از کمبودها در شهرداری ده رئیس اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: نبود ماشین آتش نشانی، نبود ماشین باری برای شهرداری مانند بنز ده تن و همچنین مینی بوس بین شهری که بتواند اهالی را به روستاها و بخش‌های اطراف و حتی به خاش، مهرستان و ایرانشهر نقل و انتقال کند از جمله نیازهای ضروری برای شهرداری این شهر می‌باشد.

عضو شورای شهر ده رئیس ادامه داد: مشکلات ارتباطات سیار، نبود پزشک بصورت ۲۴ ساعته، زایشگاه بدون امکانات و متخصص نبود نیروی انتظامی در شهر برای توسعه از ضروریات می‌باشد، همچنین خواستار تأسیس شهرک صنعتی و استقرار ادارات دولتی که وجودشان در این شهر نوپا نیاز است می‌باشیم.

اله رسان جمشیدزهی عضو دیگر شورای اسلامی نیز خواستار ارتقاء نمایندگی آموزش و پرورش به اداره شد و اظهارداشت: در شهر ده رئیس پتانسیل برای افزایش جمعیت زیاد هست منتهی باید اول امکانات فراهم شود و بعد جمعیت وارد شهر شود. مانند: مسکن، آب، برق… این جمعیت در شرایط حاضر در روستاهای اطراف شهر و دامنه کوه بیرک ساکن هستند لذا در صورت فراهم شدن امکانات فوق برای زندگی در شهر جمعیت حتماً تجمیع خواهندشد.

خلیل احمد رحیمی دادکان عضو دیگر شورای شهر ده رئیس نیز خاطرنشان ساخت: ما برای اختصاص هر امکاناتی نیاز به آمار داریم در حالی که برنامه شورا و شهرداری بر این بوده توسعه شهر متناسب با جمعیت و حتی جلوتر از جمعیت فراهم گردد تا ناهنجاری اجتماعی و حاشیه نشینی نداشته باشیم.

مجتبی ایرندگانی عضو دیگر شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر برای مسکن نزدیک به ۴۵۰ متقاضی داریم که در حال حاضر بنیاد مسکن پیگیر این مسأله هست اظهارداشت: بنیاد مسکن هم محلات جدید شهر را بدون زیر ساخت و معابر بدون زیر سازی تحویل شهرداری داده است.در صورتی که هنگام واگذاری زمین این پیش بینی را باید می کردکه معابر کم عرض در دراز مدت ممکن است دچار مشکل شود آنهم بدون زیر ساخت که امروز گریبانگیر ما می‌باشد.

وی گفت: در شرایط فعلی علیرغم کلنگ زنی مدرسه شبانه روزی دخترانه هیچ تغییری بوجود نیامده و این مهم یکی از ضروریات در مرکز بخش می باشد.

 

لینک کوتاه : https://gitionline.ir/?p=41678

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.