وی ادامه داد: در صورتی که عملکرد تولید غلات در سال زراعی جاری، بدون در نظر گرفتن دیم زارها، فقط در مزارع آبی به هفت تن افزایش یابد، ما در تولید گندم به طور کامل خودکفا خواهیم شد.
مهاجر در ادامه با اشاره به لزوم مصرف بهینه و متوازن کودهای فسفاته، پتاسه و ازته اضافه کرد: این امر میتواند منجر به افزایش عملکرد تولیدی مزارع غلات شود و این در حالی است که کشاورزان بیشتر از کود ازته استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه هیچ گونه محدودیتی در تامین کود وجود ندارد، ادامه داد: مصرف کودهای ازته به تنهایی با وجود این که ظاهر گیاه خیلی خوب رشد میکند و سبز میشود، اما باعث کاهش عملکرد خواهد شد.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: افزایش آگاهی و دانش کشاورزان از مصرف بهینه کود در مزارع موجب افزایش ضریب امنیت غذایی و ارتقای بهره وری در تولید میشود.
علی دیانتی معاون تولیدات گیاهی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به تامین ۱۰۰ درصدی برنامه بذری استان و مصرف ۱۴ هزار تن بذر گندم دیم و آبی گفت: نیازمند تامین گندم آبی هستیم چرا که بذر گندم آبی تمام شده است.
وی اظهار کرد: کشتهای پاییزه استان از اول مرداد شروع و کودهای مورد نیاز اوره و فسفر و پتاس نیز حدود ۳۲ هزار تن توزیع شده است.
دیانتی با بیان اینکه سالانه بیش۲۵۰ هزار تن نیاز کودی استان است، اظهار کرد: سهمیه کودی استان ۱۷۶ هزار تن بود که امسال ۱۱۸ هزار تن مصوب شده در حالیکه بیش از ۲ درصد اراضی باغی و زراعی کشور متعلق به این استان است.
معاون تولیدات گیاهی آذربایجان غربی با اشاره به توزیع بیش از ۳۲ هزار تن کود پتاسه، فسفانه و اوره در سال زراعی جاری ادامه داد: پنج تا ۶ درصد از کل محصولات کشور در این استان با بیش از ۶.۵ میلیون تن تولید میشود و با توجه به این فعالیت تولیدی خواهان بازنگری در برنامه سهمیه کودی استان هستیم.