به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در بخش ابتدایی این مراسم گفت: با تقدیم احترام خدمت حضار محترم به ویژه خانم کوروسو تاکیکو (رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن) و همراهان محترمشان. کشور ژاپن با فرهنگ و هنری قوی و با تاریخی کهن دارای مولفههای مهم و معروف فرهنگی است که در سختیهای دوران همواره تلاش کرده بنیانهای قابل اتکای خود را حفظ کند و از خود سیمایی قابل ارزش و قابل احترام به جهان معرفی کند. سینمای ژاپن نیز سینمای مطرحی در جهان است؛ سینمایی که از نظر قدمت، کیفیت و کمیت آثارش جایگاه مهم و استواری دارد.
او افزود: یکی از ویژگیهای سینمای ژاپن که در تعداد قابل توجهی از آثارش نمایان است؛ تلاش برای حفظ هویت فرهنگی بوده که همه میدانیم در دوران جدید و با هجوم انواع محتواهای غیربومی چه کار سخت و پیچیدهای است. آنها عمدتاً مردمانی سختکوش، باانگیزه و البته با اندوختههای مهم که برگرفته از تجارب نسلهای پیش از خود است؛ میتوانند خالق آثاری باارزش باشند. سینما دوستان ایرانی همواره در طول دههها با آثار سینمای ژاپن و به خصوص آثار کلاسیک ارتباط خوبی برقرار کردهاند؛ البته در سالهای اخیر هم نسل جدیدتری از فیلمسازان ژاپن توانستند در معرفی فرهنگ و زندگی مردم ژاپن موفقیتهای خوبی داشته باشند.
عسگرپور در پایان بیان کرد: امروز برای خانه هنرمندان ایران روز بسیار خوب و ویژهایست. روزی که امکان میزبانی برای چندفیلم از سینمای ژاپن فراهم شده است. از این بابت از سفارت ژاپن تشکر میکنم و امیدوارم این حرکت ارزشمند تدوام یابد.
کوروسو تاکیکو (رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن) نیز در بخش بعدی این مراسم گفت: خوشحالم که امروز در اینجا شاهد یک همکاری فرهنگی دیگر، میان دو کشور در حوزهی سینما هستیم. میدانم که برخی کارگردانهای ژاپنی میان ایرانیان محبوب هستند؛ اما باید دانست که ژاپنیها نیز به سینمای ایران علاقه دارند. کارگردان فیلمی که امروز پخش میشود، از علاقهمندان سینمای ایران بهویژه آثار کیارستمی بوده و تاثیراتی از سینمای ایران گرفته است.
او افزود: علاوه بر فیلم «گلهای دیگری»، شما را به تماشای دو فیلم دیگر که در روزهای آتی نمایش داده میشود نیز دعوت میکنم. چراکه در آنها به برخی مسائل جامعهی معاصر ژاپن پرداخته شده است.
رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن در پایان بیان کرد: در آخر مایلم از ریاست محترم خانهی هنرمندان ایران، جناب آقای عسگرپور و همهی عوامل دستاندرکار صمیمانه تشکر کنم. همچنین از بنیاد فارابی بابت همیاریشان طی این مدت سپاسگزارم. امیدوارم از تماشای فیلم امشب نیز لذت ببرید.
سایتو میمی، (وابسته مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن در ایران) نیز در صحبتهایی درباره فیلم «گلهای دیگری» گفت: به همه حاضرین که امروز اینجا جمع شدهاند، خوشآمد میگویم. درباره فیلم «گلهای دیگری» باید بگویم، این اثر دومین فیلم بلند اوکودا یوسوکه است که حول حادثهای در حومه توکیو میچرخد. در واقع در یک روز بادی؛ گلدانی از بالکن یک آپارتمان به پایین افتاده و باعث مرگ یکی از ساکنین میشود. در نتیجه این اتفاق، انگشت اتهام، به سمت یکی از همسایههای ساختمان نشانه رفته و گفته میشود که گلدان خود را خوب چفت و بست نکرده است. از سوی دیگر پیرمردی در آن ساختمان زندگی میکند که مبتلا به زوال عقل است. به همین دلیل پسر او درباره این اتفاق به او مشکوک است.
او افزود: در این اثر اندوه، ترس، خشم در پسزمینه یک محله آرام و بیسر و صدا به تصویر کشیده شده. نقطه اصلی این فیلم، سرخوردگی جمعیت و مشکلات ناشی از آن بوده که در ژاپن به معضلی تبدیل شده است. همچنین در این فیلم، نشان داده میشود که زندگی با سالمندان و مراقبت از آنها، با چه چالشهایی همراه است. درونمایه این فیلم برگرفته از تجربه شخصی خود کارگردان است. همچنین لازم است بگویم که این کارگردان از علاقمندان به سینمای ایران بوده که به گفته خود در ساخت این فیلم از سینمای ایران چیزهایی آموخته است. فیلم «گلهای دیگری» سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. از شما دعوت میکنم که این فیلم را ببینید و از آن لذت ببرید. این رویداد به عنوان بخشی از رویداد ماه فرهنگی ژاپن قرار است به جز امروز که فیلم «گلهای دیگری» به کارگردانی اوکودا یوسوکه به نمایش گذاشته شد؛ ساعت ۱۷ چهارشنبه و پنجشنبه مصادف با ۱۰ و ۱۱ آبان نیز، فیلمهای «خداحافظی طولانی» ساخته ناکانو ریوتا و «درخت آلوی تنها» به کارگردانی واجیما کوتارو برای علاقمندان به نمایش بگذارد.
حجت قاسم زادهاصل، امیر اسفندیاری، قاسم گلیپور، امیر اثباتی، عباس یاری، احمد محیط طباطبایی، سیاوش حقیقی، الهه گودرزی، رائد فرید زاده، علی قاسمی، پریچهر مشرفی، نیلوفر محمودی از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند.